ממה שאמרתי ולמסקנה שהגעת, מרחק רב
"יש רופאים אלטרנטיבים שמרפאים חולים בעזרת אמונה. כן בעזרת אמונה חביבי" כן, וכמו שכבר אמרתי, אני לא מאמין לך. לזרוק שטויות לאוויר גם אני יודע, מה דעתך להביא ראיות למה שאתה טוען ?? "ההגיון שלך פועל מתוך אמונה שכל מה שמדעי נכון" ממש לא. זה מראה כמה אתה יודע על מדע. המדע תמיד מטיל ספק בעצמו, תמיד מנסה לשפר את עצמו. אם משהו מוכח כלא נכון או לא-שלם, המדע מתקן את דרכיו ומתאים את עצמו לממצאים האחרונים. לא כל מה שמדעי נכון, ותיאוריות מדעיות הן תיאוריות ברות הפרכה. כלומר יש ערך רב להפרכת תיאוריה מדעית. הנקודת מוצא שלי היא שכל מה שמדעי והוכח כנכון, פועל. "לכן אנשים מאמינים יקבלו למשל את דברי עובדיה יוסף כדוגמת הרופא כנכונים" נכון, הם באמת יקבלו כל דבר שהוא יגיד כנכון, זה עדיין לא הופך את הדברים לנכונים. אי אפשר להוכיח את הדברים האלו, בניגוד למדע. "אתה כ"כ אטום במחשבתך שכל מה שקשור לתאוריה מדעית נכון שאתה אפילו לא מוכן לחשוב שזה לא יכול להיות כך" לא טענתי כך, אין לי שמץ של מושג איך הסקת מסקנה כזו. טענתי שהמדע פועל, לפחות מה שאנחנו יודעים שנכון ומוכח. ובכלל, הזכרת תיאוריה מדעית. תיאוריה מדעית היא בהגדרה לא מחייבת, עד שלא הוכיחו אותה כנכונה. אני לא מקבל כל תיאוריה מדעית שזורקים עליי, לא נראה לך שהגזמת קצת ?? "מה יקרה אז עם האמונה שלך ?" אתה מנסה להטעות. אין פה שום קשר לאמונה. יש פה קשר לדברים שמוכחים ועובדים. אם נמצאות ראיות חדשות שמצביעות על כך שעובדה מדעית לא נכונה, לא קרה שום דבר. אז מה ?? על איזה אמונה אתה מדבר ?? האמונה שלי שהמדע נכון ?? המדע יישאר נכון גם אם יימצאו משהו שסותר עובדה מדעית כלשהי, כי המדע הוא זה שהביא את הראיה הסותרת, והמדע הוא זה שמשתנה בהתאם למציאות. המדע נשאר נכון. אתה מדבר על אמונה כמו אמונה שאני מאמין למרצה שלי כשהוא מסביר לי משהו במכניקת קוונטים ?? אולי על כזו אמונה אתה מדבר. אני לא מקבל משהו שלא הוכח לי, לפחות מתימטית. אני לא *מאמין* למרצה שלי, אני רואה את ההוכחה מול העיניים הרבה פעמים, ובפעמים שלא אני יכול ללכת ולחפש אותה בספרים. שוב, על איזה אמונה אתה מדבר ? מתי תבין שאין כאן אמונה בשום דבר חוץ מבדברים שפועלים ??