האם מותר לקדוח בקיר ממד?

fireman

New member
הכנות למזגן זאת הטעות הכי גדולה

אפשר לעשות בבניה בכלל. תעשו רק שרוולים, אל תטמנו צנרת נחושת בקירות. במקרה של ממ"ד אתה לא יכול לעשות שרוול ולכן תצטרך לעשור חור. קידוח יהלום עולה היום 70-100 ש"ח בערך.

מקווה26

New member
מצטרפת לנאמר לעיל

גם אני הסתבכתי עם הממ"ד למזלי זה היה רק על הנייר, אבל הייתי צריכה לשנות את כל התכנית של הבית

יתרה מכך , אני עכשיו יושב על תכנית

החשמל של הבית האדריכל שלי כתב בממ"ד - תכנית חשמל הממ"ד רק לאחר אישור הג"א. גם אני רוצה שהכל יהיה בתכנית , שקעים ,מפסקים, TV ומזגן . למרות שמזגן גם אפשר לאחר מכן להוציא מפתח האיורור ולחבר לשקע רגיל , אני בכוונה רוצה שהם יאשרו את הכל מראש . אני לא יודע אם אני בכלל צריך מזגן בחדר ארונות אבל שתהייה הכנה , על כל מקרה .

תמר36

New member
לבית שלי נכנסתי לפניי טופס 4 ולכן

את המזגן בממ"ד אעשה רק אחריי שהכל יהיה בסדר. יש הכנת חשמל אבל אנסטלציה הקבלן לא היה מוכן לעשות. מנסיון של רבים כאן, את המזגן תדחו לאחר הכנסכם לבית כי חבל שתגררו עם כנסות ואישורים שיגיעו אחריי הרבה חודשים של סבל מיותר.

אם פי 3

New member
נדמה לי שבכל זאת מותר

בתנאים מסוימים. אני יודעת שאצלנו יהיה מזגן רשמי (כלומר, בתכנון מראש, ואישור אדריכל וכו'), וגם - במלחמה האחרונה, היו מבצעים להתקנת מיזוג במקלטים - מעריכה שהתקנות דומות.

fireman

New member
מקלט זה משהו אחר

למקלט יש חובות ודרישות אחרות מאשר לממ"ד. הכי בטוח זה לפנות להג"א ולבקש שישלחו לכם את קובץ התקנות המעודכן לממ"דים המיועד לבונים בבנה ביתך. מדובר בחוברת הנחיות שיש בה כ15 עמודים בה מוסבר הכל לפרטי פרטים מה שכתוב שם אתם צריכים להגיד עליו אמן.

אם פי 3

New member
הבנתי שמשתמשים בצנרת

בפרט שסופק על ידי הג"א, שמאפשר איטום מלא.

למעלה