האם נישואים זה עונש לגברים ?? מה דעתכם/ן ?

ד נ י ת3

New member
בוא אני אגלה לך:

נישאין טובים לגברים. נישואין רעים לנשים. ולמה? פעם גברים היו הולכים לעבוד, מביאים את הכסף, והנשים היו נשארות בבית - מגדלות ילדים, דואגות לבית וכו'. היום... היום גברים הולכים לעבוד, וגם.. נשים הולכות לעבוד. אבל! כשחוזרים הביתה - תפקיד האישה לגדל את הילדים, ולדאוג לתחזוקת הבית נשאר. מעטים הם הגברים שבאמת עושים משהו בבית (והכוונה חוץ מלראות ספורט בטלביזיה, לפצח גרעינים בסלון, ולזרוק גרביים מלוכלכות על הריצפה). ומעבר לזה... כשמתחתנים (וזה לא משנה איזו חתונה - אזרחית, דתית) - כל אזרח ישראלי כשרוצה להתגרש צריך לעבור דרך הרבנות. וכשאת אישה שרוצה לקבל גט ברבנות והבעל לא מסכים.. את הופכת לבת ערובה. דבר שהפוך לא קיים. בקיצור...

וויר

New member
אז הרשי לי לומר לך ...

אולי זה ההיפך ? אולי היום דורשים מגברים גם להביא הרבה כסך הביתה גם לעזור המון בבית והוא פשוט נמלט כול עוד נפשו ?? מה הקטע עם הגרבים, אני מכיר נשים שזורקות גרבים על הרצפה בכל חור בבית ? מי חילק מונפול גרבים לגבר ?? אגב יש לך טעות שאופינית להרבה אנשים .. יש יותר נשים שמסרבות לתת גט מגברים ,ולא רק זה אלא שגבר מסורב גט חייב לשלם גם מזונות אישה ולהמשיך לממן אותה למרות שמסרבת להתגרש ממנו . זה שארוגני הנשים עושות מנפולציה תקשורתית על מסורבות גט , עדיין לא עושה מה שהן אומרת כשקף את התמונה כולה . במעמד הגט אישה המסרבת לקבל את הגט הגט לא תקף הגבר נותר נשוי ומחוייב לדאוג לכלכלתה .

ד נ י ת3

New member
גבר מסורב גט

יכול לקבל אישור לשאת עוד אישה... גבר מסורב גט יכול להביא ילדים לעולם שהם אינם מאישתו. לא הופכים אותו לשבוי, לא הופכים אותו לעקר בשנים הכי טובות שלו. ברמה העקרונית.. לגברים יותר טוב בנישואים מלנשים. יש להם יותר חופש. ופחות חובות.

aaa123

Member
גם אישה יכולה להביא ילדים מגבר שאינו בעלה

גם שהיא מסורבת גט. היא לא יכולה להתחתן איתו אבל אין חוק שאומר שהיא לא יכולה להביא ילדים. במקרה כזה הגבר הזה יהיה חייב לשלם מזונות לילדים,ויש מקרים שאפילו מחייבים את הבעל לשלם עבור הילדים של הגבר האחר כי מניחים שהוא האבא. יש לגברים פחות חובות במסגרת הנישואים? לא נראה לי גברים הם אלו שחייבים לשלם מזונות לנשים גם אחרי שנפרדו מהן. אני לא אומר שלגברים קשה יותר כי גברים מרויחים יותר מנשים ברוב המקרים אז הם יכולים להרשות לעצמם לשלם ,ואני לא חושב שלטפל בילדים שזה לרוב התפקיד של נשים זה תפקיד יותר קל אבל התמונה איננה חד צדדית.

aaa123

Member
בדרך כלל הבעל נחשב לאבא

מבחינה מעשית. גם בדיקת דם ובדיקת רקמות לא תקפה מבחינה הלכתית.

aaa123

Member
עוד דבר האישה אינה נאמנה להגיד שהילד ממזר

גם אם אישה בוגדת בבעלה מניחים שהילדים הם מהבעל. אפילו אם האישה מודה שהילד ממזר לא יקבלו את הודאתה ציטוט מויקיפדיה: "אשת איש שיצא עליה קול שהיא מזנה תחת בעלה, אין חוששים לבניה שמא הם ממזרים, כי רוב הבעילות תולים בבעל... האישה עצמה אינה נאמנה להפוך את בנה לממזר"

ד נ י ת3

New member
לעשות ילדים זה נורא קל,

לקחת עליהם את האחריות... זה כבר קשה לאללה. <לקחת אחריות= לדאוג לכלכל אותם, לדאוג לחוסן הנפשי שלהם> סליחה אבל יש לי בחילה מגברים שחושבים שהם לא צריכים לשלם מזונות. בלעע.

magenta73

New member
הגברים מחויבים לשלם מזונות עבור ילדיהם

לא עבור האישה. יחי ההבדל.

וויר

New member
ברשותך ..

לא מדוייק. יש מזונות אישה ביהדות מעט מאוד מפעילים זאת בימנו אבל זה עדיין קיים .גרושה או אישה שתסרב להתגרש למשל יכולה לדרוש מזונות אישה גםן שבעלה חי ממנה בנפרד ומקרים מסוימים תקבל זאת מבית הדין או מבית המשפט לעניני משפחה שלמרות שהוא חילוני מחוייב לפסוק על פי היהדות, כלומר על פי ההלכה .

magenta73

New member
ומילת המפתח היא -

מעט מאוד מפעילים אותו. אם בכלל... וגם - לפי דעתי זה בתנאים מאוד מסויימים בהם האישה לא עבדה/לא ללמדה על מנת לטפל בגבר, זה ממה שאני זוכרת על המיקרים הללו. וחוץ מזה, אם כבר תבוא בטענות על כך שגם היום, בשנת 2006 אנחנו מחויבים לעמוד בתנאי דין של ההלכה. ועל זה לא אחראיות נשים, אני מבטיחה לך.

וויר

New member
אני מסכים שנשים חרדיות בבעיה

כי הם לא יכולות להתחתן שוב בהתאם לאומנותם הדתית . מה שכן חשוב לדעת שמשיהו טרח לציין בפני מה שהתברר לי כעובדתית נכון שהרבנות כבר שנים רבות אינה מכריזה על ממזרים. כלומר אישה דתיה שלא תתחתן ותקים משפחה כמסורבת גט קרוב לוודאי שהילד יוכר בלי בעיות . לגבי חופש , זה תלוי מה את מגדירה חופש ומה את מגדירה חובות . לא חושב שיש לגברים יותר חופש בנישואים , אין לי מושג למה חושבת שכן .

aaa123

Member
לא חושב שאפשר להגדיר צד שנישואים רעים לו

ברור שאלו שמתחתנים חושבים שזה טוב להם אחרת לא היו מתחתנים. המצב כפי שאני רואה אותו: גברים מביאים את רוב הכסף. נשים עושות את רוב עבודות הבית. לא נכון שגברים לא עושים כלום בבית בדיוק כמו שלא נכון שגברים מביאים את כל הכסף.

ד נ י ת3

New member
אלו שמתחתנים לרוב עושים זאת

בגלל שההורים לוחצים וכי "ככה מקובל".... לא מסכימה בכלל שאת רוב הכסף מביאים הגברים (מה גם שכתבת בעצמך שזה לא נכון.. כתבת משפט ואח"כ סתרת את עצמך...). אישית, עובדת ומרוויחה בדיוק (אם לא יותר...) מבן זוגי. גם כשהייתי נשואה... ולמרות כל זאת... מצפים מהאישה (אחרי יום עבודה מעייף) לנקות, לסדר, לבשל, לגדל, לטפל, לכבס, לתלות וכו' וכו'... ככה שכל שיחרור האישה הזה בעצם.. נגדנו.... אולי.. כדאי שתתחילו לעשות גם משהו בבית? בכל מקרה, זה התנאי שלי עם בן זוגי היום.

ד נ י ת3

New member
נ.ב.

במחשבה שניה, ברוב המקרים - אתה צודק. הגבר הוא המפרנס העיקרי. למה? כי ככה מחנכים אותנו. לרוב. גבר צריך קריירה, אישה צריכה לשבת בבית ולגדל ילדים (וגם לעבוד כמובן...).

OriIdan

New member
צודקת בהחלט

כך גם רבים מאלו שמביאים ילדים, עושים זאת כי ככה מקובל.

למעלה