האם לקנות דירה או לחכות ?????? דחוף !!

ערפל10

New member
בכל זאת יש סיבה מצויינת לבכי

כי הרבה מאוד אנשים מצפים שיכלו להיות כמו ההורים שלהם: דירה משלהם, קביעות, פנסיה. ומסתבר שהם לא.

h a j b i

New member
אולי זה באמת העניין, פשוט התרגלו לטוב

אולי אם היו גדלים עם עוד 2 אחים בדירת 2.5 חדרים ישנה ועם הורים בלי קביעות ובלי פנסיה לא היו מתבכיינים כל היום ומבינים כמה הזדמנויות יש להם היום.
&nbsp

ערפל10

New member
אזי שם הם ללא ירושה ורוב הסיכויים שללא הצפי לעתיד טוב יותר

תבין דבר אחד: יש מעט מאוד כאלו שבאו מלמטה ונהיו מיליונרים. במיוחד בישראל. הרוב המוחלט של אנשים אמידים כאן הם צאצאים לאנשים אמידים.

h a j b i

New member
להפך, הצפי דווקא לעתיד טוב יותר

כשאתה בא ממשפחה ענייה, יש סיכוי יותר גדול שתהיה עשיר מהוריך. כשאתה בא ממשפחה מבוססת יחסית, יש סיכוי יותר גדול שתהיה עני מהוריך.
&nbsp
נכון שהעני שהפך לפחות עני עדיין עשוי להיות יותר עני מהעשיר שהפך לפחות עשיר אבל עדיין העתיד שלו היה טוב יותר משל הוריו וילדים שלו הוא יוכל להרשות מה שהוריו לא יכלו להרשות לו.
&nbsp
ברור שיש מעט מאוד שבאו מלמטה ונהיו מליונרים מהעובדה הפשוטה שיש מעט מאוד מליונרים מלכתחילה. אבל כאלה שבאו למלטה והגיעו לרווחה כלכלית? יש לא מעט. המוביליות בישראל לעשירונים התחתונים נחשבת גבוהה ביחס לאירופה.
&nbsp
אבל אם נתמקד יותר בנדל"ן, מה שאני אומר שמי שראו את ההורים שלהם נלחמים בשביל דירה פיצפונת ומתקדמים בהדרגה, לא יתבכיינו היום כשהם לא יכולים להרשות לעצמם דירה הרבה יותר טובה ממה שהיה להוריהם בגילם ולפעמים יותר טובה ממה שיש לה כיום.

ערפל10

New member
אני ממש לא מסכים

אומנם אני בעצמי התחלתי בגיל 18 כחסר בית ללא גרוש על התחת וכיום יש לי משרה מכובדת, משכורת בעשירות עליון ודירה צנועה באחת הערים המבוקשות. אבל אני ממש לא דוגמה. כי חונחתי במשפחה טובה שכיוונה אותי לכיוונים הנכונים, במדינה סוציאליסטית בה העניקו לי השכלה טובה וכולה. לו הייתי צבר ללא גרוש על התחת סביר להניח שהייתי היום במקרה הטוב מלגזן או מחסנאי עם משכורת מיינימום בדירה שכורה בלוד או קרית גת.

ועוד דבר... אילו הקריירה שלי הייתה מתחילה כמה שנים לפני שהיא התחילה בפועל, דהיינו לפני בועת הנדל"ן - הייתי מתגורר בדופלקס ולא בדירה הצנועה. ולו הייתה מתחילה כמה שנים מאוחר יותר - הייתי יכול לשכוח גם מהדירה הצנועה. כנראה לא היה מנוס מלהגר.

h a j b i

New member
הבוגרים של היום זכו לאותה השכלה שאני זכיתי

שהיא בינונית בסך הכל.
אם חונכת במשפחה רעה, גם אם יש לה כסף אתה תתחיל מנקודת זינוק בעייתית, את זה שום דבר לא ישנה.
&nbsp
ובנוגע למהגרים, המהגרים שאני מכיר היו מבוססים למדי וסיבות העזיבה לא באמת היו כלכליות. אלה שעזבו כי אין להם שקל וחשבו שמישהו מחכה להם במקום אחר חזרו עם הזנב בין הרגליים וחובות.

ערפל10

New member
התכוונתי למשהו אחר

ישראל היא חברה מעמדית כאשר המעבר הבינמעמדי איננו מובן מאליו. וסטטיסטית (אני מדגיש סטטיסטית בלבד) ההצלחה בחיים תלויה בטיב ההשכלה וזה האחרון הרי הפונקציה של הכסף והסביבה. לכן מרבית הסיכויים שישראלי עני (כזה שתיארת בחדר 2.5 חדרים עם אחים) גם יישאר עני. אך לעומת הוריו שקיבלו את דירת 2.5 חדרים מהמדינה במתנה - הוא לא יקבל ממנה כלום וכלן לא יוכל לשחז את הישגיהם. אגב, הנפילה הכואבת ביותר בעקבות ניאו-ליברליזם היא דווקא שם, בשכבות החלשות.

h a j b i

New member
לא מסכים

ההשכלה הגבוהה בארץ היא זולה וזמינה כמעט לכולם. המוביליות בישראל גבוהה.
אז נכון, ישראלי הנולד למשפחה ענייה אולי לא יהיה עשיר כמו ישראלי הנולד למשפחה עשירה אבל הוא בסיכוי הרבה יותר גבוה להיות יותר עשיר מהוריו ולהרגיש שהצליח.
&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
אתה טועה

ע"מ להגיע בכלל לפתח השכלה גבוה הרי צריך להוציא תעודת בגרות. בדוק מהו % המקבלים תעודת בגרות בשיכונים עניים ובניקוי המהגרים מ-2 העשורים האחרונים. המספרים נמוכים להחריד. ואפילו כשמוציאים את התעודה - הרי ישנם המוסדות מסוגים שונים: המכללות, האוניברסיטאות. בתוארים נחשבים באוניברסיטאות כידוע לא מתפשרים על 5 יחידות במטמתיקה כימיה, פיזיקה וכולה. האים ישנה בכלל אפשרות להוציא תעודות כאלו בערים עניות? אז אומנם העלות הפורמאלית של תואר בהנדסה או רפואה באוניברסיטה איננו גבוה, בסה"כ כמה עשרות אלפי שקלים. אבל קח בחשבון שמדובר בתוארים מאוד תובעניים, זה לא מדעי הדשא במכללה, התלמידים לא עובדים במהלך הסמסטרים, אולי טיפה בקיץ. אז כל החבילה עולה לפחות 200 אלף ש"ח, וזאת כאשר עוברים את התואר בצניעות והיתנזרות, ועוד טרם דיברנו על ההוצאות המחותרות של פסיכומטרי וכדומה. האים משפחות עניות מסוגלות להעמיד סכומים כאלו לילדיהם?

elvinnox

New member
מסכים לחלוטין

וגם אז, כאשר מסיימים תואר נחשק בהצטיינות ואפילו ממשיכים לשני,
עדיין מקבלים שכר שלא מאפשר קניית דירה נורמאלית.
&nbsp

h a j b i

New member
לכל אחד בישראל יש אפשרות להוציא בגרות

אם לא בזמן התיכון אז אחרי הצבא אחרי שהם כבר עובדים ובתוספת הפיקדון מהצבא.
יש מכללות טובות בשכר לימוד אוניברסיטאי שמאפשרות להוציא תואר בתחומים מבוקשים ורווחים. בנוגע לעבודה, הרבה סטודנטים דווקא כן עובדים במהלך התואר במשרה חלקית ככה שההפסד יותר קטן ממה שאתה מתאר. שלא לדבר על האופציה של האוניברסיטה הפתוחה שמאפשרת לך ללמוד לתואר ללא תנאי הסף ולעבוד תוך כדי, אפילו במשרה מלאה.
&nbsp
אז נכון, לימודי רפואה לא באמת זמינים למי שלא חכם מאוד מלכתחילה או בא מבית מבוסס. אז מה? ממילא מספר המקומות בבתי הספר הללו מוגבל ביותר (לצערנו).
&nbsp
מספר האפשרויות גדול כמספר התירוצים.

אדי812v

New member
מה זה משנה

אם יש לך תואר, אם יש לך משכורת ממוצעת, אפילו יותר ממוצעת במצב של היום לא יעזור לקנות דירה

h a j b i

New member
לך אולי לא יעזור

אבל למי שבאמת רוצה לקנות ויודע להתנהל כלכלית בצורה סבירה יש עדיין אפשרות לקנות דירה.

אדי812v

New member
אולי תגלה

איך אפילו עם משכורת ממוצעת ו"להתנהל כלכלית בצורה סבירה" אפשר לחסוך 300-400k לתשלום ראשון (והסכום הזה כל הזמן עולה הרי המחירים עולים) ורצוי בלי עזרת הורים כי לא לכולם יש הורים עם חסכונות כאלה?

h a j b i

New member
תשאל את אלה עם משכורת ממוצעת שקנו איך הם עוש את זה

אני מניח שהם התחילו בזה שהם כן עשו בגרות ואולי גם תואר ולא אמרו מראש "מה משנה".
אחרי זה הם חסכו, גם אם ידעו שזה עלול לקחת שנים ולא אמרו "ממילא אי אפשר להגיע לדירה".
אחרי זה הם נעזרו בהורים, אחים, דודים וכו, בדיוק כפי שהוריהם עשו בזמנו. גם כמה עשרות אלפי ש"ח מכל צד יכולים לעזור.
והכי חשוב, הם חיםפשו דירות בתקציב שלהם ואז לא היו צריכים 300,000-400,000 הון עצמי.

אדי812v

New member
"הם נעזרו בהורים, אחים, דודים וכו"

מזה היית צריך להתחיל - למי שמשפחה שלו עמידה כלכלית

h a j b i

New member
גם בדור של ההורים שלי נעזרו בהורים

גם במשפחות לא אמידות במיוחד (גם במשפחות של 5,6 ו- 10 ילדים) המציאות סביב מוכיחה שגם בלי זה אפשר.
&nbsp
אבל שוב, הכל הנחות, שאל את בעלי השכר הממוצע ואף מתחת לו איך הם קונים דירות כי הם עדיין קונים (לפחות בשנה, שנתיים האחרונות).
&nbsp

אנשים עדיין קונים דירות, זה לא אומר שהם יכולים להרשות לעצמם

ולגופו של עניין,
זה שזוגות צעירים קנים דירות, זה לא אומר שהם יודעים לעשות חשבון ולהבין על מה שהם מתחייבים.
זה רק אומר שהם הצליחו לארגן את הסכום הנדרש לרכישה. אבל את הכסף הזה צריך גם להחזיר.
ומה יהיה בעתיד?
אולי אריאלה תתקשר.
ואני אומר, שיהיה כאן משבר ענק. אבל תזכרו מי כתב את זה.

אני מכיר כל כך הרבה צעירים שאין להם מושג בחשבון, שזה פשוט מדהים.
הרצון שלהם, ביחד עם הרצון של הורים לעזור, וביחד עם היד הקלה של הבנקים שמספקים הלוואות בלי חשבון, כל אלה גורמים לזוגות צעירים להשתעבד לארבע קירות ולשעבד גם את העתיד של ההורים שלהם.

וכן, יש כאן סוג של סאב פריים,
שרק שבניגוד לארה"ב, שם הבנקים נתקעו עם הדירות, כאן בישראל הזוגות הצעירים הם אלה שהולכים להיתקע עם החובות.

h a j b i

New member
אוז האנשים שנקלעים לפיגור משמעותי במשכנתא

כלומר מעל חצי שנה הוא אפסי.
תמיד היו כאלה, גם כשמחירים היו חצי מעכשיו. אנשים טפשים\חסרי מזל\תמימים יש תמיד.
כל השרשור הזה התחיל מכך שטענתי שיש עדיין לאיפה לעלות. כל עוד אנשים יכולים לקנות יש פוטנציאל להמשך העליות.

ערפל10

New member
תשובתי

רציתי לענות לכמה דברים. בתור אחד שעבר את המסלול של תואר יוקרתי באוניברסיטה אני אומר לך שאין כל אפשרות לעבוד במהלך הסמסטר. אלה אם כן אתה פורס את הלימודים לשנים רבות, דבר שאיננו כלכלי בעליל. ולגבי התוארים ב"מכללות הנחשבות"... מה אגיד לך... גם משם לעיתים צומחים הכשרונות ואנשים שמגיעים רחוק. במסגרת הסטיית התקן הסטטיסטית.

לגבי לחסוך.... אני למשל גדלתי בתרבות של מחסור. כאשר עוף קפוא או מקל נקניק היה חגיגה. אימי שהייתה בכירה מאוד בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של ברה"מ אחרי העבודה עוד עמדה התורים או אירגנה קומבינות ע"מ להסיג משהו לאכול. ואחרי זה הייתי חסר בית בישראל וסטודנט שחי מ-5 שקלים ליום. אז אצלי אישית לחסוך ולשרוד זה בדם. וכאשר נטלתי חוב של 1.3 מיליון, ועוד עם 3 ילדים, אחרי 4 שנים החזרתי חצי ממנו. אבל תאמין לי, אף צבר, אפילו אחד שגדל בשיכון מצוקה לא יהיה מסוגל לדברים כאלו. וגם לי זה לא היה מגיע. לאף אחד בעצם לא מגיע דבר כזה.

למעלה