האם מדובר בהרעת תנאים ?

roi48

New member
האם מדובר בהרעת תנאים ?

לאחרונה אני נמצא בדילמה בשל אי קידום בתפקיד .

מדובר בחברה לוגיסטית מאוד גדולה / בין הגדולות , ואני קרוב ל4 שנים עובד שם וכמובן שהגעתי עם ידע ועם הסמכה בניהול מלאי ממוחשב סוג א' נכון לרגע זה .

עכשיו מדובר בתפקיד אשר יכלול ניהול אגף מסויים ,לא מדובר בתפקיד גדול אלה חלק ממיזם בענף המזון .

עכשיו לפני ניהלו כאלה שלא היה לכם כלל הכשרה בדבר והם קיבלו כלים בנושא ושהם צעירים ממני בעשור , הגיע יום ואותו בחור צעיר סיים את תפקידו ולאחר מכן לפי הבנתי כאחד שעבד כבר 4 שנים באותו מיזם הגיוני שאקבל את התפקיד , משום מה שוב פעם בחרו באדם צעיר ממני שאין לו כל ידע עם הכשרה בלוגיסטיקה.

מדוע זה האם יש כאן אילה לתביעה ?
גילויי נאות אני אדם עם מוגבלות ראייה אח היא אינה מהבאה בעיה לתפקודי אם אני משתמש בעזרים שלי .

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
לא מדובר בהרעת תנאים - לכל היותר מדובר באפליה

1. לא מדובר ב"הרעת תנאים", היות שתפקידך האישי לא הורע, לכל היותר לא קודמת לתפקיד שאתה חושב שאתה מתאים לו.
2. ככל שהינך סבור כי כישורך, ניסיונך, ויתקך, ההמלצות שבידך וכלל נתוניך האישיים טובים יותר מנתוני העובד הצעיר והבריא שכן התקבל לתפקיד - עשויה להיות לך עילת תביעה מחמת "אפליה" הן בשל גיל (מכח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה) והן בשל מצב בריאותי (מכח חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות). במקרה זה, נטל ההוכחה המשפטי יעבור למעסיק להוכיח מדוע העדיף את העובד הצעיר והבריא יותר, ולדברייך הפחות מוכשר לתפקיד, על פניך.

roi48

New member
אפליה

תודה על תגובתך .
&nbsp
בימים הקרובים אני אמור לשבת עם מנהלי החברה בשל מצב זה .
&nbsp
כמובן שנאמר לי כי העבודה בחלק שלי "מצטמצם" ותרוץ כי נדרשת מהירות ומה שלא באמת נדרש בפועל, עדיין לא ברור לי למה מישהו אחר ינהל .
&nbsp
במידה וארצה להמשיך עם זה וכן לטבוע את המעסיק על אפליית אנשים מוגבלים ובכמה ניתן טבוע על דבר כזה ?
&nbsp
וכמובן שאחר כך אין לי כל עניין לשרת את החברה .

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
סעיף 14 לחוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות

לשאלתך על סכום התביעה האפשרי, קובע סעיף 14 לחוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות:

14. לבית הדין לעבודה תהא סמכות ייחודית לדון בהליך אזרחי בשל הפרת הוראות פרק זה והוא רשאי –
(1) לפסוק פיצויים אף אם לא נגרם נזק של ממון בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין;
(2) ליתן צו מניעה או צו עשה, אם ראה שהענקת פיצויים בלבד לא תהא צודקת; בבואו ליתן צו לפי פסקה זו, יביא בית הדין בחשבון, בין היתר, את השפעת הצו על יחסי העבודה במקום העבודה ואת האפשרות שעובד אחר ייפגע; הוראות פסקה זו כוחן יפה על אף האמור בסעיף 3(2) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970.

למעלה