האם מאמן צריך לדווש ולהוות דוגמא בזמן האימון?

האם מאמן צריך לדווש ולהוות דוגמא בזמן האימון?

במשך כל האימון, בחלקו, או בכלל לא. מאמנים, מתאמנים מוזמנים להביע את דעתם.

זה תלוי במידה מסוימת גם במאמן

אבל באופן כללי אני סבור שאידאלי יהיה עם מדריך יהיה רוב הזמן על האופניים, ירד פעמיים בשלוש מהאופניים ויעבור בין הרוכבים (וכמובן ירד בכל מקרה בו הוא רואה צורך לנכון.. למשל אם הוא מבחין במישהו שעושה משהו לא נכון). אני יודע שיש כאלו שיחלקו עלי וכבר שמעתי כאלו הסבורים שלפחות חצי שיעור מדריך צריך להיות על הרצפה. אני לא שולל גם את הדרך הזו אבל בעיני היא לא אידאלית. אולי יש מדריכים המסוגלים להשרות מוטיבציה ואנרגיות על המתאמנים גם כשהם על הרצפה. אני לא כזה. לא הייתי מסוגל לעשות זאת לאורך זמן. גם כשאני מעביר שיעור (לא רק כמתאמן) מאוד מאוד מאוד קשה לי לא להיות על האופניים. מה לעשות, אני ממש אוהב את הרכיבה :)

שני הסנט שלי בעניין

בעקרון אני בעד להיות על האופניים חלק גדול מהאימון אבל לא כל האימון, הסיבות להיות על האופניים הן : 1. דוגמא אישית, הכתבת קצב, הרבה פעמים רוכבים מסתכלים על המדריך וצורת הרכיבה שלו ומתקנים את עצמם לקצב ולדיווש נכון. 2. בחירת עומס, והבנת הקושי של המתאמנים, בהרבה מיקרים בעיקר בשיעורים קשים אני מוצא את עצמי עושה תיקון לשיעור ובחירת העומסים על פי הקושי אותו אני חווה במהלך השיעור תחת ההנחה שגם המתאמנים מרגישים את אותו הקושי. 3. התחושה המועברת לרוכבים שהם לא כל הזמן תחת עין בוחנת וכל הזמן מחפשים איפה הם לא בסדר. הסיבות ללמה אני יורד מהאופניים: 1. קבלת פידבק מהמתאמנים לגבי הקושי אותו הם חווים וההרגשה הכללית שלהם במהלך האימון. 2. מעבר ובדיקת דפקים לבעלי שעוני דופק, זה נותן לי שני דברים 1. קנה מידה ממוצע על טווחי הדופק של כלל המתאמנים ( לא מדוייק אבל .... ) 2. למתאמנים עם שעון אני יכול לתקן אותם ביחס לעומס והדופק הרצויים באותה נקודת זמן בשיעור. 3. ביקורת ותיקון הרוכבים במקרה של מנח, טכניקה או כל דבר אחר שאינו כשורה. 4. כדי שידעו שאני שם לא בשבילי אלה בשבילם. זהו בערך. סיון

crowspin65

New member
חד משמעית לדעתי, רוב הזמן

על המדריך לדווש ולתת את הקצב. מה יותר פשוט מלהגיד: תסתכלו על הקצב שלי? כמובן שאם הוא שותה כוס תה צמחים רוב השיעור ומנסה לתת קצב - המתאמנים לא כולם יהיו בקצב ואז הוא יעלה על האופניים בעצבים... אפשר לרדת מידי פעם ולעודד, לעבור בין כולם וגם לקחת קצת אויר, אבל רוב הזמן - על האופניים.

לגמרי כן.

חשוב שמדריך יהיה רוב הזמן על האופניים, מלבד לרדת מידי פעם לבדוק שעוני דופק, להשפריץ מים או להמריץ קצת מהריצפה, אבל רוב הזמן על האופניים. זה לא קל לפעמים אם עושים 2-3 שיעורים ביום, לכן אם יוצא לי 2 שיעורים ביום אני עושה את כולם על האופניים, אבל אם 3 שיעורים אני עושה בערך שלושת רבעי שיעור בכל שיעור. אני לא יכולה לאמן בלי לעלות על האופניים, זה מטריף אותי, אני אוהבת לרכב על האופניים ומתה על המוסיקה שלי
(סורי על "הצניעות"
) אני חושבת שזה מאוד חשוב שהמדריך יעשה את השיעור של עצמו לפחות פעם אחת רצופה כדי להרגיש נכון את הדפקים ולדעת את עוצמת השיעור לא רק בתיאוריה... הפעמים היחידות שלא עליתי על האופניים בכלל היו שהייתי אחרי הניתוח....והרגשתי זוועה עם זה
או במקרים שאני ממש לא מרגישה טוב ואין לי החלפה.

adiu2

New member
מדריך מדווש = דוגמא - אני לא מסכים

טוב אז הדיעה שלי הינה מהצד של המתאמן ולא המאמן מדריכים שמדוושים 90 אחוז מהשיעור ומעלה בד"כ עסוקים בעצמם. הם אינם רואים מה עושים המתאמנים האחרים ואלא אם יש סביבם מעגל אופניים בודד אזי הם לא יכולים לראות מה קורה סביבם ובמקרה של חלקם - לא בטוח שזה מעניין אותם לצערי התגובה של יצירות מתוקות אומרת הכל ואני מצטט קטע קטן אבל אני הייתי מציע לה ולאחרים לחשוב פעמיים למי בראש ובראשונה מיועד השיעור "אני לא יכולה לאמן בלי לעלות על האופניים, זה מטריף אותי, אני אוהבת לרכב על האופניים ומתה על המוסיקה שלי (סורי על "הצניעות" )...." (אני מצטער שנתפסתי לדברייך יצירות - לא התכוונתי להעליב) נכון אנחנו לא צריכים מדריכים שיסתובבו סביבנו כל הזמן, מאידך אני מסתדר לבד - אבל עדיין הכוונה וביקורת זה דבר חשוב וכן הדירבון על הקרקע יותר מעשי מלהסתכל על המדריך. אנחנו מגיבים יותר להנחיות הקוליות של המדריך/כה מאשר לתנועות שלו ולסיכום מה אנחנו המתאמנים יכולים לעשות עם זה - כלום מלבד לקוות שמוקד השיעור יהיה אנחנו המתאמנים ולא המאמנים

דוגמא אישית.

ככה אני מאמין אתה לא יכול להסתובב שיעור שלם בין המתאמנים ולתקן אותם,נו באמת לתקן אותם במה? מדריך\ה יכול להיות על אופניים לשמש דוגמא,ולראות את המתאמנים ולתקן אותם במקרה צורך לתת משוב לקבוצה \פרט ישנם שיטת אימון שמאמן מגיע עם תוכנית אימון מובנה על בורד ומעביר אימון לקבוצה אבל המאמן חייב להיות עם רזומה מאוד גבוהה על מנת שיוכל להרשות לעצמו להעביר אימון כזה כוונה ,ספורטאי פעיל ומאמן,או מאמן עם מספר רב של שנים בתחום מדריכים כאלה בתחום ספינינג אפשר לספור אתם על זוג ידיים בלבד אני אישית אשמח להיות שוטף בשיעור עם מדריך כזה אני רואה בזה כבוד גדול לי בהיותי בשיעור כזה אבל מדריכים של שבוע לימודים הייתי יוצא באמצע שיעור עם כל הכבד[ואהבת לרעך כמוך] מצטער אני מאמין גדול בדוגמא אישית דרך אגב המתאמנים לא טיפשים הם יזהו את הטוב בסופו של דבר

adiu2

New member
לפני שנשרפת העוגה לליאת

נראה שמלבד ליאת אף אחד לא קרא את שכתבתי אני לא חושב שמאמנים צריכים לגמוע בכל שיעור 10 ק"מ הליכה וזה בין האופניים כן הסתובבות יתר יכולה להציק אבל מאידך אמרתי שמאמן/נת כן צריכים להיות קשובים יותר למתאמנים שלהם ומי שבאמת חושב שבשיעור ספנינינג למתקדמים מגיעים רק מתקדמים חי באשליות שלו והאחריות של המאמן כמו שנאמר בהודעה על בעית המזגנים הינה על כל המתאמנים במידת האפשר. אין כאן שחור ולבן כלומר או לדווש או לא לדווש יש כאן לדעת לשלב בהתאמה לציבור שמדווש ביחד איתכם וליאת - אני מחכה לשמוע על מתכון מעניין :)

לא העלבת...רק שרפת לי פיוז ../images/Emo8.gif והוא קצר....

סתאאאםםם, והשם זה ליאת..... זכותך לחשוב מה שאתה רוצה ולצטט אותי, אני עומדת מאחורי מה שאני כותבת כי אני חושבת טוב טוב לפני שאני לוחצת "שלח". תאמין לי שכל מי שמגיע לשיעורים שלי יודע יפה מאוד שהאימון מיועד לו, ומרגיש את זה, אני לא מורידה את העיניים מהמתאמנים. עומדת מאחורי כל מילה: אני אוהבת לרכב (על האופניים...) , נהנית מהמוסיקה שלי ומטריף אותי להעביר שיעור על הריצפה ! לא מבינה מה רע במה שאמרתי, אני בן אדם שאוהב את העבודה שלו ועושה אותה מכל הלב, כל דיסק ודיסק שיוצא לשיעור שלי אני אוהבת ומתה על המוסיקה שבו! אני מקשיבה לכל שיר ושיר לפני שאני מכניסה אותו לדיסק, אני מכינה שעות כל שיעור כולל מערך מדויק בכל קטע וקטע מה עושים, וכן, אני חייבת לאהוב את המוסיקה שאני שמה בשיעור!!!| סדגש| ובדיוק כמו שמורה לאירובי מדרגה עושה את השיעור יחד עם המתאמנים, אני עושה ספינינג יחד עם המתאמנים- אני עוד לא ראיתי מדריכת אירובי או דאנס שעומדת ולא זזה ולא עושה את השיעור יחד עם המתאמנים. לא מסכימה איתך עם הקביעה "מה אנחנו המתאמנים יכולים לעשות עם זה - כלום" , אני יודעת שהמתאמנים שלי מאוד מרוצים מזה ומאוד אוהבים שאני עושה איתם, ואומרים לי שזה ממריץ אותם, במיוחד בקטעי מהירויות, מנסים להדביק את המהירות שלי. שורה תחתונה, מוקד השיעור שלי הוא המתאמנים, והאימון שלי תוך כדי שיעור הוא רק צ'ופר, ויש לציין שזה אחלה צ'ופר ואני נהנית מכל רגע !

Tami661

New member
אני אציג זאת מהצד שלי כמתאמנת שלא צריכה

בכלל מדריך בתכל'ס וכמתאמנת המעורה בין מתאמנים שכן צריכים (וחייבים) מדריך: מדריך חייב! לא רשאי ולא מומלץ - אלא חייב 'לבלות' על האופניים לפחות 50% מהשיעור שהוא מעביר. לא מדובר באירועים יוצאי דופן של מחלה/פציעה אלא באופן כללי כנוהל. העובדה שמדריכים חושבים שהם אלוהים וכיאה לאלוהים - מספיק שקולם ישמע... זו קטסטרופה שהולכת ומתפשטת כנגע זה שמדריכות חושבות שהן הרבה יותר סקסיות כשהן מנהלות את השיעור מהריצפה תוך עינטוז ושאגות עלאק 'דירבון' - זו הזוועה בהתגלמותה אף אחד לא יכול לקבוע לאילו הנחיות המדריכים מגיבים טוב יותר, איזו מין יציאה זו: "אנחנו מגיבים יותר להנחיות הקוליות של המדריך/כה מאשר לתנועות שלו"??? זו הכלל פראית לדעתי ושייכת לתחומים אחרים. אנשים בדרגות שונות של מאמץ ובתנאים אקוסטיים מסויימים לא רק שאינם מגיבים להנחיות קוליות אלא שומעים אותם הפוך... מה אנחנו המתאמנים יכולים לעשות עם זה? הרבה... להגיע פחות ולצמצם למינימום את הנוכחות שלנו באימונים של אותם מדריכים - כמו שאני עשיתי

z116

New member
חד משמעית כןןן

עם הזמן התגבשה דעתי ויכולתי המקצועית והמסקנה היא שמדריך צריך לדווש , להתלבש ולהראות כרוכב אופניים. מדריך טוב יתן את ההנחיות בתחילת השיעור וביכולתו לנווט את השיעור ממקום מושבו. כולל הנחיות למנחים ולתקן רוכבים תוך כדי הרכיבה. נדיר המקרה שבו הדרכתי מישהו לפני השיעור או בהתחלתו והייתי צריך לרדת אליו על מנת לתקן. כמובן שמיקרים חריגים קורים ומטופלים בהתאם. אני לא מאמן קטינים אלא בוגרים . אין לי צורך לרדת מהאופניים ולהסתכל בשעונים הם יודעים לקרוא בדיוק כמוני, מי שרוצה לעבוד יעקוב אחרי ההנחיות. מדריך טוב יכול לעורר כל מתאמן בכל רגע נתון והכל מהאוכף. האיתגור מגיע מהמוטיבצייה שהמדריך מעביר. כמובן שכל הנאמר מתייחס לשיעור מקצועי ולא למסיבמבות הנפוצות.

תשובה לadiu2....

אני מאמנת ב : הולמס פלייס נתניה בי-אין הוד השרון נאוטילוס כפר סבא בי-ג'ים כפר יונה והחלפות בהולמס פלייס רננים ובקאנטרי פרדסייה. (רק שאין לי כל כך זמן להחלפות לאחרונה...) למה אתה שואל....?

adiu2

New member
התשובה פשוטה יצירות

מדברייך נשמע שיהיה כדאי לבוא ולהתאמן אז אומנם ראשון ורביעי בד"כ לא מתאים לי - אבל אולי אני אקפוץ לבקר מתי שהוא בשיעור שלך באחד מימי ראשון

adiu2

New member
אכן אעשה זאת

ורק לידיעה אני בד"כ לא מגיע לשם אני עדיין חושב שזה אחד המקומות הכי הזויים והכל בגלל המדרגות

למעלה