האם מותר לעקל קיצבת נכות ???

מצב
הנושא נעול.

DNIEL33

New member

אני מקבל 2200 שח לחודש מתוך זה מופרשים ישירות לחשבון הגרושה 1100 שח לחודש בחודש האחרון עיקלו לי את כל הסכום של 2200 שח האם אין סכום מסויים שלא ניתן לעיקול??

שיר ורד

New member
מי עיקל?

אני מקבל 2200 שח לחודש מתוך זה מופרשים ישירות לחשבון הגרושה 1100 שח לחודש בחודש האחרון עיקלו לי את כל הסכום של 2200 שח האם אין סכום מסויים שלא ניתן לעיקול??
מי עיקל?

שיר ורד

New member
תשובה

גרושתי
אני מקבל 2200 מהם הביטוח לאומי מפרויש חצי 1100 בחודש האחרון עוקלו 2200 כל הסכום.
תשובה
אם העיקול הוא לשם תשלום מזונות שאתה מחויב בהם, אז העיקול חוקי, אלא אם כן יש פסק דין של שופט המורה לא לנכות משכרך מעל סכום מסוים. אם העיקול הוא לכל מטרה אחרת (למשל פרוק שיתוף, גבית הווצאות שכ"ט עו"ד) זה בלתי חוקי.

DNIEL33

New member
האם יש סעיף מסויים בהוצל"פ

תשובה
אם העיקול הוא לשם תשלום מזונות שאתה מחויב בהם, אז העיקול חוקי, אלא אם כן יש פסק דין של שופט המורה לא לנכות משכרך מעל סכום מסוים. אם העיקול הוא לכל מטרה אחרת (למשל פרוק שיתוף, גבית הווצאות שכ"ט עו"ד) זה בלתי חוקי.
האם יש סעיף מסויים בהוצל"פ
המסביר את זה?? מאחר ויש סכום מסויים שלא ניתן לעיקול. אני חושב 1250

DNIEL33

New member
חוק הביטוח הלאומי אומר:

אבל אם מדובר על קצבת נכות מהמל"ל...
זה לא קשור לחוק הגנת השכר, אלא לחוק הביטוח הלאומי. ההגבלה על העיקול כתובה בסעיף 303(א) בחוק הביטוח הלאומי.
חוק הביטוח הלאומי אומר:
במידה והגימלה תשאר יותר מחודש, ניתן לעקל אותה. או שלא הבנתי בדיוק את החוק???

לא בדיוק.

חוק הביטוח הלאומי אומר:
במידה והגימלה תשאר יותר מחודש, ניתן לעקל אותה. או שלא הבנתי בדיוק את החוק???
לא בדיוק.
דבר ראשון, הקצבה לא מוגנת מעיקול אם מדובר על עיקול להבטחת חוב של מזונות. אם החוב שלך הוא בגלל מזונות, אז אין לך שום הגנה מפני עיקול. דבר שני, אם לא מדובר על עיקול להבטחת חוב מזונות, אז הקצבה מוגנת לגמרי מעיקול, וגם חשבון הבנק שבו היא הופקדה מוגן עד גובה הקצבה, למשך 30 יום מיום שהופקדה.

DNIEL33

New member
כלומר אם מדובר במזונות מותר להם

לא בדיוק.
דבר ראשון, הקצבה לא מוגנת מעיקול אם מדובר על עיקול להבטחת חוב של מזונות. אם החוב שלך הוא בגלל מזונות, אז אין לך שום הגנה מפני עיקול. דבר שני, אם לא מדובר על עיקול להבטחת חוב מזונות, אז הקצבה מוגנת לגמרי מעיקול, וגם חשבון הבנק שבו היא הופקדה מוגן עד גובה הקצבה, למשך 30 יום מיום שהופקדה.
לעקל את הקיצבה במלואה??? היות ומחצית מהקיצבה תמיד הייתה מעוקלת לטובת המזונות. בחודש האחרון הקיצבה במלואה עוקלה לטובת המזונות. ואין שום חוק שמאפשר לאדם לחיות במינימום כבוד?

יש כל מיני חוקים.

לעקל את הקיצבה במלואה??? היות ומחצית מהקיצבה תמיד הייתה מעוקלת לטובת המזונות. בחודש האחרון הקיצבה במלואה עוקלה לטובת המזונות. ואין שום חוק שמאפשר לאדם לחיות במינימום כבוד?
יש כל מיני חוקים.
אבל חוק הביטוח הלאומי לא מגן על קצבה מפני עיקול שנועד להבטחת חוב של מזונות.

האפשרות קיימת, אבל...

תודה, אך...
יש אפשרות לתבוע הבטחת הכנסה?
האפשרות קיימת, אבל...
לא בטוח שזה יעזור לך. קח בחשבון שקצבת הנכות שאתה מקבל, נחשבת "הכנסה" לצורך חוק הבטחת הכנסה, גם אם היא מעוקלת. ואם קצבת הבטחת ההכנסה שלך נמוכה מקצבת הנכות שלך - אז לא תקבל כלום בהבטחת הכנסה.

DNIEL33

New member
מוזר!! והיכן כבוד האדם?

האפשרות קיימת, אבל...
לא בטוח שזה יעזור לך. קח בחשבון שקצבת הנכות שאתה מקבל, נחשבת "הכנסה" לצורך חוק הבטחת הכנסה, גם אם היא מעוקלת. ואם קצבת הבטחת ההכנסה שלך נמוכה מקצבת הנכות שלך - אז לא תקבל כלום בהבטחת הכנסה.
מוזר!! והיכן כבוד האדם?

DNIEL33

New member
ניראה לפחות שאין כללים בהוצל"פ

כשביררתי במוקד אמרו לי שההוצל"פ
אישר לעשות עיקול על כספים מבטוח לאומי.
ניראה לפחות שאין כללים בהוצל"פ
כמו שאומרים הכל מותר. צריך רק לבקש.

שיר ורד

New member
אולי לא הגבת כראוי להןדעות

כשביררתי במוקד אמרו לי שההוצל"פ
אישר לעשות עיקול על כספים מבטוח לאומי.
שקיבלת מההוצאה לפועל והחנחת שהכל יסתדר מעצמו. אני מציע לך לפנות לפורום הוצאה לפועל ולברר מה אתה יכול לעשות בהמשך כדי לבטל את העיקול.

DNIEL33

New member
אין כזה דבר

שקיבלת מההוצאה לפועל והחנחת שהכל יסתדר מעצמו. אני מציע לך לפנות לפורום הוצאה לפועל ולברר מה אתה יכול לעשות בהמשך כדי לבטל את העיקול.
אין כזה דבר
הנחתי שהכל יסתדר מעצמו. אילו מקורות הכספים היחידים לי למיחייתי.

שיר ורד

New member
אני מציע שתפנה ללשכה המשפטית

אין כזה דבר
הנחתי שהכל יסתדר מעצמו. אילו מקורות הכספים היחידים לי למיחייתי.
אני מציע שתפנה ללשכה המשפטית
של משרד המשפטים לקבלת סיוע של עו"ד כדי לעצור את העיקול. ההוצאה לפועל, אמורה להתריע לך לפני עיקול והיית יכול לסביר את הנסיבות לפני שהוטל העיקול בפועל. אם במשפט בגרושים /אחזקת הילד, פסק השופט שרק חלק מהמזונות ילקחו מקצבת הביטוח הלאומי שלך, הוא היה צריך לפסוק מאיפה ילקח השאר, כל עוד לא תהיה לך הכנסה אחרת וצריך לברר גם למה זה לא נעשה. בכל מקרה הנושא לא שייך ישירות לנושאי פורום זה. תנסה לברר בפורומים ביטוח לאומי, דיני משפחה או הוצאה לפועל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה