מי עיקל?האם מותר לעקל קיצבת נכות ???
אני מקבל 2200 שח לחודש מתוך זה מופרשים ישירות לחשבון הגרושה 1100 שח לחודש בחודש האחרון עיקלו לי את כל הסכום של 2200 שח האם אין סכום מסויים שלא ניתן לעיקול??
גרושתימי עיקל?
תשובהגרושתי
אני מקבל 2200 מהם הביטוח לאומי מפרויש חצי 1100 בחודש האחרון עוקלו 2200 כל הסכום.
האם יש סעיף מסויים בהוצל"פתשובה
אם העיקול הוא לשם תשלום מזונות שאתה מחויב בהם, אז העיקול חוקי, אלא אם כן יש פסק דין של שופט המורה לא לנכות משכרך מעל סכום מסוים. אם העיקול הוא לכל מטרה אחרת (למשל פרוק שיתוף, גבית הווצאות שכ"ט עו"ד) זה בלתי חוקי.
זה בחוק הגנת השכרהאם יש סעיף מסויים בהוצל"פ
המסביר את זה?? מאחר ויש סכום מסויים שלא ניתן לעיקול. אני חושב 1250
אבל אם מדובר על קצבת נכות מהמל"ל...זה בחוק הגנת השכר
סעיף 8 (ב)
חוק הביטוח הלאומי אומר:אבל אם מדובר על קצבת נכות מהמל"ל...
זה לא קשור לחוק הגנת השכר, אלא לחוק הביטוח הלאומי. ההגבלה על העיקול כתובה בסעיף 303(א) בחוק הביטוח הלאומי.
לא בדיוק.חוק הביטוח הלאומי אומר:
במידה והגימלה תשאר יותר מחודש, ניתן לעקל אותה. או שלא הבנתי בדיוק את החוק???
כלומר אם מדובר במזונות מותר להםלא בדיוק.
דבר ראשון, הקצבה לא מוגנת מעיקול אם מדובר על עיקול להבטחת חוב של מזונות. אם החוב שלך הוא בגלל מזונות, אז אין לך שום הגנה מפני עיקול. דבר שני, אם לא מדובר על עיקול להבטחת חוב מזונות, אז הקצבה מוגנת לגמרי מעיקול, וגם חשבון הבנק שבו היא הופקדה מוגן עד גובה הקצבה, למשך 30 יום מיום שהופקדה.
יש כל מיני חוקים.כלומר אם מדובר במזונות מותר להם
לעקל את הקיצבה במלואה??? היות ומחצית מהקיצבה תמיד הייתה מעוקלת לטובת המזונות. בחודש האחרון הקיצבה במלואה עוקלה לטובת המזונות. ואין שום חוק שמאפשר לאדם לחיות במינימום כבוד?
תודה, אך...יש כל מיני חוקים.
אבל חוק הביטוח הלאומי לא מגן על קצבה מפני עיקול שנועד להבטחת חוב של מזונות.
האפשרות קיימת, אבל...תודה, אך...
יש אפשרות לתבוע הבטחת הכנסה?
מוזר!! והיכן כבוד האדם?האפשרות קיימת, אבל...
לא בטוח שזה יעזור לך. קח בחשבון שקצבת הנכות שאתה מקבל, נחשבת "הכנסה" לצורך חוק הבטחת הכנסה, גם אם היא מעוקלת. ואם קצבת הבטחת ההכנסה שלך נמוכה מקצבת הנכות שלך - אז לא תקבל כלום בהבטחת הכנסה.
מונח אצל השופט שאישר את המזונותמוזר!! והיכן כבוד האדם?
כשביררתי במוקד אמרו לי שההוצל"פמונח אצל השופט שאישר את המזונות
והעיקול
ניראה לפחות שאין כללים בהוצל"פכשביררתי במוקד אמרו לי שההוצל"פ
אישר לעשות עיקול על כספים מבטוח לאומי.
אולי לא הגבת כראוי להןדעותכשביררתי במוקד אמרו לי שההוצל"פ
אישר לעשות עיקול על כספים מבטוח לאומי.
אין כזה דבראולי לא הגבת כראוי להןדעות
שקיבלת מההוצאה לפועל והחנחת שהכל יסתדר מעצמו. אני מציע לך לפנות לפורום הוצאה לפועל ולברר מה אתה יכול לעשות בהמשך כדי לבטל את העיקול.
אני מציע שתפנה ללשכה המשפטיתאין כזה דבר
הנחתי שהכל יסתדר מעצמו. אילו מקורות הכספים היחידים לי למיחייתי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.