האם מגיעים לי פיצויים

מצב
הנושא נעול.

avi750

New member
האם מגיעים לי פיצויים../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

האם מגיעים לי פיצויים

אני עובד בחברה שנתיים ובתקופה האחרונה המשכורת שלי ירדה בגלל שהעסיקו אותי פחות שעות (אני מקבל משכורת שעתית). כמו כן גילית שעובדים אחרים בחברה עם וותק הרבה יותר קטן ממני מקבלי תעריף שעתי יותר גבוה משלי. האם הדבר נקרא הרעת תנאים? והאם מגיעים לי פיצויי פיטורים? תודה.

שיר ורד

New member
כמה זמן מעסיקים אותך פחות שעות?

האם מגיעים לי פיצויים

אני עובד בחברה שנתיים ובתקופה האחרונה המשכורת שלי ירדה בגלל שהעסיקו אותי פחות שעות (אני מקבל משכורת שעתית). כמו כן גילית שעובדים אחרים בחברה עם וותק הרבה יותר קטן ממני מקבלי תעריף שעתי יותר גבוה משלי. האם הדבר נקרא הרעת תנאים? והאם מגיעים לי פיצויי פיטורים? תודה.
האם התרעת בפני המעסיקים על כך ובקשת שימשיכו להעסיק אותך כרגיל?

avi750

New member
לא

האם התרעת בפני המעסיקים על כך ובקשת שימשיכו להעסיק אותך כרגיל?
לא
לא התלוננתי על זה, פשוט מאוד החלטתי לעזוב, המשכורת התחילה לרדת כבר מלפני חצי שנה. הודעתי כבר על התפטרות בטענה שאני עובר דירה. כמו כן רק אתמול גיליתי על הפרשי המשכורות בין חלק העובדים.

בעיה. ככלל, כאשר ישנה הרעה בשכר

לא
לא התלוננתי על זה, פשוט מאוד החלטתי לעזוב, המשכורת התחילה לרדת כבר מלפני חצי שנה. הודעתי כבר על התפטרות בטענה שאני עובר דירה. כמו כן רק אתמול גיליתי על הפרשי המשכורות בין חלק העובדים.
בעיה. ככלל, כאשר ישנה הרעה בשכר
היא יכולה להחשב הרעה מוחשית, אולם ככל שהעובד יקדים ויתריע על ההרעה, יש לו יותר סיכוי להנות מהגנת ביה"ד במקרה שהמעביד יסרב לשלם את הפיצויים. בכל מקרה, מכיוון שאתה מסביר שההרעה היתה הדרגתית, יתכן שזה מגדיל את ההגנה שתוכל לקבל אם חלילה המעסיק יטען כי אינך זכאי לפיצויים ואם תאלץ להגיע לביה"ד. הדרך הנכונה לפעול היא לכתוב מכתב התראה למעביד שבו אתה מבהיר כי באם לא תתוקן ההרעה בשכרך בתוך X ימים, אתה מודיע על התפטרותך שדינה יהיה כפיטורים. העובדה כי עובדים עם ותק קצר יותר מקבלים שכר גבוה יותר, היא חסרת משמעות. אין בכל כדי לתרום לטיעונך. זוהי זכותו של המעסיק. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה