בניין ניאו קלאסי, כנראה מהמאה ה - 19, לא מתוחזק טוב, רואים שהרבה פיח נדבק אליו ולא מנקים אותו. כשראיתי את התמונה מיד חשבתי על בעיות נשימה... ספרי לנו מאיפה התמונה?
מקווה שכתבתי נכון בהונגרית, שכחתי כבר לכתוב ובכן זה ברחוב "דוהאן'" קשה לכתוב את זה בעברית, פירוש השם הוא "טבק" כלומר רח' "הטבק" זה הרחוב בו נולד חוזה המדינה - בנימין זאב תיאודור הרצל - ירום הודו - במקום הולדתו נמצא בית הכנסת הגדול והיפה ביותר באירופה. אולי עכשיו זה יעזור?
בדוהיין אוצ'ו היתה גרה משפחתי (דודה) עדיין הבית קיים, הם משכירים אותו. זה קומפלקס ענק המשתרע לאורך כל הרחוב. זהו בנין שנדמה לי קרוב ל-100 דירות עם חצר גדולה בתוכה. לאחרונה שיפצו את הדירות שם. עד כמה שזכור לי זה היה נראה איום ונורא...
כפי שכתבתי זה חצר הבית מפנים, ב- 1996 - עדיין מוזנח, אולי שיפצו אחר כך?! אני צילמתי - נולדתי בבית הזה ובאתי לבקר! מצ"ב כתובת אתרי למעוניינים! אשמח לקבל תגובות... http://stage.co.il/Authors/EsterLazar-Barak עם הרבה חיוך...
של ארפי גם לי יש תמונות של המקום הזה שהיינו אצלה דווקא הבית מבפנים נראה מעולה, ואני זוכרת שמאוד התלהבתי מהמקום, וזה ממש מרחק הליכה של שני דקות מהבית כנסת.