האם מישהו מזהה?

B T1

New member
אל תתפלאי... כולנו גרנו בסביבה,

כי זה היה הרובע היהודי. גם מספר בתי הכנסת רב על שטח די מצומצם. ובמרחק של כ-1 קילומטר היה גם בית הספר היהודי. (כל עוד היה)

קטיקה

New member
נדמה לי...../images/Emo15.gif

שאני הייתי בבית ספר לא יהודי... באמת אינני זוכר לא סיימתי אפילו כיתה א' ועלינו ארצה

B T1

New member
בית הספר היהודי נסגר....

ב-1949 או ב-1950. למדתי בו כיתה א וב (10 שנים)

vera2

New member
בית הספר היהודי היה

בNagy atadi szabo utca שאחר כך נקרא Kertesz utca גם אני למדתי בו בכיתה א' וגרנו ממול בית הספר באותו רחוב מצד אחד ה Veselenyi utca ומצד שני הDob utca אחרי שסגרו את בית הספר הזה למדתי בבית ספר ב Veselenyi utca פינת הרחוב שגרנו בו עד העליה לארץ ב1950 (יש לי גם תמונות מהבנין בחוץ ובפנים ב fojoso ע"י דלת הדירה. (יש לי בעיה עם תקשורת בין הסורק והמחשב מחר יסדרו לי ואעביר את התמונות).אף פעם לא התעסקתי עם הנושא הזה כל כך הרבה כמו מאז שאני בפורום. לפעמים נעים להזכר זה היה לפני שנות דוווווור שיהיה ערב טוב לכווולם.

B T1

New member
בית הספר היהודי של הבנים...

היה ב- Vilma- kiralyno utja 25 אחר מכן ב-Rottenbiller utca לאחר הסגירה לא היו בתי ספר דתיים (לשום דת) עד לעת החדשה.

טומי*

New member
טוף אני מהפרברים של בודפשט.....

לאיזורים הנ"ל היגעתי עם אבא ז"ל ושגדלתי גם לבד, נדמה לי שזה היה בשיפ אוטצה 12 בניין הקהילה. שם היה שחיטה כשרה.(היינו דתיים) אחד הילדים שלמדו איתי בבית הספר העממי, משמש נכון להיום מין מנהל כללי של מרכז הקהילה בשיפ אוטצה 12. נהייה רב אני חושב בכל אופן דוס של ממש.

B T1

New member
בקזינצי אוטצה היה האטליז הכשר

היחיד בזמנו. שמו היה רבנוולץ. גם הגויים קנו אצלו, כי לפחות ידעו מה הם אוכלים. קזינצי אוטצה חצה לרוחב את קיראי אטצה ואת פאולאי אדה אוטצה. זה היה הרובע היהודי.

ju100

New member
צ'טערת...אני בסך..../images/Emo9.gif

הכל רק ביקרתי בבודפשט...אומנם מספר פעמים ,הראשונה עם הורי שכלל הסברים והכרת שורשים..כך שכל מה ששוחתם עליו מוכר לי !! כל השירים מוכרים לי היטב...צפיתי,צפיתי בכם מגלגלים את הזכרונות ..ונהנתי..

טומי*

New member
הצדק איתך ביטי...../images/Emo45.gif

היה להם קולבאס טעים מאוד, טוב לא כמו ה csabai אבל היה טעים

B T1

New member
../images/Emo8.gifבמלוא הענוה, אני יודע....

צודק, זה שמי האמצעי.

ברק 188

New member
המ...עכשיו אני מבין אותך יותר?

אגב- נקנקים טובים באים מ-baja גם הרוסים הבינו את זה וסגרו את קו האוורי הנ"ל.

למעלה