האם למדנו על דינוזאורים ואבולוציה בבית הספר?

doughnuts

New member
האם למדנו על דינוזאורים ואבולוציה בבית הספר?

האמת שאני לא זוכר אם למדתי על דינוזאורים בבית הספר, ולכן החלטתי לשאול את חבריי הפורום. התחושה שלי שלא למדתי עליהם כלום, אבל למדתי בבית ספר קטן ומוזנח ולכן זה ממש לא מייצג.

AlabamaW0rley

New member
לא ממש

למדתי בעיר מבוססת בשרון ואני לא זוכרת שלמדנו על הנושאים האלה בכלל. פעם אחת רק לקחו אותנו למוזיאון והראו את הקונספט של אב קדמון לנו ולקופים. אה, והיה גם את הטיול למערות של האדם הקדמון.
בכל אופן, את רוב הידע שלי בנושא קיבלתי מהורי ומהאינטרנט מאוחר יותר.

חוץ מזה שפעם היית מקבל צעצוע של דינוזאור עם הפיצה הקפואה, אספתי כאלה בגן.

Optimistic Girl

New member

doughnuts

New member
מה הבעיה עם הדינוזאורים

אם בשביל אבולוציה צריך להסביר לאנשים מה זה תיאוריה מדעית וכיצד בודקים אותה (קרי, כיצד יודעים שאבולציה "קיימת"), קיום הדינוזאורים אמור להיות מאוד אינטואיטיבי ופשוט. האם אתה טוען שקיום דינוזאורים אינו תורם לאידאולוגיה הרשמית של משרד החינוך?

Berethor

New member
לא אמורה להיות כזאת בעיה עם דינוזאורים

זה נושא שעומד בפני עצמו, ולא זקוקים ללימוד של אבולוציה בשביל זה. לגבי אבולוציה זה פשוט חסר טעם, זה תורה שסותרת את התנ"ך, ולכן ללמוד גם תנ"ך וגם זה, נשמע לי מיותר, גם להרבה דברים באבולוציה אין הוכחות חד משמעיות, גם זה תאוריה, זה לא דבר שהוא מדויק כמו נושאים אחרים כגון מתמטיקה או לשון, אפילו לא היסטוריה. לכן ללמוד שני תאוריות סותרות, זה פשוט מיותר, מי שזה מעניין אותו תמיד יכול לקרוא על זה לבד, כמו שאני ואתה ועוד אנשים פה עשו, זה לא חייב להיות בתוכנית הלימודים.

doughnuts

New member
אבולוציה היא תיאוריה אבל לא סתם תיאוריה

גם לגבי כוח המשיכה - הגרביטציה - אפשר לומר שזאת רק תיאוריה. הרי שיש אינספור אפשרויות בהם הניבוי של התאוריה יהיה רלוונטי וברור שלא בדקנו את כל האפשרויות האלא. באופן דומה, גם אבולוציה לא נבדקה בכל האפשרויות הפוטנציאליות אבל בכל תחום שהיא נבדקה - היא נמצאה עובדת ומנבאת את המציאות. לעומת זאת, מה שכתוב בתנ"ך לא מנבא את המציאות כי הרבה פעמים לא מוצאים עדויות על דברים שמסופר עליהם בתנ"ך. אם אתה משוואה בין תנ"ך לאבולוציה, אז התנ"ך צריך להיות מסוגל לנבא את המציאות כמו שתיאורית האבולוציה יכולה. האם להבין מה זה אבולוציה זה דבר בלתי נחוץ? אתן לך שתי דוגמאות - אוכל מהונדס גנטית ורפואה מותאמת אישית. יש אנשים שלא מבינים שגם זרייה סלקטיבית משפיעה על האבולוציה של האוכל ובכך משנה את הדנ"א באופן שתואם לרצון האדם. לכן, ההבדל בין אוכל מהונדס גנטית לבין אוכל שעבר סלקציה הוא בדיוק ומהירות הפעולה. בתוצאה זהה. עכשיו לגבי רפואה אישית. מדובר על פיתוח תרופות שמותאמות לדנ"א של האדם. האם אתה יודע למה זה חשוב? האם התנ"ך יכול להסביר את זה?

Berethor

New member
כנראה שלא הבנתה תנקודה שלי

שניהם תאוריות לגבי מה שהיה בעבר בעיקר, לא אתה ולא אני היינו שם, ולא מדובר בעבר ברמה של היסטוריה, אלא תאוריה. האם אפשר ללמוד גנטיקה בלי ללמוד אבולוציה בהחלט אפשר. אבולוציה היא תורה יעני אמונה ולכן לא שונה הרבה מאמונה דתית, זה אמונה מדעית, ואגב יש אנשים שמאמינים גם במדע וגם בדת, זאת אומרת שהמדע לא בא במקום הדת אצלם. אבולוציה תהיה תמיד נקודת חיכוך, כי זה לא רק מדעי זה גם אתאיסטי. לכן אתאיסט ירצה שילמדו תורת אבולוציה ואדם דתי ירצה שלמדו תורה רגילה, בכל מקרה זה לא ממש משנה, לא משנה איך נהיו בני אדם אלא זה שעכשיו הם בני אדם, ושמים לב שהרבה מחסידי האבולוציה אוהבים להתייחס לבני אדם כאילו הם חיות, למרות שבני אדם אמורים להיות אינטליגנטים ומורכבים מרוב החיות. אז בתכלס אבולוציה מביאה יותר נזק מתועלת.

mad alot

New member
נראה שאתה צריך לבדוק מה פירוש המושגים

תיאוריה ותורה מדעית, תחסוך לעצמך הרבה מבוכה.

30 שנה לך תזכור ... לא נראה לי שלמדו ממש משהו שקשור לנושא ..
במקסימום היו תוכניות בערוץ הראשון (והיחיד בזמני
)

Optimistic Girl

New member
ברור שלא, אנחנו במדינה יהודית

שבה זה *ברור שקדוש ברוך הוא בראה את הכל!!!
למדנו תנ''ך
וזהו...
אגב, הוא זה שברא דינוזאורים, ככה שאם למדנו תנ'ך ''למדנו'' גם על דינוזאורים

*ברור = ''ברור''

את מזכירה לי וויכוח שהיה לי עם איזה דתי אחד שאמר לי שהדינוזאורים זה המצאה של הגויים כי אין מצב שהעולם נברא לפני יותר מ6-7 אלף שנים ככה שלא יכול להיות שהיו כאלו יצורים מלפני 65 מליון שנים ...
עכשיו לך תנסה להסביר למוח אטום וצר איפה הוא
טועה ...

Optimistic Girl

New member
גם הוא צודק, וגם אתה צודק

איך?
פשוט מאוד...
אפחד לא יכול להוכיח איך נוצר היקום... כי לא היינו בבריאה שלו...
אנחנו נמלים... בהשווה ליקום...
למעשה הרבה יותר קטנים לנמלים.. שחיים בממוצע 80 שנה..

ישנה רק תיאוריות על מפץ הגדול וכל... אבל אלו לא הוכחות
דינוזאורים היו, כי יש הוכחות במאובנים
אך.... אני בכלל מאוהבת בארכיאולוגיה ואסטרונומיה

התאוריה שלי, שאנשים בכלל נוצרו מחייזר
שהאנשים קוראים לו אלוקים... אבל שוב, זאת רק תאוריה...
אני כן מאמינה בכול עליון שעוטף את העולם בכולו טוב... וההוכחות שלי זה כל מיני נסים שקוראים לי בזכות החשיבה החיובית שלי והאמונה שלי בכוח עליון... עפ המחקרים מחשבות טובות משדרות תדר שמושך את האנשים והאירועים ''הנכונים'' לאדם ...

בקיצור
שום דבר לא בטוח בעולמנו
ואולי אנחנו חיים במטריקס...

מה שבטוח כרגע, זה שאני מתכוונת להוציא ציון מעל 90 במבחן שלי בפסיכולוגיה

למעלה