האם נהג בן 17 וארבעה חודשים קטין?

גלגל4

New member
האם נהג בן 17 וארבעה חודשים קטין?

שלום,
בני בן 17 וארבעה חודשים נהג ואני הייתי הנהג המלווה. הוא גרם לתאונת התנגשות כשפנה שמאלה בצומת. הייתה הפסקת חשמל כל האזור היה חשוך והרמזורים לא פעלו. לאחר שעצר ונתן לרכב שמולו לעבור. פנה שמאלה. עד עתה אין לנו מושג איך זה יכול להיות שלא ראינו אורות של רכב מתקרב! מה שראינו היה אורות צהובים עמומים של רכב רחוק. אבל אין לנו דרך להוכיח .. מתסכל..
השאלה:
האם בגיל הזה הוא נחשב קטין?
האם זה בסדר שחקרו אותו במשטרה ללא ליווי מבוגר? (החקירה הייתה קשה בטונים גבוהים וטראומטית בשבילו, הוציאו אותי החוצה מפני שאני הייתי נוכחת בתאונה)?
האם יש לו זכות להגנת עו"ד? (מישהו אמר לי שחברת הביטוח אמורה להגן עליו ? )

תודה

wil

New member
לגבי הגנה משפטית - אכן מגיע כיסוי מהביטוח

(בדרך כלל. בדקו בפוליסה של המקיף. "הגנה משפטית".)
חבל שלא התייעצתם בעו"ד עוד לפני החקירה במשטרה.

אפשר לבקש מהביטוח שיפנו לעו"ד או לבחור אחד לבד ולקבל החזר.

אגב אם הוא קיבל שלילה מנהלתית אז ניתן וייתכן שכדאי להתייעץ עם עו"ד בהקדם ולהגיש בקשה לקיצור השלילה המנהלתית.
לפעמים זה צעד טקטי כי במעמד הבקשה ניתן לעיין בחומר הראיות בתיק ואולי לסגור עסקה על התיק כולו.

קטין

, קטין שעבר עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה,
– , הכרוכה בנהיגת רכב מנועי או עבירה על פקודת ביטוח רכב מנועי ]נוסח חדש[, תש"ל 1977
הכרוכה בשימוש ברכב מנועי, יועמד לדין לפני שופט תעבורה, אם הוא היה כשיר מבחינת גילו,
לקבל רשיון נהיגה לרכב המנועי שבו נעברה העבירה.
)ב( הוראות סעיף קטן )א( לא יחולו על קטין שעבר עבירת תעבורה שבה הוא נהג בהיותו
שיכור כאמור בסעיף 64 ב לפקודת התעבורה, או שעבר עבירה לפי סעיף 17 )א( לפקודת התעבורה,
למעט עבירה של נהיגת רכב שנעברה בידי מי שהיה בעל רישיון נהיגה שלא חודש

הגנה

אל תתפתו להגנה משפטית של חברת הבטוח
האינטרס שלהם הוא להוזיל ההליך
ניתן לבקש כי את שרוצים הם לשלם יתנו לכם ואתם תבחרו את איש המקצוע

גלגל4

New member
לא הצלחתי להבין ....

לא הצלחתי להבין מהקטע המצורף האם הוא נחשב קטיו? האם הוא יכול להיות מיוצג ע"י עו"ד.
תודה

למעלה