רק בשביל אמא
New member
האם מעביד יכול לתבוע עובד על נזק
שגרם במהלך עבודתו שלא במזיד?
כןהאם מעביד יכול לתבוע עובד על נזק
כן על עוגמת נפשהאם מעביד יכול לתבוע עובד על נזק
נזק שביצע בעת מהלך העבודהכן על עוגמת נפש
איזה נזק זה?
תביעה על עוגמת נפש בארצנו היאכן על עוגמת נפש
איזה נזק זה?
האם אין הגנה כלפי העובד?תביעה על עוגמת נפש בארצנו היא
כמעט חסרת משמעות. המעביד יכול לתבוע על הנזק עצמו שנגרם לו. גם אם יצליח המעביד להוכיח את הנזק וינתן פסק דין כנגד העובד, סעיף עוגמת הנפש ישאר מזערי ביותר.
את צודקת - אכן אמור להיות יתרוןהאם אין הגנה כלפי העובד?
לדוגמא, אם אני עו"ד, הופעתי בבית משפט ועקב טעות,נגיד שהיו לי 10 דיונים באותו יום ולא הגעתי מוכנה לאחד התיקים ולכן חוייבתי בהוצאות, האם המעביד רשאי לחייב אותי בסכום ההוצאות? או דוגמא אחרת , לא הגשתי משהו בזמן עקב טעות בהבנת החלטת בית המשפט, חוייבנו בהוצאות או הפסדנו במשפט, יכולים לתבוע אותי על הנזק? השאלה המקורית לא נגעה לעריכת דין אלא לטעות במחשבים, עובד לחץ על כפתור לא נכון ונמחק חומר, המעביד יכול לתבוע אותו? אם התשובות לכל השאלות הן כן, מה היתרון בלהיות שכיר ?( חוץ ממשכורת קבועה בד"כ), מהי אחריות מעביד כלפי עובד?
את מכירה במקרה פסיקה בנושא?את צודקת - אכן אמור להיות יתרון
בלהיות שכיר ומעביד לא יכול לתבוע עובד על נזק שמקורו בטעות אנוש או בהעדר מקצועיות יתר. אם רמת הביצוע של העובד אינה לרוחו של המעביד, הדרך פתוחה בפניו לפטר אותו. תביעת נזק, תתכן באותם מקרים שמדובר במעשה זדוני או ברשלנות שגובלת בזילזול או בכוונה להזיק. שוב, האם זו רשלנות רבתי או רשלנות מחוסר מקצועיות, זו החלטה של ביהמ"ש. לכן, תיאורטית המעביד יכול לתבוע על רשלנות רבתית והעובד יכול להתגונן בהסבר של טעות אנוש ובית המשפט יכריע מי מהם צודק. ועוגמת נפש - כנראה לא תפסק לאף אחד מהם....![]()
אני משערת שיש פסיקה רבה בתחוםאת מכירה במקרה פסיקה בנושא?
ותודה על התשובה.
אני חולק.את צודקת - אכן אמור להיות יתרון
בלהיות שכיר ומעביד לא יכול לתבוע עובד על נזק שמקורו בטעות אנוש או בהעדר מקצועיות יתר. אם רמת הביצוע של העובד אינה לרוחו של המעביד, הדרך פתוחה בפניו לפטר אותו. תביעת נזק, תתכן באותם מקרים שמדובר במעשה זדוני או ברשלנות שגובלת בזילזול או בכוונה להזיק. שוב, האם זו רשלנות רבתי או רשלנות מחוסר מקצועיות, זו החלטה של ביהמ"ש. לכן, תיאורטית המעביד יכול לתבוע על רשלנות רבתית והעובד יכול להתגונן בהסבר של טעות אנוש ובית המשפט יכריע מי מהם צודק. ועוגמת נפש - כנראה לא תפסק לאף אחד מהם....![]()
נכון - לתבוע אפשר על מה שרוציםאני חולק.
מאיפה הקביעה ש"מעביד לא יכול לתבוע עובד על נזק שמקורו בטעות אנוש או בהעדר מקצועיות יתר"? מעביד יכול לתבוע עובד גם בעילה של רשלנות (גם אם זו "סתם" רשלנות). אין לעובד שום חסינות מפני תביעה כזו.
"טעות אנוש" - זה לא מונח משפטי.נכון - לתבוע אפשר על מה שרוצים
מעביד "חכם" כנראה לא יתבע על טעות אנוש כי אם בעילה של רשלנות. לדעתי, טיעון של טעות אנוש זהו קו הגנה. טעות אנוש היא כנראה משהו שעדין שייך לאופיו של 'האדם הסביר' וחלק מהסיכונים שלוקח על עצמו מעסיק כאשר הוא שוכר עובדים, זה שתהינה להם טעויות אנוש. אני משערת שטעויות האנוש של עובדיו של המעסיק נופלות תחת האחריות השילוחית שלו מעצם היותו מעסיק כאשר מדובר בצד ג'. במערכת היחסים של עובד-מעביד, על כל המשתמע ממנה, אם ביהמ"ש יקבע כי טעות מסויימת היא טעות אנוש ולא רשלנות, אני בספק אם הוא יחייב את העובד בתשלום הנזק שנגרם למעביד עצמו. זו דעתי.
לא בהכרח מסכימה -"טעות אנוש" - זה לא מונח משפטי.
מה שחשוב זו השאלה אם התנהגות העובד היתה "רשלנות" או לא. אם העובד נהג - במעשה או במחדל - שלא כמו שעובד סביר במקצועו היה נוהג, ובשל כך נגרם נזק למעביד - אז העובד התרשל והוא אמור להיות מחוייב לפצות את המעביד על הנזק שנגרם לו. גם בהיבט של דיני החוזים זה ככה. אם העובד נהג שלא כמו שהוא אמור היה לנהוג לפי חוזה העבודה (נניח - לא בזהירות הראויה) - אז יש בכך הפרה של חוזה העבודה והוא אמור לפצות את המעביד על הנזק שנגרם לו. המחלוקת שלי איתך היא על מה שכתבת בהודעתך הקודמת: "תביעת נזק, תתכן באותם מקרים שמדובר במעשה זדוני או ברשלנות שגובלת בזילזול או בכוונה להזיק. שוב, האם זו רשלנות רבתי או רשלנות מחוסר מקצועיות, זו החלטה של ביהמ"ש. לכן, תיאורטית המעביד יכול לתבוע על רשלנות רבתית והעובד יכול להתגונן בהסבר של טעות אנוש ובית המשפט יכריע מי מהם צודק.". מדברים אלה שלך ניתן היה לחשוב שהעובד צפוי להיות מחוייב בתביעה רק אם מדובר ב"מעשה זדוני או ברשלנות שגובלת בזלזול או בכוונה להזיק". אבל בפועל, מהודעתך האחרונה, נראה שאת מסכימה שגם ב"סתם" רשלנות העובד צפוי להיות מחוייב במקרה שהוא ייתבע, ויש בכך התקדמות לקראת חיסול המחלוקת הזו.
את צודקת.לא בהכרח מסכימה -
ראשית - אז מה אם טעות אנוש אינה מונח משפטי? זו עדין טענה שניתן להעלות בכתב הגנה וזו בהחלט תכונה שאפשר ליחס לאדם הסביר. שנית, אני חושבת שבמקרים כאלו אין קביעה גורפת. יתכן בהחלט שיקבע שעובד פעל ברשלנות, אך אין בה בכדי לחייבו. וכדי להדגיש, לדעתי, ברוב המקרים גם אם יקבע שהעובד רשלן - יזקק ביהמ"ש לאותה תוספת של זדון או זילזול בכדי לפסוק את חיובו בנזק. אבל בנינו יוסאריאן מה זה משנה, אני עוד מעט מתעייפת מהויכוח ואתה תיכף תסיים את המחלוקת במילותיך הקבועות והגורפות "אני צודק".... ואני כמו תמיד, אתגלגל מצחוק מול המחשב. כי זה באמת הכי מצחיק שיש ורק בגלל זה שווה לי לא להמשיך להתווכח איתך. אז מראש אני כבר מודה לך על זה שאתה גורם לי לצחוק, והנה.![]()
ושכחתי משהו.את צודקת.
אני באמת אומר שאני צודק. אבל ברוב שאר ההודעה שלך - את טועה. אם אותה "טעות אנוש" היא טעות שעובד סביר היה טועה בה - אז זו לא רשלנות, ולכן העובד לא יחוייב. אבל הוא לא יחוייב לא בגלל שזו "טעות אנוש" אלא בגלל שהוא התנהג באופן סביר. אם אותה "טעות אנוש" היא טעות שעובד סביר לא היה טועה בה, אז זו כן רשלנות ואז - לדעתי - הוא כן צפוי להיות מחוייב, בגלל הרשלנות, למרות שמדובר ב"טעות אנוש". אם יש, כדבריך, "תוספת של זדון", אז זו כבר לא רשלנות. אז זה זדון, וזו עוולה אחרת (או סוג אחרת של הפרת חוזה).
את צודקת.
אני באמת אומר שאני צודק. אבל ברוב שאר ההודעה שלך - את טועה. אם אותה "טעות אנוש" היא טעות שעובד סביר היה טועה בה - אז זו לא רשלנות, ולכן העובד לא יחוייב. אבל הוא לא יחוייב לא בגלל שזו "טעות אנוש" אלא בגלל שהוא התנהג באופן סביר. אם אותה "טעות אנוש" היא טעות שעובד סביר לא היה טועה בה, אז זו כן רשלנות ואז - לדעתי - הוא כן צפוי להיות מחוייב, בגלל הרשלנות, למרות שמדובר ב"טעות אנוש". אם יש, כדבריך, "תוספת של זדון", אז זו כבר לא רשלנות. אז זה זדון, וזו עוולה אחרת (או סוג אחרת של הפרת חוזה).
שלא במזיד?האם מעביד יכול לתבוע עובד על נזק
לשם ההבהרה-מדובר בתביעה כנגדשלא במזיד?
שאלה מענינת עם סימן שאלה בסוף אני חושב שאם אתה פעם ראשונה גרמת לנזק ואתה נחשב לבחור הגון אולי תקבל נזיפה אולם אם זה דרך יום יומי לגרום לנזקים ??????????????????????
כפי שציינתלשם ההבהרה-מדובר בתביעה כנגד
כקונטרה לתביעת העובד. ואכן עשיתי חיפוש בפסיקה ולמעשה לא מצאתי החלטה גורפת אלא כל מקרה לנסיבותיו הוא ולכן ביקשתי דעתכם.
בשרותים של עו"ד...כפי שציינת
במקרים כאלו , נבדר כל מקרה לגופו. אם מדובר בסכום גדול, כדאי להעזר בשירותים של עורך דין.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.