עירבבת דברים שונים שבכולם טעית....
היית טלוויזיה יותר מבוגרת מאמא שלי. וכמות הפעמים שהיינו צריכים לתקן אותה, היית קטנה מכמות הפעמים שהייתי צריך לתקן (או לזרוק לפח כי לא שווה לתקן) כל מוצר מערבי שאי פעם היה לי. להורים שלי הייתה טלוויזיית RCA (מהתקופה שהאמריקאים עוד יצרו טלוויזיות...) שנקנתה משומשת ששרדה תקופה מאוד ארוכה (עברה בין כל בני המשפחה) עד שהוחלפה בטלוויזיה צבעונית. אז מה הנקודה? רוב המוצרים היקרים מאותה תקופה שרדו מספר רב של שנים. לא יודע מה הגיע לארץ או מה ראית, אבל העובדה היחידה שאני מכיר זה מוצרים שראיתי בעניים. אולי לא היה להם גימור או יופי של התוצרת המערבית, אבל הם החזיקה מעמד ועשו את מה שנוצרו לעשות. וכן, אני מדבר אתך על מוצרים לשוק האזרחי - מכונות כביסה, טלוויזיות, נגני תקליטים קלטות, ועוד. אני לא יודע היכן מצאת את ה'מוצרים' האלה אך זה פשוט לא נכון, תמיד ניתן למצוא את היוצא מן הכלל אבל אין זה מעיד על הכלל. אתה אתה רוצה לדבר על "לאדה"? על איכות הבנייה שלה? אתה רוצה לספור את מספר דגמי המכוניות שיוצרו בגוש הסובייטי? אתה רוצה להשוות את המספר שקיבלת למספר דגמי המכוניות שיוצרו בבריטניה באותה תקופה? אם ישאר לך כוח השווה בבקשה את כמות האנשים בגוש הסובייטי לכמות האנשים בבריטניה... ועל הדרך, נסה להיזכר בתהליך הקנייה כשלעצמו. ואני לא מדבר על התורים לרכישת מזון או בגדים אלא שאם לא היית מקושר הייתה נדחף לסוף רשימת ההמתנה למכונת הכביסה. במערכת קפיטליסטית אין תגמול על איכות. יש הוצאה מול רווח. ממש מפתיע, אז למה לעזאזל הוצאתי יותר כסף על ה E שלי? הייתי קונה כבר MG סינית, הרי אין תגמול על איכות... אם אפשר לקצץ בהוצאות ולהגדיל רווחים ע"י עיגול פינות או הגבלת לקוחות, חברות יעשו זאת. בונ'ה, יש לי רעיון מדהים, אגיד לבוס שנעיף את כל בודקי התוכנה אצלנו ונקצץ בהוצאות! (מצטער, לא יכול להביא את זה ביותר מגוחך...) אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להסביר לעומק כמה שהמשפטים האלה (מ"פראוודה"?) הם פשוט לא נכונים. בוא נשאיר את זה לכל מי שהתלבט פעם איזה טלפון לרכוש או איזה רכב טוב יותר... למה אתה חושב שקונצרן ענק כמו Volkswagen הסתכן בפלילים נכון. וזה מה שאתה מחמיץ ורימה במבחני פליטה? למה אתה חושב ש-Apple אסרה במשך שנים להכניס לחנות שלה כל אפליקציה שמתחרה באפליקציות מובנות שלה? למה אתה חושב שזיופים סיניים מפחידים כ"כ חברות אמריקאיות? הרי אין תחרות מבחינת איכות... אהםםםם, אולי כי הסינים מכניסים לכיס את כל עלויות הפיתוח ללא כל סיכון אם המוצר יצליח או לא? סתם ניחוש.