האם נישואים זה עונש לגברים ?? מה דעתכם/ן ?

magenta73

New member
אם נשים היו מקבלות כסף

על העבודה (!) שהן עושות בניקיון/טיפול וכו' הבית/הילדים/הבעל, הן היו המפרנסות העיקריות. רק שלא מסתכלים על עבודות הבית כ"עבודה" שיש לשלם עליה, חלילה, או שהיא מעייפת, חלילה, אלא כמשהו שבהכרח האישה צריכה לעשות. אז זהו. שלא. שני האנשים צריכים לשאת במטלות הבית. כל אחד לפי יכולתו. ואם שניהם עובדים - שיקחו עוזרת.

aaa123

Member
קראתי בעבר את התיאוריה הזאת

ולא השתכנעתי. חישבו משכורת של נשים לפי מישהיא שהיא טבחית מומחית ועוד מישהיא שהיא פסיכולוגית שלמדה באוניברסיטה ועוד הרבה דברים. למומחה משלמים יותר ממה שמשלמים לסתם אדם כך שהחישוב הזה פשוט לא נכון. אין לי ויכוח שעבודות הבית אינן עבודות שנשים צריכות לעשות מתוקף היותן נשים.

magenta73

New member
זה לא חדש

שעם התואר והשם והפלצנות באים הכספים. עדיין, זה לא קשור לנושא.

aaa123

Member
את טוענת

אם נשים היו מקבלות כסף על העבודה (!) שהן עושות בניקיון/טיפול וכו' הבית/הילדים/הבעל, הן היו המפרנסות העיקריות. אני חושב שהשאלה המעניינת לשאול שמודדים את הערך הכלכלי של עבודת הנקיון והטיפול בבית ובילדים היא השאלה הבאה: נניח שאישה רגילה (שאין לה ידע של יותר מאישה ממוצעת), תציע לעסוק בנקיון טיפול בבית ובילדים עבור גבר שאיננו פנוי(למשל גבר שאשתו שוכבת בבית חולים אחרי תאונה ולא יכולה לעשות את העבודה הזאת). כמה כסף היא תקבל? יש כמובן לזכור שגברים גם עושים מיעוט של עבודות הבית כך שהערך של עבודות הבית שאשה עושה בממוצע עבור גבר הוא רק חלק מהכסף הזה.

magenta73

New member
בסביבות ה40-60 שקל לשעה.

שזה הרבה יותר מהשכר המינימלי בשוק. וכן, זה לא 400 ש"ח ל45 דקות, ועדיין, עוזר כ"כ אבל כ"כ הרבה יותר...

magenta73

New member
ועוד משהו

הכסף שמתקבל בסופו של דבר על עבודה, לאו דווקא מדבר על הצורך של העבודה, החיוניות שבה או על ההתאמצות בעבודה וכו'. זה ידוע שאנשי ה"קולר הכחול" עובדים הרבה יותר קשה מה"קלור הלבן" ועדיין מרוויחים הרבה הרבה פחות. זה כבר עיניין חברתי-מעמדי.

אה, כי אין מספיק דיונים על פמיניזם בפורום...

אולי תחזור לנהל את הקומונה שלך כדי שהשקט יחזור למחוזותינו, ולא נצטרך עוד לכל הויכוחים העקרוניים האלו שלא נצרכנו להם שנים? כי הרי ברור שאתה מנסה לחרחר מריבה...

לא צריך להעביר את הקומונה הזאת

לפורום שלא קשור בכלל לנושאים שהועלו פה על ידי כמה מחרחרים, שכמובן לאחר שיימחקו (אמן) יטענו שוב שבתפוז המאפיה הנשית שולטת נשים הן החזקות, והוא המסכן מחרחר הריב הקטן זך כשלג

וויר

New member
איזה ריב בדיוק חרחרתי ?בנושא שהעלתי ?

בזה שהבאתי מאמר של רווקה בעד נישואים ? בזה ששאלתי שאלה את הרווקים והרווקות פה בעמדה שלהם על חיי הנישואים ? זה פורום ליחסים של רווקים ורווקות, זה לא ששאלתי שאלה על תוצרי הלוואי של חלב עזים או נושא תלוש אחר מנושאי הפורום פה

וויר

New member
לא הבאתי ליצור מריבה ,למה את מיחסת לי זדוניות

את המריבה שהייתה פה לא אני יצרתי או התחלתי. את טוענת שיש איזה שקט שהופר, אבל הוא לא הופר על ידי מכתחילה ולא תרמתי להיווצרותו . . בסך הכול הבאתי נושא לדיון אפשר פשוט לא להתיחס למה שהבאתי או להתיחס ענינית לגופו של הנכתב ולא לגופו של הכותב קרי לחפש להשמיץ אותי .

פעם אחת, אחת ויחידה...

מאז שהגעת לפורום הזה לפני יומיים בדרך לא דרך, שאני מסכים איתך לגמרי. לומר שהנוכחות שלך היא מה שהציתה את האש זו בדיחה עצובה, זה כמו השיר של בילי ג'ואל we didn't start the fire. אנשים בפורום הזה, וכל מי שקורא את ההודעה הזו יעשה טוב לעצמו אם יחשוב עליה ויודה באמת, נזהרו לא לדרוך פה אחד על האצבעות של השני בשמה של ה"חברות" הטובה שלנו (שהרי ידוע שחברות וירטואלית היא סוג החברות החזק והיציב ביותר שקיים הרי). קרה מה שקרה ואנשים לא יכולים לשתוק יותר. זה בגללך? לא. אתה, בהודעות שלך וסגנון הכתיבה שלך תורם לזה, מהווה איזה קטליזטור, גפרור? בהחלט. מפה ועד לומר שאתה אשם... הדרך ארוכה היא ורבה.

באז באז

New member
כמו שאת רואה

דיונים על פמניזים יכולים להתנהל אחרת. ושהם מתנהלים אחרת, אין שום סיבה להתנגד להם.

magenta73

New member
הכותבות האלה בויי-נט יחסים, גם כן...../images/Emo3.gif

יופסקו הנישואים בבני האדם! קודם כל "עונש" זה לא. אבל זה גם לא משחק ילדים. נשים סובלות מכך שמצפים מהם גם לצאת לעבוד וגם להיות המטפלות העיקריות בבית ובגידול הילדים (זה מה שכביכול נהוג חברתית). גברים סובלים מכך שהפרנסה העיקרית נופלת על כתפיהם, וכשמתגרשים - יש להם פחות זכויות מהנשים בכל הקשור לילדים (אוטומטית האם היא המגדלת העיקרית). שוב - תולדה של התניות חברתיות. הבעיה היא לא במוסד, כלומר, אולי כן, אני חושבת שהמוסד הזה ארכאי, אבל אני כן מאמינה בזוגיות, ומאמינה שכל זוג צריך למצוא את עמק השווה לו. כך שאף אחד לא "יסבול", ואם כן, שיסבלו בשקט.

וויר

New member
זוגיות טובה, טובה בכל מצב.

במוסד או לא במוסד בזה אני מסכים איתך .

ufffnick

New member
במשפט האחרון שלך, בעצם...

סותר את כל מה שבא לפניו. כי בעצם נשאלות השאלות - מי מצפה מהן להיות סופר וומן? הממסד? ההורים? הנורמות העקומות שכולם/ן זועקים/ות לשנות למען שיוויון? לא יותר פשוט לדאוג לשינוי הנורמות במיקרוקוסמוס של העולם, בתוך זוגיות בריאה ומתאימה, להשקפות עולם של שני בני הזוג? הרי שינוי כזה, מביא באופן חד ופשוט, לדור חדש הרואה, חי וגדל אל תוך שיוויון ושיתופיות שהזוג בנה. וילדים, יודעים, רואים, מרגישים וחושבים, וכשטוב להם ולהוריהם בזוגיות, התגובה היא תגובה של חיקוי מבחירה, כשרע להורים בזוגיות ישנן שתי תגובות - חיקוי (כמו אצל רבים מילדים שגדלו תחת אלימות בבית), או לבחור בדרך חדשה. על אותו משקל גברים רבים יכולים לומר שלא מצפים מהם להיות בבית, מצפים מהם להיות המפרנס, הדמות גברית הכוחנית בבית, המאצ'ו השקול והרציונאלי, לא להפגין רגשות אלא במקרים קיצוניים (כשהקבוצה מפסידה), המשענת וכו'. יש מי שזה יהיה לו נוח לבחור במקום הזה, ויש מי שיבחר לבנות את עולם הנורמות שהוא רואה בתוך תא המשפחתי שלו תוך שיתופיות ושיוויון.

magenta73

New member
ברור שעדיף וצריך

לשנות את הנורמות בתוך המיקרוקוסמוס. לכן התכוונתי למה שכתבתי - מי שנמצא בזוגיות שלא טובה לו, וסובל - ולא עושה שום דבר בכדי לשנות את המצב ... מה אני ואיך אני יכולה לעזור? אין מספיק נשים נשואות שעושות ומנקות ומבשלות ופה ושם ורק בוכות על זה שהגבר לא עוזר, אבל פוחדות אפילו לבקש ממנו? יש מספיק. אפשר לעורר מודעות וכן הלאה, וגם זה חשוב, מודעות זה הדבר בראשון שיש להבין ולהכיל בכדי לגרום לשינוי בפועל. אבל בגדול- את זה הן צריכות לשנות. לא אני - אני לא יכולה לגרום להן לשינוי בתוך הבית שלהן, נכון?

ufffnick

New member
ובקריאה שניה אנחנו...

מדברים על אותו הדבר בדיוק... טעות שלי.

שירס36

New member
זוגיות גרועה זה עונש גם לנשים וגם לגברים

ולא פשוט ליצור זוגיות טובה ולשמר אותה, אבל אפשרי. בוא נשמור על אופטימיות.

למעלה