מהיצירות היותר קצרות
בקטגוריית הנובלות, Equoid של צ'רלס סטרוס מעולה - סיפור אימה על חדי קרן, ואפשר למצוא אותו ברשת. יש סיפור שנקרא Six Gun Snow White של קתרין ולנטי, שאמור להיות שילוב של אגדה ומערב פרוע, והוא נשמע אחלה אבל אין אותו ברשת ובחבילת מועמדי ההוגו הוא הגיע ב-PDF עם אותיות בצבע אפור, המון שוליים ואורך של 168 עמודים, אז הוא כמעט בלתי ניתן לקריאה. אולי אני פשוט אקנה אותו ב-EBOOK אמיתי מתישהו.
בנובלטות אהבתי את הסיפור של צ'יאנג The Truth of Fact, the Truth of Feeling, סיפור על זיכרון בעתיד קרוב עם מכשירים שמקליטים את כל מהלך החיים שלך וןמאפשרים לך פחות או יותר זיכרון מושלם. ואת The Waiting Stars של Aliette de Bodard, אופרת חלל קטנה.
בקצרים אהבתי את The Ink Readers of Doi Saket, אגסה אוריינטלית (לא רוצה להגיד יותר מזה), ואת The Water That Falls on You from Nowhere, על מישהו שצריך לצאת מהארון מול משפחתו בעולם שבו כל מי שמשקר חוטף מטח מים שנופלים עליו, נו, משום מקום.
ואז יש את הסיפורים שהגיעו מהצד הימני שמרני של המד"ב. שניים מהם של אותו סופר, אחד מד"ב רע מאוד על אמריקאים גיבורים שנלחמים (מרחוק, כמובן, ובלי סיכון) בסינים הרעים בחלל כי אובמה זה פויה או משהו, ועוד אחד על מלחמה עם חייזרים שנמאס לי באמצע כי הוא כתוב סופר משעמם. יש סיפור בינוני ומטה על אלף (בן לילית) שמצטרף למנזר בימי הביניים, סיפור שלא ברורה לי הפואנטה שלו בכלל, חוץ מזה שהאדם שכתב אותו הוא גזען די מגעיל אז החברים שלו הצביעו לו כדי לעצבן שמאלנים ופמיניסטיות, ועוד נובלה שמתרחשת בעולם של warhammer 40000 מה שאומר שאין לי חשק אפילו לבדוק מה יש בפנים.