האם לקנות דירה או לחכות ?????? דחוף !!

dat nigga daz

New member
האם לקנות דירה או לחכות ?????? דחוף !!

שלום לכולם, זה לא באמת דחוף :)
המון זה לא כתבתי כאן והרגשתי צורך לכתוב.

ראיתי שהשאלה עולה הרבה בזמן האחרון ובכל פעם מגיעים נביאי זעם חדשים שטוענים שהנה אוטוטו המחירים יורדים, ושלא כדאי לקנות, ובחלוף הזמן המחירים לא יורדים ואז הם מתעופפים עם השקר שלהם אל הרוח, אבל לא להרבה זמן כי תמיד מגיעים נביאי זעם חדשים במקומם.

שימו לב שרשמתי שקר, לא סתם רשמתי את זה, זאת כי כל אותם האנשים הללו לא באמת מאמינים שמחירי הדיור יירדו, זאת פשוט משאלת הלב שלהם שגורמת להם להאמין בזה, ואני יודע ומכיר את זה מקרוב כי גם אני בעבר הרחוק שהייתי הומלס רציתי כל כך שהמחירים יירדו שגם אני התחלתי להתאמץ להאמין בזה ושיקרתי לעצמי ולאחרים.

אולם, בניגוד לנביאים האחרים, בסופו של דבר התפכחתי וראיתי את המציאות כפי שהיא ובשנים האחרונות כל מי שמדבר איתי אני אומר לו מיד לקנות, אין אחד שלא הודה לי על זה.

ולכל אותם אנשים שמתלבטים אם לקנות או לא – אני אומר – תקנו, חבל על הזמן שאתם מבזבזים.

טיפ ידידותי : בתור כלכלן בכיר נתקלתי המון פעמים בשני משפטים, האחד : אין ארוחות חינם, והשני: put your money where your mouth is
אז הצעה לי לכל אלו שרוצים לקנות, בכל פעם שאתם נתקלים באדם שאומר לכן אל תקנו לא כדאי המחירים אוטוטו יורדים, תסכמו איתו על דירה שאתם רוצים + תקופת המתנה, ובחלוף הזמן תבדקו את שווי השוק שלה – אם אכן ירד – תתנו לו מחצית מן ההפרש שחסכתם, אך עם עלה – הוא משלם לכם מחצית מן העלייה, ואז תראו את הביטחון שלהם בדבריהם.

אם באמת היית כלכלן, היית יודע משהו על גאות ושפל בכלכלה

מעבר לזה, שמעתי אנשים כמוך בשנות השמונים והתשעים. בסוף השוק התהפך.
כאן, ובכל מקום בעולם.
ככה שהטענות שלך היו מכשילות אותך במבחני הסמסטר.
מעבר לזה, לא שווה בתייחסות.

dat nigga daz

New member
אני אכן כלכלן..

אין מה לחרטט, זה לא מנכ"ל חברת הייטק

מה שהיה בעבר היו מצבים שונים לגמרי (ע"ע אריק שרון)
זה לא המצב כיום, ולא לא יהיה תחת שום ממשלה שתיבחר (בשביל להיבחר יבטיחו לך כל מה שתרצה לשמוע)

מה שקורה במדינות אחרות (סאב פריים למשל) לא ממש מעניין, עם כל הכבוד המערכת הממשלתית ובנקים בארץ טיפה יותר חכמים מארה"ב ויודעים להתנהל יותר טוב משם

יש עוד המון מה להגיד בנושא, אם רק תפתח את הראש, אבל אני מבין אותך, כי ברגע שיש משאלות לב קיים קושי להקשיב להיגיון הפשוט

elvinnox

New member
מי אמר שכלכלנים מבינים בכלכלה?

המודלים האקדמאיים כבר מזמן לא רלוונטיים לימינו.
&nbsp
הקורסים הבסיסיים של היצע וביקוש מתבססים על מודלים שהיו נכונים לפני 50 שנים.
היום, זה יפה בתיאוריה אבל לא כלכך קשור למציאות.
&nbsp
לעינייניו,
המחירים איבדו כל פרופורציה, ואפשר בהחלט לומר שהם גבוהים מאוד גם במונחים של יחס משכורות לדירה ממוצעת.
לא הגיוני שרופא / טייס / עו"ד / רו"ח / חוקר אקדמיה יוכל לקנות דירה רק בפריפרייה. אני נפגש מדי פעם עם סטודנטים שכבר איבדו מוטיבציה ללימודים אקדמיים. האמת, אפשר להבין אותם.
&nbsp
אם אותם אנשים מוכשרים במקום ללמוד רפואה ילכו להיות ירקנים בשוק (וכן, ירקן מרוויח הרבה יותר מרופא ומגלגל הרבה יותר כסף שחור) בעוד 20-30 שנה נהיה בבעיה הרבה יותר רצינית.
&nbsp
יש פה באמת מצב חירום והאנשים שמנהלים את המדינה לא מבינים את זה.
&nbsp
אם הייתי צריך להמר, אני מוכן לקחת את ההימור שהמחירים ירדו ב-2018, ולא בגלל הגדלת ההיצע אלא בגלל מיתון. מה שכן, המחירים אכן ימשיכו לעלות עד אז.
&nbsp
החיים קצרים, לא בטוח שהייתי ממליץ היום לזוג צעיר להשתעבד ל30 שנה עם משכנתא חונקת בלי כסף פנוי לצריכה ומותרות. זה מתכון לחיי לחץ וקשיים כלכליים שיכולים להוביל לגירושים.
&nbsp
עדיין יש מאסה קריטית של "מחוברים" עם פנסיות תקציביות ודירות שכביכול נהנים מהמצב, אבל כשהילדים שלהם יגדלו בעוד מספר שנים, גם זה לא יעזור.
&nbsp

dat nigga daz

New member
אל תאשים אותי שלא מצאת מה לעשות עם התואר שלך...

אני מבין מאוד בכלכלה ואין לי צורך להצטנע...
אין כאן שום מצב חירום, זוגות עדיין יכולים לקנות וכולם קונים,
רופא או טייס שלא מצליח לקנות שיעשה חשבון נפש עם עצמו, כי זאת בעיה שלו אם הוא לא מצליח לקנות עם שכר כזה, ושלא יסתכל על הירקן מהשוק
החזרי משכנתא היום מאוד נמוכים ויישארו כך למי שלקח משכנתא חכמה

לימודים אקדמאיים לא היו אף פעם עסקה כלכלית משתלמת

עלות תואר 10 חודשים * 3 (שנים) *4500 (שכר חלופי) = 135,000.
הוסף לכך שכר לימוד והוצאות נוספות הגענו ל- 200,000 לצורך הדוגמה.
&nbsp
כל זה בשביל לעלות נניח משכר של 4000 לשכר של 10,000 נטו.
כלומר שיפור השכר שיביאו הלימודים ישלם את הלימודים כעבר כ- 33 שנים.
&nbsp
במקום לימודים אקדמאיים תלך ללמוד תכנות אפליקציות בחצי שנה ותרוויח יותר.
אבל לימודים מביאים הרבה יותר מאשר רק תוספת הכנסה ולכן לא נכון למדוד אותם
במונחים אלו.
&nbsp

אתה גם טוען שאתה כלכלן, וגם מזלזל בכלכלנים.. זה אומר דרשני..

אבל בלי קשר לכלום...
מה יותר הגיוני? מקרה א' או מקרה ב' ?
מקרה א'
שהמחירים ימשיכו לעלות, למרות שמחירי הדיור כבר היום הם הגבוהים בעולם, ולמרות שמחירי הדיור כבר לא בהישג ידם של מרבית האוכלוסיה בישראל, ולמרות שהתשואה על הנדל"ן בישראל היא כבר בין העלובות בעולם, ולמרות שאין שום דוגמא בעולם לעליה כה חדה וכה ארוכה במחירי הנדל"ן...
וכל זאת, כאשר אין שום מחסור בדירות במדינה.

מקרה ב'
כמו בכל בועת נדל"ן שהייתה עד היום בישראל ובעולם, המחירים יירדו באופן חד לאחר ההתפוצצות הבועה... בדיוק כמו בכל כלכלה בעולם שבה יש תקופות של גאות ותקופות של שפל במחירי הנכסים
כל זאת כאשר הנתונים מראים שמשקיעים הוותיקים בנדל"ן מזהים את המצוקה בשוק הנדל"ן ומפסיקים לרכוש נכסים, ונתונים גם מראים שמשקיעים מוכרים את הנכסים שלהם..
וכל זאת כאשר כל הגורמים המקצועיים בישראל מסכימים שקיימת בועת נדל"ן בישראל (בניגוד כמובן לגורמים אינטרסנטיים)
וכל זאת כאשר המדינה הפסיקה לסרסר במחירי הקרקעות כפי שהיה עד לפני שנה, והחלה למכור קרקעות למי שמציע את מחירי הדיור במחירים הנמוכים ביותר... וברור שהספסרות בקרקעות היו אחת הסיבות לעליה במחירי הנכסים..
וכל זאת כאשר כל הגורמים הממשלתיים מודיעים מעל כל במה שמחירי הנדל"ן מאד גבוהים והם פועלים לצינון המחירים..

אז השאלה המתבקשת
מקרה א' - שאין לזה שום תקדים שום דוגמא קודמת לזה, לא בישראל ולא בעולם
מקרה ב' - כי זאת פשוט כלכלה.

ושכל אחד יעשה את החשבון שלו

h a j b i

New member
אף אחד לא יודע מה יהיה

אבל הניתוח שלך מגלם הרבה הנחות ומשאלות לב ופחות מציאות.
בקשר למקרה א': מחירי הדירות עדיין בהישג יד של מרבית האוכלוסייה בישראל, זוגות צעירים ממשיכים לקנות דירות, משקיעים ומשפרי דיור ממשיכים לקנות דירות. כמו כן עדיין ניתן להשיג תשואה טובה לנדל"ן, בטוח יותר טובה מהאלטרנטיבות.
&nbsp
ובנוגע למקרה ב': אם אתה מתבסס על כך שהמדינה תציל אותנו אתה חולם בהקיץ.
&nbsp

האם באמת מחירי הדירות עדיין בהישג ידם של מרבית האוכלוסיה?

כל בחינה של מחירי הדיור הממוצעים מול יכולת ההכנסה של האוכלסיה, תראה בבירור שאין בכוחם של מרבית האוכלוסיה לרכוש דיור הולם.
כאשר השכר החיציוני הוא בסביבות 6,000 ש"ח לחודש והשכר הממוצע תקוע איפה שהוא בעשירות השמיני, ברור שהעושר לא מחולק בצורה שווה. ומי שקונה את מרבית הדירות הם לא האזרחים הפשוטים.
וגם זוגות צעירית שכבר מצליחים לרכוש דירה, עושים את זה תוך השתעבדות ל 30 שנה הבאות ותמיכה משפחתית כבדה, כך שבמקום שההורים יהנו ממה שחסכו כל חייהם, הם מעבירים גם את העתיד שלהם לקירות של הילדים..

אגב,
הזכרתי את הממשלה לא בגלל שאני מאמין שהם יעשו משהו, אלה רק בשביל להדגיש ים שאנחנו בתקופה של בועה.
אני כלל לא בונה על זה שהמדינה תציל. אם תקרא את מה שאני כותב כל הזמן, תבין שאני "לא מתפלל" שמישהו יצלא את הענף..
אני פשוט מנתח באופן כלכלי ושקול את המצב הנוכחי בשוק הנדל"ן, ומבין שכל הפרמטרים מורים על זה שהבועה תתפוצץ.
עם הממשלה או בלעדיה.

h a j b i

New member
בשטח האוכלוסיה כן רוכשת דירות

וזו גם התמונה שאני רואה סביבי. כמעט כל מי שבאמת רוצה וצריך קונה דירה.
&nbsp
השכר החציוני כבר גבוה יותר (היה 6,200 - 6,300 ואאל"ט כבר טיפס מעבר ל - 6,500. עליית שכר המינימום הצפויה בחודש הבא תקפיץ אותו למעלה עוד קצת) ובכל מקרה אתה צריך להשוות אותו למחיר הדירה החציוני (שכמו בשכר, נמוך משמעותית ממחיר הדירה הממוצע)
גם ההורים שלי נעזרו בהורים שלהם לקנות דירה, זה לא חדש.
המשכנתאות היום אמנם ארוכות יותר אבל בריבית משמעותית נמוכה יותר.
&nbsp
כל זה כמובן לא אומר שמחירי הדירות לא עלו באופן משמעותי, גם לא אומר שאין בועה, רק אומר שיש עדיין לאיפה לעלות.

elvinnox

New member
עדיין בהישג יד?

על מה אתה מדבר?
כמה אנשים אתה מכיר שיש להם 400K נזילים בעוש?
בתא התשואה לפעמים יורדת מ-2%, להזכירך פעם היו תקופות שהיית מקבל יותר בבנק בפק"מ.
&nbsp

h a j b i

New member
קודם כל אתה לא חייב 400K ש"ח

בדור של ההורים שלי התחילו בדירות 2.5 - 3 חדרים ובשביל כאלה אתה צריך 250,000K ש"ח.
אבל בוא נזרום אתך. נגיד ויש בועה והיא מתפוצצת ועכשיו המחירים נחתכו ב- 25 אחוז. אז לאנשים שאין 400,000 ש"ח יהיה 300,000 ש"ח?
&nbsp
זה שפעם היו מקבלים יותר בפק"מ זה לא משנה, כל תשואה אתה משווה לתשואה אלטרנטיבית באותו פרק זמן. אין שום סיבה שתעשה פחות מ - 2 אחוז בת"א. אם צריך תשים כמה עשרות אלפי ש"ח על שיפוץ (שזה סכום קטן ביחס לשווי הדירה) ותעשה מעל 2 אחוז.

elvinnox

New member
אני מאחל להרבה אנשים להיות עניים כמוני

לא חסר לי כלום ואני מרוויח וחוסך יותר מרוב האנשים.
ויש לי כבר דירה, ואני עדיין מאחל לירידות כדי שמצבם של רוב האנשים ישתפר.
אני גם יכול לקנות עכשיו דירה נוספת ללא משכנתא, כרגע לא עושה את זה כי אני לא חושב שזה נכון כעת.
&nbsp
אני פשוט מסתכל על האנשים הממוצעים, אני מניח הכנסה של 15K נטו למשפחה ששני בני הזוג עובדים, יחד עם שכירות, הוצאות מחיה ונניח אולי גני ילדים ולא מבין איך הם יכולים להגיע להון עצמי בלי עזרה.
&nbsp
גם אם הם לא מפונקים וחוסכים שקל לשקל, זו מציאות בלתי אפשרית.
אני דווקא מאמין שיהיה מיתון רציני שיוריד את היכולת של שחקנים חדשים להצטרף אל הפרמידה ולממשלה לא תהיה ברירה אלא להוריד את מחירי הקרקע (אחרת היא לא תקבל כלל מיסים) וכידוע היא צמאה לכסף הזה ותהיה עוד יותר נזקקת אליו בשעת מיתון.
&nbsp
המיתון אולי לא ישפיע על בעלי המשכנתאות שסביר להניח שימשיכו לעמוד בתשלומים, אבל הוא ישפיע על הכנסות הממשלה מאחר והרבה עסקים קטנים יקרסו ואחוז האבטלה יעלה. מכיוון שהוצאות הממשלה מנופחות ולא יוכלו להמשיך להעסיק אנשים, תאלץ הממשלה להקטין את המגזר הציבורי. על מנת למנוע את כדור השלג הזה אני צופה הרחבה כמותית נוספת וריבית שלילית.
אלו כאמור עדיין לא יעזרו כדי להחיות את המיתון ולכן גם מחירי הקרקע ירדו יחד עם כוח הקניה של רוב האנשים.
אבל זה רק יקרה בעוד שנתיים בתום כהונת הממשלה הנוכחית שנבין לאיזה בור תקציבי הממשלה הכניסה אותנו רק כדי להמשיך את היציבות השלטונית.
&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
הדרמה מיותרת

המחירים בישראל ממש לא הכי גבוהים בעולם. לא בפן האבסולוטי כי לונדון, מונקו, וכולה וכולה עדיין הרבה יותר יקרים. וגם לא בפן היחסי (המחירים ביחס למשכורתות) כי אז חלק ניכר מין העולם השלישי יקר יותר.

כנראה צריך להתרגל דבר אחד פשוט. מבחינת הפערים החברתיים ישראל היא חלק מין העולם השלישי, וישנם האנשים שיש להם, וישנם כאלו שאין להם וקשה עד בלתי-אפשרי שיהיה להם.

amot1

New member
מוסקיטר, אין לך מושג מה אתה אומר

ואין לי מושג מאיפה אתה מביא את הנתונים " שהמשקיעים בורחים מהשוק " ו"לא מדברים מתי יירד, אלא כאשר יירד " אתה באמת בונה לעצמך אשליות ונכנס לתוכם מתוך אמונה באמת שלמה שזה ייקרה. קודם כל משקיעים לא בורחים, אני מכיר כמה אנשים שיש בידם מספר לא מבוטל של דירות וממשיכים לקנות , בו נגיד ככה, אני לא מכיר אף אחד ש"בורח" משוק הנדלן ( למי שיש כמובן )
דבר שני לגבי השטות איוולית ומוחלטת בקשר ליחס משכורות לדירה ושישראל זה בין הגבוהים בעולם או איזה כל שטות כזאת שכמה דפרים יושבים בקיוסק בשכנה למטה ומעלים כל מיני קונצפרציות.
באוקראינה ( קייב נקח אני לא אדבר איתך על ערים מחוץ לה כי בקושי אתה תבין מה הולך בעיר המרכזית שם ) דירה ממוצעתתתתתתת עולה 60-70 אלף דולר. משכורת ממוצאת 200-250 דולר בחודש .
רוסיה ( מוסקבה + סנט פטרסבורג ) דירה ( במקום שלא יאנסו וירצחו ברחוב ) 400 אלף דולר וצפונה , משכורת ממוצאת 500-700 דולר בחודש ( למי שיש מזל)
סידני אוסטרליה, דירה עולה סביבות 600-700 אלף דולר. משכורת ממוצעת 5000-6000 דולר.
יש עוד כל כך הרבה שאני לא יודע מאיפה להתחיל לרשום.
צא מהסרט שלך ( או מהאיטרסים שמניעים אותך ) , בישראל אין בועה, בישראל כמה שכולם מקטרים ומיללים יש כלכלה חזקה ויציביה ( תראה לי מדינה על מלחמה כל שנתיים ככה פורחת, תלך לקניון ביום שני ב 11 בבוקר מפוצץ בקונים, אני גר בארה"ב אתה הולך לקניון פה ביום שני בבוקר וכל המוכרים של החניות עומדים מחוץ לחנות משעמום. )
צא צא מהסרט , צא או שתמשיך לשבת בפרלמנט בקיוסק עם עוד כמה ישראלים מלפני 30 שנה ותאכילו אחד את השני שטויות...

לי אין מושג על מה אני מדבר? אז הנה קצת נתונים

נלך לפרסומים של משרד האוצר לאחרונה:
"http://www.themarker.com/realestate/1.2958546"
וכמובן שיש פרסומים רבים ונוספים בנושא. אבל העיקר שאתה "לא יודע מאיפה אני מביא את הנתונים.."
כל מה שאני כותב, מגובה בעובדות.
בנוגע למחירי הנכסים..
אני חושב לש OECD יש קצת יותר מושג ממך לגבי מה שקורה בעולם.
אז הנה הדו"ח שלו על ישראל.
כנס ישר לעמוד 33 ותבין בעצמך.
[URL]https://www.oecd.org/eco/surveys/Israel-Overview-OECD-Economic-Survey-2016.pdf[/URL]
כמובן שיש עוד הרבה נתונים שמאמתים את הדבריםש אני כותב ומפריכים את מה שאתה כותב, אבל לצורך הדיון, אני מקווה שאתה מבין מה שאני כותב.

h a j b i

New member
אני מבין שאתה רוצה להאמין שזו בועה

וייתכן והמחירים באמת ירדו אבל אין באמת סימן שמדובר בבועה.
סתם בתור השוואה, בדיוק פורסמו נתונים מקנדה:
http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3690846,00.html
30 אחוז עליה בשנה בונקובר. מגמד את העליות אצלנו. אצלנו יש עליה הדרגתית רציפה כבר שנים, מידי פעם העליה מאטה ומידי פעם מתגברת, גם בתקופות שהנגיד התחיל העלות את הריבית (2009-2012) וגם בתקופות שהוא הוריד אותה. למרות שאני גם בדעה שהריבית הנמוכה היא גם סיבה משמעותית לעליית המחירים היא כנראה לא הסיבה היחידה (מה שמחליש את הטענה שמדובר בבועה).
&nbsp
מבחינתי הלוואי שירדו המחירים בחדות, סביר להניח שאנצל את זה לקנות אבל כרגע אני מתרכז במה שאני רואה בעיניים שזה המחירים של הדירות המוצעות בלוחות השונים (גם אם המחיר בפועל בממוצע נמוך במספר אחוזים כי זה נכון תמיד)

amot1

New member
כל כל כתבת פח מעיתון ישראלי/אתר איטרנט

אני יכול להביא לך כתבה אחרת שנוגדת אותה מעיתון/אתר איטרנט פח ישראלי אחר.
כל הכתבים האלו לא שווים גרוש, כל הכתבות האלו אין בהם שום קשר למציאות , הכל זה פוליטקה ואינטרסים ( ישראל היום לא יגידו שום דבר נגד ביבי אז זה אומר שביבי טוב ? ידיעות קוטש את ביבי כל פעם שיכול זה אומר שביבי רע ? כל התקשורת ערוץ 2 ורק מלבים את העובודת כי צריכים "בשר" להתפרנס. )
אין שום קשר בין מה שרשום בעיתונות הישראלית ( רמת עיתונות מהנמוכות בעולם, שיב לב בעולם לא OECD וכל הבולשיט שמאכילים אותכם בארץ, הייתי כבר מאמין לעיתון רוסי שכותב שפוטין כזה טוב מאשר לכתבה מעיתון פח ישראל )
אתה צריך לראות עובדות בשטח, וכשאני חוזר לארץ, ויוצא בערב לת"א, ורוצה ללכת לבית קפה ואומרים לי תמתין כי אין מקום, או שאני הולך והמסעדה מפוצצת באנשים, ואני רואה בניניים שנבנים ברמות גימור הכי גבוהות בעולם המערבי ( ואני מבטיח לך ידידי היקר אני טס כל חודש למקום אחר בעולם וראיתי המוןןןן ) אז שלא יאכילו אותי בלוקשים.
יש כסף, יש חיים , "הבועה" שאתה וחברייך קוראים לה היא לא יותר תוצר ישיר של ריבית 0 בארץ ובעולם .
העולם כמנהגו נוהג, לא רק בארץ יקר, גם ניו יורק, לונדון , טורנטו , פריז מוסקבה ועוד.
אז צאו מהסרט שלכם שכל כך רע וחרא בארץ, תבואו לאוקראינה ותראה מה זה לחיות על 200$ בחודש , או בואו ללונדון ותשלמו 2000 פאונד שכירות לגור בלונדון אז דברו איתי.
ישראלים רק אוהבים ליילל ולקטר , דופקים אותנו רע לנו קשה לנו איזה מדינה איזה מדינה חרא. יש מספר חד ספרתי של מדינות בעולם שאולי שם באמת "טוב " כל השאר אותו דבר בסגנון שונה.
&nbsp

למעלה