האם ניתן לערער על דו"ח אזהרה

עינב100

New member
האם ניתן לערער על דו"ח אזהרה

שלום, אני מחזיק ברשיון כ- 18 שנים ללא עבירת תנועה אחת! אתמול קיבלתי דו"ח אזהרה, ברגע הראשון מאד כעסתי על עצמי והתנצלתי בפני השוטר אולם אחר כך ניגשתי למקום שוב כדי להבין איך בדיוק זה קרה ולדעתי לא הגיע לי דו"ח בכלל. העבירה היא פניה שמאלה שאסורה לתוך רחוב שבו שלטי אין כניסה, והשאלות שלי הן: 1. ברחוב שממנו פניתי (רחוב חד סטרי צר וצדדי) ישנו שלט תן זכות קדימה בלבד על המדרכה בצד ימין בסמוך לצומת, רק לאחר שפניתי ועצר אותי השוטר ניגשתי שוב ואז ראיתי שבערך 15-20 מטר לפני!!! הצומת ישנו שלט אסורה הפניה שמאלה בצד שמאל של הצומת. האם זה תקין ועל פי חוק? האם חייב בכלל להיות שלט אסורה הפניה במידה ובכניסה לרחוב יש שלטי אין כניסה? 2. בדו"ח כתוב שפניתי שמאלה בניגוד לתמרור ב 4 בעוד שתמרור ב 4 הוא אסורה הפניה ימינה וב 3 הוא בעצם אסורה הפניה שמאלה. 3. מדובר בדו"ח אזהרה, האם ניתן לערער עליו? אין לי עניין גם אם מדובר בדו"ח אזהרה כשלא בטוח שמגיע לי, לעולם לא הייתי פונה אם הייתי רואה את השלט ואני מעדיף לשמור את האפשרות לקבל אזהרה למקרה שכן תגיע לי אזהרה. תודה

shlang

New member
ניתן לערער על דו"ח אזהרה, המשטרה ממירה

אותו לדו"ח רגיל, הודעת ברירת קנס, מכאן אתה מחליט, לערער עליו, לשלם אותו או ללכת למשפט, אם תחליט על משפט, ותוכל לטעון שלא בצעת עבירה כפי שכתוב בדו"ח, הרי בדו"ח כתוב שפנית שמאלה בעוד שהתמרור המצויין בדו"ח אוסר פניה ימינה. תמרור מסוג זה צ"ל מוצב בימין הדרך או מעל הנתיב או במרכז הדרך, אם נכנסת לרח' בניגוד לתמרור "אין כניסה" מעניין שהשוטר לא ציין זאת בדו"ח.

עינב100

New member
תודה, עוד כמה פרטים

בדו"ח יש חלק שמפרט את מהות העבירה ובו לא מוזכר תמרור אין הכניסה ובתחתיתו, תחת סעיף הערות אכן מצויין שבכניסה לרחוב ישנו שלט אין כניסה. הבנתי מדבריך שהמיקום של התמרור אינו תקין אך לא הבנתי האם במקרה כזה חייב בכלל להיות תמרור האוסר על הפניה (בהתחשב בכך שבכניסה לרחוב יש שלט אין כניסה). לאור פרטי המקרה, האם יש אפשרות שהמשטרה תבטל את דו"ח האזהרה בלי להמיר אותו לדו"ח רגיל והצורך לעבור את כל הפרוצידורה? ובמידה ואשלח מכתב המבקש לבטל את הדו"ח האם הוא יומר אוטומטית לדו"ח רגיל או שהם קודם יסבירו שעל הדו"ח להיות מומר וישאלו לדעתי? הרבה תודה

be_roo

New member
אלו שני איסורים נפרדים ואין חובה שיופיעו יחד

במקרה הזה נהגת בניגוד לשני התמרורים, אבל היות ומדובר למעשה בארוע אחד, יכול השוטר לבחור לפי איזה סעיף לתת את הדו"ח.

עינב100

New member
OK, והוא בחר

בפניה שמאלה, תחת הסעיף של תיאור העבירה נרשם, פנה שמאלה בניגוד לתמרור ב4 (שהוא איסור על פניה ימינה). רק בסעיף ההערות נרשם שבכניסה לרחוב מוצב שלט אין כניסה (ודרך אגב, בשום מקום לא נטען שנכנסתי לרחוב ללא הכניסה, הוא עצר אותי מיד אחרי הפניה ולמעשה עוד לא ממש נכנסתי לרחוב)

shlang

New member
כמו שכתבתי, הדו"ח יומר לדו"ח רגיל

ואז תפעל, לדעתי אם תודיע להם על הטעות הם יתקנו ואז טיעון ההגנה שלך יעלם.

asaforon

New member
אם תטען כי העבירה לא בוצעה

אזי המשטרה תבטל את האזהרה (שאחד התנאים לקבלתה היא הודאה בביצוע העבירה) ותמיר את האזהרה להזמנה למשפט... (אלא כמובן אם תשתכנע מנימוקייך ותבטלו לחלוטין). אם נניח השוטר ציין כי נכנסת לרחוב חד סטרי נגד הכיוון ובין היתר חצית גם תמרורי אין כניסה, אני בספק אם הטענה שהשוטר רשם ב 4 במקום ב 3 תסייע לך. אם אתה רוצה לנסות להתקדם, אך להפחית את הסיכון בהמרת האזהרה לדוח, אולי תנסה לכתוב מכתב שאלה, בו אתה מבקש פרטים נוספים, מצרף תמונות, ומבקש הבהרות, מבלי לציין כי אתה כופר בעבירה - ללכת בן הטיפות. עו"ד א.אורון מנהל הפורום אין בתשובות בפורום להוות תחליף ליעוץ משפטי

למעלה