האם מישהו מכם פעם הרגיש חיבור נשמתי דרך ...

ינוקא1

New member
הסתכלות במראה זה תרגיל מדהים ועוצמתי מאוד.

בעבר הייתי עושה אותו , וכאשר מסתכלים על הפנים שלנו בשיוויון נפש גמור , ושואלים "מה הפנים שלנו אומרות ?" מגיעים דרך זה להמון המון דברים.

אחד התרגילים שלדעתי הכי מומלצים.

יהיה מי שיגיד שזה "נרקסיזם"

(יש שחקן מפורסם מאוד ששכחתי את שמו , שפעם ראיתי אותו ב"בית ספר למשחק" בטלוויזיה , וגם הוא אמר שבילדותו הוא היה עושה שעות פרצופים מול המראה . . .)

מיכי 10

Member
אלַי, לפחות בשלב זה, זה לא מדבר.

כמו שאמרתי, אני מסתכלת לצורך איפור והסתרקות. או סתם בהסח הדעת כשאני רוחצת ידיים. ואז לפעמים המראֶה שלי לא מוצא-חן בעיני, ואז אני מפסיקה להסתכל. ולפעמים אני דווקא כן מרוצה, ואז מסתכלת קצת יותר. וזהו. אבל בטח ובטח לא כתרגיל. ):

AEOLIAH

New member
לא ממש..

אותם אנשים שרשמת שמעניינים אותי, זה לא עיניין של מעניינים וההפך כשאני מסתכל להם בעיניים ואני מרגישש אני צולל פנימה ואני מרגיש שאני מתמגנט לתוך העיניים לבפינים ואאני מרגיש שהעיניים ממיסות אותי ההרגשה שלי היא שאנחנו מאותה משפחה ושיש פה פוטנציאל למשהו עמוק מאוד.

AEOLIAH

New member
עוד

ההרגשה היא כאילו העיניים פתוחות בפני ולא סגורות כמו אצל אנשים אחרים כאילו אין שער שסוגר אותי מלהכנס לתוך העיניים לבפנים. זה כל כך עמוק וחזק כשזה קרה לי עם בת נבהלתי מאודדדד

מיכי 10

Member
מעניין מה היא הרגישה

באותו זמן. אבל יכול מאד להיות שהיא לא הרגישה כלום, ושזה משהו מיוחד לך.

AEOLIAH

New member
זה קרה עם מוכרת בחנות

שאלתי אותה שאלה וכשהיא ענתה והיא הסתכלה אלי ואז הסתכלתי לה בעיניים הרגשתי את המיגנוט לתוך העיניים ומן כזה אור וכאילו ההרגשה היתה כשאני מסתכל לעיניים אז משהו כזה ממיס אותי והעיניים פתוחות בפני ואני יכול לצלול פנימה

מיכי 10

Member
לא היה לי נעים לספר,

אז רק רמזתי אתמול כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1246&messageid=168578149
אבל מכיוון שאותו אחד, שאנחנו חברים טובים מהשירות הצבאי, אמר לי לפני זמן לא רק דבר דומה לסיפור שלך.
הוא החמיא לי בקשר לעיניים שלי, ואמר שהוא תמיד אהב להביט ולדמיין שהוא צולל לתוֹך העיניים שלי. :)

מיכי 10

Member
בוא נפתח את נושא העיניים.

אחרי כל מה שכתבת בנושא העיניים, אני רוצה לנסות להסתכל לאנשים מסויימים יותר עמוק לתוך העיניים, ולראות אם גם אני אבחין במשהו מיוחד.
לא כל כך נראה לי, אבל אנסה, מתוך סקרנות.

זה מזכיר לי שהרבה אנשים בכלל אינם מסתכלים לבני שיחם לתוך העיניים. יש כאלה שהמבטים שלהם מתחמקים קצת. ויש אנשים שמסתכלים מסביב, ואל כל מקום אחר, רק לא אל העיניים של מי שמדברים איתם.

אתה יודע שיש כאן גם קטע של מנהגים ונימוסים בעניין זה?

באופן עקרוני, זה נחשב לא מנומס לנעוץ עיניים באחרים.

בחברה שלי, זה נחשב מנומס כן להביט זה בעיני זה בשיחה, ולא מנומס לא להסתכל בעיניים, או לפחות בַּפַּנִּים.

לעומת זה, גברים חרדיים למשל, נמנעים מלהסתכל בפנים של נשים, שלא לדבר על העיניים, רחמנא ליצלן. :)
סיפרתי בהזדמנויות אחדות, שבעבודה היה יוצא שגברים חרדיים היו צריכים לשאול אותי דברים, או לבקש עבור נשותיהם. הם היו מדברים איתי ומפנים את המבט הצידה. ידעתי שהם לא מתכוונים העליב אותי, אבל זה בכל זאת הרגיז אותי נורא. אז באופן הפגנתי, הייתי עונה כשהמבט שלי מופנה לצד אחר...

לאתיופים, נראות עיניים בהירות - מפחידות.

למעלה