האם מישהו מכם פעם הרגיש חיבור נשמתי דרך ...

AEOLIAH

New member
האם מישהו מכם פעם הרגיש חיבור נשמתי דרך ...

העיניים עם אדם אחר?
הכוונה שהסתכלתם למישהו בעיניים והרגשתם התמגנטות לתוך העייניים והרגשתם שאתם מרחפים כזה כשאתם מסתכלים להם בעיניים?
לא מדבר על התאהבות ולא על הדלקות או משיכה או דבר כזה אלא על משיכה רוחנית נשמתית לתוך העיניים הפנימיות של אדם כשאתם מסתכלים לו\ה בעיניים ומרגישים שאתם מסתכלים לתוך ים של אור

מיכי 10

Member
אני לא. אבל

מישהו אמר לי פעם משהו מאד יפה שקשור לעיניים שלי. אז אולי הוא הרגיש משהו דומה לתיאור שלך, אבל הוא לא בעניינים של הילינג וכאלה. אז התיאורים שלו פיוטיים, אומנם, אבל יותר מעשיים, ולאו דווקא רוחניים.
כשאני מסתכלת למישהו בעיניים, אני רואה בעיקר את הצבע שלהן, וגם את צורתן החיצונית של העיניים. ואם יש - את הניצוץ בעיניים או טוב לב ותכונות אחדות. אבל אף פעם לא חשבתי בכיוון של התמגנטות ובטח לא של חיבור נשמתי. זה נשמע מעניין.

AEOLIAH

New member
זה קרה לי כמה פעמים :)

עם 3 בנות ואני הומו ולא נמשכתי אליהם זה רק היה בעיניים מן התמגנטות כזה כשהסתכלתי בעיניים הרגשתי כאילו אני כזה מלא באור.
ועם בחור אחד אבל גם אליו לא נמשכתי.
ולפני כמה ימים זה קרה לי פעם ראשונה עם תמונה של שחקן שאני מחבב ופעם ראשונה שקורה לי שאני גם נמשך חיצונית וגם כשאני מסתכל בעיניים אני מרגיש שאני נשאב פנימה לאור מרגיעה
שמתי תמונה שלו הנה . אני שמח שזה קרה לי גם עם מישהו שנמשכתי כי היקום מראה לי שבעתיד זה ייקרה עם מישהו שאני גם אמשך אליו ולא רק לפנימיות.

מיכי 10

Member
נראה לי שאפשר להבין על מה

אתה מדבר.
אגב, מי זה השחקן שבתמונה? העיניים שלו באמת נראות יפות ומיוחדות, וזה עובר אפילו בתמונה.
אני לא מרגישה כמוך - אור מרגיע וכל זה - אלא יותר כאילו קצת פחד. לא יודעת למה, אבל קצת נבהלתי כשפתחתי את התגובה שלך, והתמונה "הסתכלה" אלי.
אתה מאד מחובר אל היקום ואל ישויות, נכון?
לי אין שום קשר - לפחות לא הרגשתי אף פעם - עם ישויות. אני חושבת שאולי זה לא קורה לי, כי אני בינתיים לא מוכנה לזה, ואפילו פוחדת מקשרים כאלה. זה כאילו גם מושך ומסקרן - וגם מפחיד. אבל הפחד מתגבר אצלי על הסקרנות.

AEOLIAH

New member
אם אני מחובר? אממ ככה ככה

אבל למה הרגשת פחד מהתגובות שלי?
האם זה בגלל הבחור בתמונה ואולי קלטת פחד אצלו בעיניים כי עכשיו שאת מדברת על זה באמת הוא משדר פחד בעיניים שהוא מפחד ממשהו ..

מיכי 10

Member
לא הרגשתי פחד מהתגובות שלך,

אלא ממבט העיניים שלו. ולא הרגשתי שהוא פוחד, אלא הרגשתי פחד אצלי.

AEOLIAH

New member
כי יש לו מבט שהוא עמוק וקורא את הנשמה של האדם

כאילו הוא מסתכל לך לתוך הנשמה

AEOLIAH

New member
אם לדייק אז זה תחושה של אור כזה בעיניים שממיס

אותי.

מיכי 10

Member
מעניין.

בדיוק השתמשתי גם אני לאחרונה כמה פעמים בהגדרה "ממיס" אותי, או "ממיס" את ליבי.
אבל אצלי זה לא היה קשור לעיניים של מישהו, אלא לדברים שבטבע, כמו למשל פרחים מסויימים, ריח של פרחי הדר וכאלה.
ומצד שני, קונצרטים של קומפוזיטור מסויים, מנוגנים ע"י ידיד שבעיני מנגן הכי יפה בעולם.

מה?...זהו? הסבר והאר
אם בא לך

קצת על הרוח בעיניים

בתפישה בסינית, רוח האדם נגלית בעיניים.
לפיה - בעיניו של האדם ניתן לראות את ניצוץ החיים, את החיות שבו.
מה שאתה מתאר זו יכולת להביט פנימה בעיניים ולראות את הפנימיות.

אני יכול לספר לך מהאופן שבו אני מכיר את העניין:

1. יש אנשים שאני פוגש ומיד יש בינינו חיבור. חיבור שמגיע לפעמים למצב בו אני מרגיש שאני עומד מול עצמי רק אחר. מול פוטנציאל נשמתי זהה שהתפתח לאדם דומה לי ביסודו אך כמובן גם שונה ממני. אני לא מדבר על אנשים שהם "רק" בתדר שלי, אלא על כאלו שאני מרגיש שאנו זהים.
2. יש אנשים שאני מביט בהם ומרגיש שהם מעניינים אותי. שהפנימיות שלהם מושכת אותי והייתי רוצה לדעת מה המהות שלהם. זה די דומה למה שאתה מתאר. יתכן שאצלך העניין מעיר רגשות ותחושות שונים, כפי שתיארת.
3. הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים. הדבר הראשון שאנשים אומרים עליה, כבר מגיל כמה חודשים הוא- וואו, איזה מבט עמוק יש לה, איזה עיניים יש לה, עמוקות. יש ילדים קטנים, שהעיניים שלה יוצרות בהם פחד. חכם דאו היה אומר שהם רואים את עצמם בעיניים שלה...וזה מפחיד לפעמים.

מיכי 10

Member
מדהים. :)

ואנחנו, האנשים הפשוטים, שלא מרגישים את כל העניינים הרוחניים האלה, פשוט קוראים להרגשות האלה שלנו "כימיה".

ובאמת, למה כשאדם "רואה את עצמו" הוא מרגיש פחד?

מה שמזכיר לי שאני לא אוהבת להסתכל במראָה. זאת אומרת להסתכל *סתם*. כי אם אני מסתכלת לצורך הסתרקות או איפור. או כדי לבדוק שאני נראית בסדר לפני שאני יוצאת מהבית או לפני שאני נכנסת לאנשהו, זה בסדר.
אבל לא סתם כך. יש לי ידיד שכנראה אוהב להסתכל במראות. הוא אפילו עושה לעצמו פרצופים, שזה בכלל הזוי לגמרי בעיני. אמרתי לו שאני הייתי מתביישת מעצמי אפילו, לעשות פרצופים בראי.

למעלה