האם מותר לרשום פטנט המתבסס על פטנט של אחר ?

mobile4u

New member
האם מותר לרשום פטנט המתבסס על פטנט של אחר ?

וגם לרשום בפטנט שלי : את מס' הפטנט שעליו אני מתבססת, ושמו של האדם ?

סנטימנט

New member
תלוי

תלוי למה כוונתך במילים "מתבסס על...". ניתן, עקרונית, לקבל פטנט על שיפור להמצאה קיימת - אם עומדים בכמה דרישות שקובע החוק, כגון התקדמות המצאתית יחסית להמצאה הבסיסית.

mobile4u

New member
ומהו ה"יחס" שנקבע בחוק ?

מה הם יתר החוקים? והאם אני חייבת בכלל לכתוב בפטנט שלי שהוא מבוסס על פטנט מס' כלשהוא? לא הייתי רוצה שאותו בעל פטנט ידע כלל על ההתקדמות שלי !

סנטימנט

New member
המממ....

ה"יחס" שנקבע בחוק וכן יתר ה"חוקים" נמצאים במספר רב של סעיפי חוק ופסקי דין בישראל ובעולם, ובהחלט לא מדובר בנושא פשוט. לא ניתן לענות על כך במסגרת הפורום. מדברייך משתמע שאת מעוניינת לכתוב את הבקשה לפטנט במו ידייך. קחי בחשבון שעריכת בקשה לפטנט היא נושא סבוך ומורכב, ועריכת בקשה שלא על ידי בעל מקצוע עלולה כמעט בוודאות לגרום לאבדן הזכויות המהותיות בהמצאה ולנזק רב.

mobile4u

New member
אני לא כותבת הפטנט לבד...

בימים אלה כותבים לי את הפרוביזורי, והתפלתי לראות שהוא כותב על סמך פטנט של מישהו אחר, כולל שם ומס' פטנט (זה היה נראה לי לא חוקי) ודאגתי ! דבר שני שמדאיג אותי שכאשר הוא רושם את ההמצאה שלי כהמשך לפטנט הראשון - הוא כותב כך: ... It has been discovered וכולי... וזה נראה מהזוית ראיה שלי , כאילו שזה לא שלי, אלה המשך של הפטנט הראשון, האם לא ראוי לכתוב: My discoverd....?

סנטימנט

New member
את בבעיה

אם בחרת בעורך פטנטים שאינך סומכת עליו ושאינך יכולה לבקש ממנו הבהרות על צורת הכתיבה - את בבעיה רצינית...

mobile4u

New member
כן,

אני בבעיה שהוא התגלה כאנטיפט, זה המצב כרגע ! האם אתה יכול לתת לי קצה חוט בענין שאלתי האחרונה ?

סנטימנט

New member
קצה חוט

מקובל לעיתים לכתוב בפטנט משהו בסגנון It has been discovered by the inventor that..., ואין בכך פסול באופן כללי. כמובן שאם הניסוח באנגלית מוטעה, וניתן להסיק ממנו שההמצאה בכלל הומצאה כבר בעבר, זו בעיה רצינית. הייתי מציע לך לשבת עם עורך הפטנטים לפגישה רצינית ולתת לו צ'אנס להסביר את הדברים. רבים הסיכויים שתקבלי תשובות שיניחו את דעתך. אם זה לא ילך, תמיד אפשר לפנות לעורך פטנטים אחר.

Prior art

ראשית, זו אכן שאלה שאת צריכה להפנות לעורך הפטנטים שכן רק הוא יודע למה הוא התכוון. אבל סביר להניח שציון הפטנט האחר נמצא בחלק שבו מתואר ה-Prior art. בכל מקרה, חשוב לוודא שעורך הפטנטים הוא עורך פטנטים מוסמך- אם הוא אכן עורך פטנטים מוסמך אז סביר להניח שהוא יודע מה הוא עושה ורק נותר לך לשאול על מנת שיסביר בצורה שתהיה לך ברורה למה בדיוק הייתה כוונתו. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

כפי שציין סנטימנט

שלום mobile4u, אין מניעה שרשות פטנטים תקבל בקשת פטנט שבבסיסה המצאה קודמת, כך מתקדמת הטכנולוגיה - בדיוק כמו לגו. אבל על מנת שהמצאה תירשם כפטנט היא צריכה להיות חדשנית, לא מובנת מאליה ביחס לידע הקודם ובעלת התקדמות המצאתית ביחס לידע הקודם. את מה בדיוק צריך לרשום בבקשת הפטנט כדאי שתשאיר לעורך הפטנטים שכן כל מילה בבקשה עלולה להיות זו ש"תהרוג" את הבקשה, בייחוד כאשר מתארים prior art. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה