האם ניתן לרשום אתר כפטנט?

vish11

New member
עוד שאלה בנושא

אני מתכוון להקים אתר שמקשר בין אנשים שרוצים לקנות מכונית לבין מכונית. עכשיו יש לי דרך מיוחדת לקשר בין האנשים האלה , נניח בשביל הדוגמא שהקישור הוא לפי מס' תעודת הזהות של הקונה ות.ז של המוכר כך שלא יהיה הפרש שגדול מ 100 במספרים שלהם. השאלה היא האם זה נחשב הרעיון ואיך שאני אבצע את זה , כלומר באיזה שפת תכנות זה הביצוע. או שהרעיון הוא לקשר אנשים והביצוע יהיה לפי ת.ז ? איך קובעים מהו הרעיון ומהו הביצוע ? והאם אפשר באחד מהמקרים להגן על המצאה כזאת בתור פטנט ?

vish11

New member
ועוד דבר

אמנם את האלגוריתם של חיבור הקונה למכונית ע"י ההפרש של ה 100 לא יהיה ניתן לראות אבל כל אחד שירצה להעתיק יוכל להבין שזה ע"י הפרש של 100 אבל את הקוד הם לא יראו. השלאה האם אני יכול להגן על הרעיון של הפרש של 100 או שזה לא ניתן להגנה וכל אחד יכול להעתיק את הרעיון ולעשות את החיבור הזה ע"י הפרש של 100. תודה

pazzz3

New member
האם ניתן לרשום אתר כפטנט?

שלום לכולם, אני בשלבי סיום לקראת אתר חדש שאני רוצה לפתוח,השאלה שלי האם אני יכול לרשום את האתר שלי כפטנט? בשביל שלא יעתיקו ממני את רעיון האתר, וככה האתר שלי יהיה יחודי. והאם אני יכול לרשום את האתר כפטנט גם בחו'ל? ואם כן מהי העלות של כל זה בערך? אשמח אם תוכלו לעזור לי, יום טוב.

dick van dyke

New member
אם אתה רוצה לקבל מושג טוב יותר

אלו סוגי פטנטים בנושאי מחשבים ותקשורת מאושרים לרישום בארץ, קפוץ ללשכת רשם הפטנטים, שב בספריה ועיין בפטנטים ישראליים שניתנו.

elieli123

New member
לא את האתר אלא את האלגוריתם שמאחוריו

ואם אין בו משהו יחודי אז לא...

pazzz3

New member
אז אני לא יכול לרשום את הרעיון של האתר כפטנט?

אז אני לא יכול לרשום את הרעיון של האתר כפטנט? בשביל שלא יעתיקו את הרעיון שלו?

אתר ופטנטים

שלום pazzz3, אנא קרא את המאמר הבא. יכול להיות מצב שבו אתר אינטרנט הוא יישום של המצאה, אולם כמובן יש צורך לבחון לעומק את העניין במשרד עורכי פטנטים. בנוסף, ייתכן מאוד שחלקים מהאתר יזכו בהגנת זכויות יוצרים - בהנחה שישנם תכנים ו/או עיצובים שהינם "יצירה". בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

pazzz3

New member
המערכת של האתר נחשבת "יצירה"?

המערכת של האתר נחשבת "יצירה"? כי המערכת היא בעצם משהו שאני יוצר וכותב אותה.

pazzz3

New member
האתר בנוי בשפת התיכנות PHP

המערכת של האתר בנוייה בשפת התיכנות PHP, אז אני יכול לרשום את המערכת של האתר כפטנט?

זכויות יוצרים אינם פטנט

קוד מקור לא יתקבל פטנט, אלא אם מדובר בתכנה חדשה המיועדת להפעיל באופן ספציפי מערכת פיסית טכנולוגית, כאשר התכנה היא חלק אינטגראלי ובלתי נפרד מהמערכת. במצב כזה ניתן יהיה לרשום פטנט עבור המערכת בכללותה ובתוכה גם תכנת המחשב. קוד המקור עצמו, בהנחה שהוא פרי יצירתך, יכול להנות מזכויות יוצרים אולם רק קוד המקור עצמו, לא הרעיון ולא השיטה. ממש כמו ספר או שיר. כך נאמר בסעיף 2(א) לפקודת זכות יוצרים: "לענין זכות יוצרים, דין תוכנה של מחשב כדין יצירה ספרותית כמשמעותה בחוק זכות יוצרים, 1911. בפקודה זו, "תוכנה של מחשב" — בין שהיא תכנית מקור ובין שהיא קוד יעד". בברכה, אפלפלד זר פישר, ורכי דין ועורכי פטנטים

pazzz3

New member
אוקי ואיך אני יכול לשמור על זכויות יוצרים?

אוקי ואיך אני יכול לשמור על זכויות יוצרים? רק לכתוב למטה באתר כל הזכויות שמורות וזהו? או שאתה לא מבין בזה ואתה מתעסק רק בפטנטים? דרך הגב תודה לך על הכל.

הגנה על זכויות יוצרים

ההגנה היא אוטומטית מיום היווצרה של היצירה. אולם, מאחר ופעמים רבות עולה השאלה מתי היצירה נוצרה מומלץ להפקיד את קוד המקור אצל גורם שלישי אובייקטיבי - לדוגמא חברות העוסקות בהפקדות מעין אלו, משרד עורכי דין העוסקים בהפקדות וכדומה. מומלץ גם לציין באתר כי "כל הזכויות שמורות" ואף לציין זאת באריכות בתקנון האתר, אולם מדובר אך ורק בהצהרת כוונות מצידך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה