מה זה קשור תגיד לי?
סטטיסטיקה זה ככה ככה מסובך. בוא אל תגזים ותגיד לי שזה נושא ענק וממש מסובך, בבקשה. סטטיסטיקה זה אחד הנושאים הקטנים ביותר במתמטיקה, ומסובך?!? בבקשה, אין לך מושג מה זה מסובך, אם אתה טוען שסטטיסטיקה זה מקצוע מסובך. אין לי טעם אפילו בלהסביר לך למה אתה טועה, כי אתה רק מחפש להגיד לי שאני טועה. לא אתפלא אם תגיד לי שאתה לומד סטטיסטיקה. אני רוצה לראות אותך משווה סטטיסטיקה לתורת המספרים, לאנליזה. תורת הכאוס זה לא סטטיסטיקה, למקרה שאתה תוהה. סטטיסטיקה לוקחת חלק נרחב בתורת הכאוס, אבל סטטיסטיקה לוקחת חלק עצום גם באנליזה, ובין אנליזה לסטטיסטיקה יש הבדל ברור בהחלט. למען האמת, סטטיסטיקה נמצאת כמעט בכל תחום מתמטי קיים, כיוון שהרבה יותר קל לעבוד איתה. אבל זה לא הופך אותה לכלי מדוייק. ממש ממש לא. סטטיסטיקה זה כלי חלש. כלי טוב וקל, אבל התוצאות שלו חלשות. ואני ממש לא מזלזל בסטטיסטיקה (סטטיסטיקה זה חלק נרחב מהפיסיקה המודרנית, שזה כמובן המדע הכי טוב שקיים), ההודעה שלי למעלה הייתה כמובן בדיחה, אבל כיוון שאתה יוצא למסע צלב ביזארי ופטתי למדי, לחפש איפה אני טועה, אתה רוצה להגיב על כל הודעה שלי. חבל, עצוב. ובאמת, למד קצת לפני שאתה מחליט להגיב. סטטיסטיקה ידועה בתור כלי לא מדוייק, לא אני קבעתי.