האם לצורך שימוש אישי בלבד מותר לתרגם יצירה

האם לצורך שימוש אישי בלבד מותר לתרגם יצירה

מבלי לבקש רשות מהיוצר ? ומה לגבי אדם שלא מבין את השפה ולא יודע האם המידע ששם זה חלק מיצירה שיש לה זכויות יוצרים?

שימוש הוגן

שלום הלווין של הצאט, טיפול ביצירה לצורך לימוד עצמי לרוב תחשב כשימוש הוגן שהוא שימוש מותר שאינו מפר זכויות יוצרים. צריך רק לבדוק מה זה בדיוק "שימוש אישי". בפסיקה כבר הוכרה הגישה שאומרת שעליך להתייחס לכל יצירה כאילו היא מוגנת, כלומר הטענה "לא הבנתי את השפה ולכן חשבתי שזה לא מוגן" כנראה לא תחזיק מים בבית משפט. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

שאני התכוונתי לשימוש אישי

1,אני התכוונתי שאני אתרגם את היצירה כדי שאני במה מדובר,אולי יש שם דברים שיכולים לפגוע בי? 2,אני לא התכוונתי לטענה של "לא הבנתי את השפה ולכן חשבתי שזה לא מוגן" אני התכוונתי לטענה ש"בגלל שאני לא מבין את השפה אני לא ידעתי האם המידע הזה שייך ליצירה שיש בה זכויות יוצרים",

בקשר ל 1, המשפט הנכון

אני התכוונתי שאני אתרגם את היצירה כדי שאני אדע במה מדובר,אולי יש שם דברים שיכולים לפגוע בי?

לימוד עצמי

1. כדאי שתקרא את לשון החוק בנוגע לשימושים שאינם הפרה. תיארתי בקצרה בהודעתי הקודמת. 2. זה אותו הדבר, באופן כללי כדאי להסתכל על העניין דרך המשקפיים שברירת המחדל היא שלכל דבר שלא אתה יצרת יש יוצר ויש לו זכות יוצרים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

בקשר ל 2,

האם זה לא נכון שיש דברים שאין עליהם זכויות יוצרים? כמו על השפת כתיבה עצמה? אז אם ככה,למה להחשיב תמיד שזה כן שייך למישהו אחר? בקשר ל 1, אני קראתי את החוק,אבל הוא לא ברור לי לגמרי, מה נחשב ללימוד עצמי? האם הורדת יצירות אל המחשב מבלי לבקש רשות מהיוצר,כדי להבין את הרכב היצירות תחשב ללמוד עצמי,למשל? באמת החוק הזה לא כל כך ברור,ולא נותן הגדרה מדוייקת למושג לימוד עצמי, אז כנראה שבמצב של חוסר ודאות,למשל בנושא של תרגום לשימוש אישי בלבד,עדיף להסתכן,

בוא ניקח דוגמא

נניח וצילמת תמונה או כתבת שיר מאוד יפה, ופרסמת את זה. לפי הגישה שלך כולם יכולים להיתמם ולומר "לא ידעתי" ולהפר את זכויותך ביצירה. גישה כזו תעקר מתוכן את כל מהותה של הזכות. האם כדאי להסתכן? זה עניין שלך, אני לא ממליץ להסתכן ולהפר זכויות. החוק החדש מתיר לבית משפט לפסוק עד 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק בגין כל הפרה והפרה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למה לפי דעתך במצב כזה זה בטוח שאני אשם?

1,הרי אם אני לא יודע שזו יצירה כי אני לא מבין את השפה,אז איך אני אדע שזו יצירה? האם הייתי מבין את השפה של היצירה,אז כן אפשר היה להוכיח בודאות שלפי מה שמדובר זה נראה יצירה ולא דבר שאין עליו זכויות יוצרים, לא ככה? אבל אם אני לא מבין את השפה,אז גם אם היתי רוצה בכוונה לעבור על החוק,לא הייתי יכול כי אני בעצמי שלא מבין את השפה,לא יודע אם זו יצירה,לא ככה? 2,שאני התכוונתי להסתכן,אני התכוונתי בהקשר לנושא של לימוד, כי כל אחד אחר יכול לתת הגדרה משלו למושג לימוד עצמי, חוץ מזה הסיבה שאני מתיר לעצמי ללא רשות היוצר,לשימוש אישי בלבד לתרגם את היצירה שלו,זה כמו שיש לי זכות באם צריך לתבוע על עוגמת נפש,אז גם פה,לראות האם היציריה לא נושאת מסר שיכול בצורה מסויימת לפגוע בי,אני לא צודק בזה?

למה לא?

לעניין 1,האם בית המשפט לא מבחין בדבר שנעשה במזיד לבין דבר שנעשה בשוגג? לשאלה 2, אם אני יוצר האם אני יכול ליצור יצירה כדי להעליב לצורך נקמה מישהו למשל איש דיפלומטי,ואז אם אני מבצע את היצירה בשפה שהאדם שאני רוצה להעליב אותו,לא מבין, אז אני ניצחתי אותו?כי החוק מגן עליי גם מבחינת זה שיש לי זכות שלא יתרגמו את היצירה שלי?

למעלה