האם מישהו/שהיא יודעים באיזה....

האם מישהו/שהיא יודעים באיזה....

סינטיסייזר משתמש רייט בשיר WISH U? יתכן כי ב PROPHAT 5? משהו אחר?

Drums

New member
../images/Emo26.gif

Synthi-A VCS 3, ARP String Synthesizers, Mini-Moog Synthesizers לקוח מוויקיפדיה...

FunkyMonk

New member
ויקיפדיה זה לא מקור אמין!

אני יכול עכשיו ללכת ולשנות את זה למשהו שישמע הגיוני, אבל הוא בוודאי לא נכון, ואז תעתיק את זה. זה מטופש.

Anuerysm

New member
אבל אף אחד לא סתם יקריץ כזה דבר

אם ויקיפדיה היו כותבים שריק רייט שדד בנק בצעירותו אז אפשר להגיד שזה לא אמין

בכל זאת, עדיף לקחת ממקורות אמינים

יש כמדומני אתרי פלויד בהם רשימות של הציוד בו התשמשה הלהקה. גם שם, יש לבדוק מאין המידע.

Jason2

New member
ומצד שני

זה לא אומר שכל מה שכתוב שם גם לא נכון. יש כאן נטיה לפסול באופן גורף את כל מה שכתוב שם למרות ש-90 אחוז ממה שכתוב שם נכון.

לא פסילה, אלא הערת אזהרה

הנטיה של גולשים ישראלים רבים מדי, לטעמי, היא לקחת את הכתוב בוויקיפדיה כתורה מסיני, ללא הצלבת מידע ממקורות אחרים, או שקילת אמינות המקורות עליהם נסמכים הכתובים. מחקרים הוכיחו שצעירים ישראלים מתקשים בהבחנה בין עיקר וטפל, בין מידע אמין ללא אמין, בשיטוטם באינטרנט. וויקיפדיה יכול להיות מקור בסיסי למידע, שאחריו מחפשים מקורות אמינים יותר. לצערי, רבים מסתפקים בו.

Jason2

New member
אני לא יודע איך זה אצל אחרים

אבל במקצוע שלי (תחום המחשבים) ויקיפדיה נחשבת מקור אמין ביותר.

FunkyMonk

New member
מחקרים זה גם לא מקור אמין

סטטיסטיקה זה הכלי הכי לא מדוייק שקיים, הכי לא גורף, ורק במזל רע התאגידים והממשלות הכושלות הצליחו לגרום לכל "פשוטי העם" להאמין למחקרים שלהם. סטטיסטיקה זו הפאשלה של המתמטיקה. מתמטיקאי כושל הוא בד"כ סטטיסטיקן.

holo

New member
דווקא סטטיסיקה והסתברות

זה אחד הנושאים המסובכים והגדולים ביותר במתמטיקה, ככה שאני מציע לך להפסיק לבלבל לאנשים בשכל.

holo

New member
טוב מצטער על ההתבטאות

אני פשוט מציע לך לשקול את ההערות שאתה זורק ככה סתם.

FunkyMonk

New member
מה זה קשור תגיד לי?

סטטיסטיקה זה ככה ככה מסובך. בוא אל תגזים ותגיד לי שזה נושא ענק וממש מסובך, בבקשה. סטטיסטיקה זה אחד הנושאים הקטנים ביותר במתמטיקה, ומסובך?!? בבקשה, אין לך מושג מה זה מסובך, אם אתה טוען שסטטיסטיקה זה מקצוע מסובך. אין לי טעם אפילו בלהסביר לך למה אתה טועה, כי אתה רק מחפש להגיד לי שאני טועה. לא אתפלא אם תגיד לי שאתה לומד סטטיסטיקה. אני רוצה לראות אותך משווה סטטיסטיקה לתורת המספרים, לאנליזה. תורת הכאוס זה לא סטטיסטיקה, למקרה שאתה תוהה. סטטיסטיקה לוקחת חלק נרחב בתורת הכאוס, אבל סטטיסטיקה לוקחת חלק עצום גם באנליזה, ובין אנליזה לסטטיסטיקה יש הבדל ברור בהחלט. למען האמת, סטטיסטיקה נמצאת כמעט בכל תחום מתמטי קיים, כיוון שהרבה יותר קל לעבוד איתה. אבל זה לא הופך אותה לכלי מדוייק. ממש ממש לא. סטטיסטיקה זה כלי חלש. כלי טוב וקל, אבל התוצאות שלו חלשות. ואני ממש לא מזלזל בסטטיסטיקה (סטטיסטיקה זה חלק נרחב מהפיסיקה המודרנית, שזה כמובן המדע הכי טוב שקיים), ההודעה שלי למעלה הייתה כמובן בדיחה, אבל כיוון שאתה יוצא למסע צלב ביזארי ופטתי למדי, לחפש איפה אני טועה, אתה רוצה להגיב על כל הודעה שלי. חבל, עצוב. ובאמת, למד קצת לפני שאתה מחליט להגיב. סטטיסטיקה ידועה בתור כלי לא מדוייק, לא אני קבעתי.

oribarak

New member
וואט דה???????

מתמטיקאי עלוב הוא סטטיסטיקן? על מה אתה מדבר בכלל? מדע לא מדויק? למה פיזיקה זה מדע מדויק???, פיזיקה זה מדע השערתי בדיוק כמו סטטיסטיקה. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלה, ולרגע הרשמת אותי עם דיבורים על אנאליזה ותורת הכאוס אבל בחיים אל תזלזל בסטטיסטיקה

FunkyMonk

New member
"סטטיסטיקה זה חלק נרחב מהפיסיקה"

פיסיקה זה לא מדע מדוייק, המדע המדוייק היחיד שישנו זו המתמטיקה, אבל זו רק דעה אישית שלי, שכנראה רוב העולם לא מסכים איתי עליה. ולהפך, כתבתי שאני ממש לא מזלזל בסטטיסטיקה. וזו הייתה בדיחה לעזאזל >< די להיתפס לכאלה דברים! ד"א, אתה צודק לחלוטין. פיסיקה זה מדע השערתי לחלוטין, לפחות הפיסיקה המודרנית. (אני לא מדבר על תלמידי תיכון שלומדים מכניקה, אלא על מכניקת הקוואנטים, וכל נגזרותיה)

holo

New member
אל תחמיא לעצמך יותר מדי

רוב הפיזיקאים מודים בעצמם שהמדע הכי מוחלט זה מתמטיקה, וזאת גישה די מוכרת ונכונה בעיני כל מי שמתעסק אפילו קצת בנושא.

wish i was here

New member
דיי! תפסיק לדבר שטויות

פיסיקה מוגדר כמדע מדוייק-טובים וחכמים ממך הגדירו אותו ככה. סטטיסטיקה זה לא מכניקת קוואטים ולא ההפך...יש קשר מסויים ומוגבל מאד בין מכניקת קוואנטים להסתברות אבל יש עוד המון גורמים בתחום הזה. ומה אתה מתנשא שתגיד משהו על תלמידי תיכון שלומדים מכניקה? אתה אני מבין פרופסור לקואנטים שאתה מרשה לעצמך לדבר ככה.

FunkyMonk

New member
כותרת

נכון, פיסיקה מוגדר כמדע מדוייק, לא אמרתי שלא - להפך. אבל אמרתי שלדעתי הפיסיקה אינה מדע מדוייק לחלוטין. מה אתה מתעצבן, תגיד לי? קודם תבין על מה אני מדבר, תקרא, תפנים, תעכל, תעבד, ותחזור לפה לכתוב תגובה.

oribarak

New member
אם פיסיקה מוגדר כמדע מדויק

אז איך אתה יכול להגיד שלדעתך היא אינה מדוייק לחלוטין? כאילו, אני לא יודע איפה להסכים ואיפה לא אבל איך אתה יכול להחליט בעצמך? בן כמה אתה תגיד, אתה גם תיכוניסט?אתה לומד מכניקה חשמל כמו כולנו? אז למה אתה מסיק מסקנות של מדען

FunkyMonk

New member
אכן, מכניקה חשמל

איך אני יכול להגיד שהיא לא מדע מדוייק? כיוון שפיסיקה מסתמכת על ניסויים, ולכן מספיק רק ניסוי אחד שסותר את תורת היחסות הפרטית בכדי שיפיל אותה לגמרי. לעומת זאת, יש צורך באינספור ניסויים אשר יתאמו את השערות הפיסיקה, בכדי שהן יוכלו לטעון כי ההשערה נכונה. איפה ראית אותי מסיק מסקנות של מדען?

wish i was here

New member
תראה גם אני לומד פיזיקה

ברמה של תיכו 5 יח"ל,ואני לא יכול לבוא ולהגיד שמה שאמר פרופסור לפיזיקה באוניברסיטה-זה לא נכון. תבין-אנחנו שנינו אולי במקום הנמוך ביותר בסולם ההיררכיה של ההבנה בפיזיקה-אז אל תתנשא ותגיד שאתה יודע יותר טוב מאקאדמאיים שאמרושפיזיקה היא מדע מדוייק. ועם כבר מתמטיקה-מתמטיקה היא המדע החופר:אתה יכול לחלק כל מספר בכל מספר(בתנאי שהוא לא 0-ואגב בפיזיקה מותר לחלק ב0) איסוף פעמים-למרות שמעשית פעולה כזאת היא לא נכונה ואין לה משמעות מעשית. במתמטיקה אתה יכול לבחור צירים אינסופיים,להפוך דברים,לעשות פעולות מטורפות-בפיזיקה לעשות את זה פשוט יהיה לא נכון.

למעלה