האם נכון

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ל40 ילד במסגרת לימודית, ו 80 הורים, לסבול בגלל ילד אחד שאלרגי למזון מסויים ? על ההורים להתחשב ולהמנע מלשלוח מזון שאחר אלרגי עם ילדו למסגרת חינוכית.

SupermanZW

Well-known member
ל40 ילד במסגרת לימודית, ו 80 הורים, לסבול בגלל ילד אחד שאלרגי למזון מסויים ? על ההורים להתחשב ולהמנע מלשלוח מזון שאחר אלרגי עם ילדו למסגרת חינוכית.
לא. שכל ילד יאכל את האוכל שלו. במיוחד מי שאלרגי צריך לדעת שאחרים יכולים לאכול אוכל שהוא לא, ואם הוא רוצה לטעום משל מישהו אחר הוא צריך לשאול האם יש שם דבר מה שהוא אלרגי אליו.

ילד X לא צריך לסבול בגלל ילד Y, אף פעם!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא. שכל ילד יאכל את האוכל שלו. במיוחד מי שאלרגי צריך לדעת שאחרים יכולים לאכול אוכל שהוא לא, ואם הוא רוצה לטעום משל מישהו אחר הוא צריך לשאול האם יש שם דבר מה שהוא אלרגי אליו.

בעייתי.
ילד קטן אינו יודע מה מותר לו ומה אסור, (הנכדה שלי שואלת). בגלל המודעת לילדים אלרגיים וכדי למנוע מהם להיות שונים, (ממה שאני יודעת) ילדים מגיל 3 עם אלרגיה מסכנת חיים מקבלים סייעת צמודה בארוחת הבוקר. לכן אין סיבה לשים אותם בגן נפרד.

SupermanZW

Well-known member
בעייתי.
ילד קטן אינו יודע מה מותר לו ומה אסור, (הנכדה שלי שואלת). בגלל המודעת לילדים אלרגיים וכדי למנוע מהם להיות שונים, (ממה שאני יודעת) ילדים מגיל 3 עם אלרגיה מסכנת חיים מקבלים סייעת צמודה בארוחת הבוקר. לכן אין סיבה לשים אותם בגן נפרד.
לא אמרתי לשים אותם בגן נפרד, אמרתי שכל ילד יאכל את האוכל שלו.

ילד אלרגי יודע למה הוא אלרגי ויכול לשאול (לדוגמה, נניח שהילד אלרגי ללקטוז כמו בדוגמה שנתן קותי) האם יש מוצרי חלב בסנדביץ' של חברו, גם כל ילד יודע שחמאה וגבינה הם מוצרי חלב, וגם שוקולד למריחה הוא חלבי. אולי הילד הלא אלרגי לא יודע ששוקולד למריחה הוא חלבי, אבל הילד האלרגי ודאי יודע ולא יקח סיכון על סנדביץ' עם שוקולד.

פולגאר

Well-known member

ילד אלרגי יודע למה הוא אלרגי ויכול לשאול (לדוגמה, נניח שהילד אלרגי ללקטוז כמו בדוגמה שנתן קותי) האם יש מוצרי חלב בסנדביץ' של חברו, גם כל ילד יודע שחמאה וגבינה הם מוצרי חלב, וגם שוקולד למריחה הוא חלבי. אולי הילד הלא אלרגי לא יודע ששוקולד למריחה הוא חלבי, אבל הילד האלרגי ודאי יודע ולא יקח סיכון על סנדביץ' עם שוקולד.
ילד בגן בהחלט לא יכול לדעת וגם לא תמיד עומד בפיתוי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

יש שוקלד ללא חלב.
למה לסכן את הילד האלרגי, בעיה להורה לשלוח משהו לא חלבי? לקבל את האחר?

SupermanZW

Well-known member
יש שוקלד ללא חלב.
כן, כי למה שהילד שלו לא יהנה ממשהו שהוא אוהב בגלל ילד אחר?

אם אני הורה לילד לא אלרגי שיש לו בכיתה ילד אלרגי ללקטוז (שוב אותה דוגמה) אני נותן לו לאכול מה שהוא רוצה (רוצה סנדביץ' עם שוקולד חלבי יקבל סנדביץ' עם שוקולד חלבי) ואומר לו שאם האלרגי יבקש ממנו חתיכה יאמר לו שיש בסנדביץ' שוקולד חלבי ושזה עלול לסכן אותו, וכך היה נמנע אסון, אבל לא הייתי מונע מילד לא אלרגי מזון שהוא אוהב ואינו אלרגי אליו.

משתפרת1

Well-known member
יש שוקלד ללא חלב.
כל הורה מכין את הכריך או החטיפים לילד שלו. ילד עם אלרגיה גדל עם ידיעה שהוא לא נוגע בארוחת העשר או בחטיפים של אחרים.
הנכדה שלי היתה אלרגית למוצרי חלב ברמה מסכנת חיים (זה נרגע כשבגרה). עד כדי כך שכשהיד שלה נגעה בכפית שמישהו אכל איתה מעדן חלב- העור היה מאדים. כשאכלה שוקולד מריר ללא חלב אך כנראה יוצר בקו חלבי הקיאה את נשמתה במשך כמה ימים. כבר בגיל שנתים וחצי ידעה לשאול "יש בזה מוצרי חלב?" כשחגגו ימי הולדת בגן וההורים הביאו עוגה לכולם.
אז כשמכינים משהו לכל הגן (עוגה לקבלת שבת, למשל) ההנחיה כמעט בכל הגנים היא עוגה פרווה, ללא אגוזים ובוטנים. עם הצליאקים זה יותר קשה, כי לאפות ללא קמח קשה יותר. הנוהל בגן היה ליידע את משפחת הילדה הצליאקית על כל חגיגה, והם היו מביאים עבורה מנת עוגה מתאימה. כל שאר החטיפים- בגיל 3 הילדה ידעה שמותר לה במבה ואסור לה ביסלי ובייגלה. זה באמת לא היה הוגן למנוע כיבוד. גם הילדים שרגישים לבוטנים חייבים לדעת שבמבה היא טאבו.
אז יש מגבלות שלא קשה לעמוד בהן (עוגות פרווה ללא אגוזים-שקדים-בוטנים). אבל הרבה מאד תלוי במשפחה של הילד האלרגי. ככל שמעודדים את עצמאותו ומלמדים אותו מה מותר ומה אסור- הסיכון יורד. הבעיה היא עם הגנת יתר של הורים שמזנקים קדימה ולא מאפשרים לילד להגיע למצב של לברור מה שלא מזיק לו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
סופרמן אמר שלא שמע על תופעת אלרגיה במגע
"שכשהיד שלה נגעה בכפית שמישהו אכל איתה מעדן חלב- העור היה מאדים. כשאכלה"
הנכדה שלי אלרגית לחלבון שבחלב. אין צורך לבדוק את רמת האלרגיה דרך בדיקת דם, בהשגחת רופא עורכים לה בדיקת מגע.

משתפרת1

Well-known member
קיים לגמרי.
כשהכינו בגן כדורי גבינות לקראת שבועות נתנו לנכדתי כפפות להגנה. ברור שהיא עשתה פעילות אחרת. כשסיימו וניגבו את השולחן הסירו לה את הכפפות. נגיעה בשולחן המנוגב, והזרוע האדימה.
לפחות זה לא סכנה לחיים.
עדיין לא נכון למנוע מגן שלם פעילות לקראת חג.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קיים לגמרי.
כשהכינו בגן כדורי גבינות לקראת שבועות נתנו לנכדתי כפפות להגנה. ברור שהיא עשתה פעילות אחרת. כשסיימו וניגבו את השולחן הסירו לה את הכפפות. נגיעה בשולחן המנוגב, והזרוע האדימה.
לפחות זה לא סכנה לחיים.
עדיין לא נכון למנוע מגן שלם פעילות לקראת חג.
חיזקת עבור סופרמן מידע.

משתפרת1

Well-known member
חיזקת עבור סופרמן מידע.
דעתו של סופרמן בכל הקשור בילדים לא רלוונטית בעיני מכיוון שהוא איננו הורה. תובנות רבות מגיעות רק עם ההתנסות ולא באופן תיאורטי. גם הורה לילד שאיננו אלרגי למוצר כלשהו מכיר טוב יותר את הנושא בגלל חברים של ילדו.

boriska1

Active member

יש גנים, הנכדים שלי בכאלה, אולי זה בכל הגנים, אסור להכניס אוכל הגורם לאלרגיות. למשל מאכל שמכיל בוטנים. אני לא זוכר מה עוד ברשימה. יש בני אדם האלרגים לגלוטן. אבל זה לא ברשימה, כי אין לזה תופעות אלרגיות חמורות ובהחלט הילד יודע שאסור לו. בימי הולדת אם יש ילד שאלרגי לגלוטן מביאים עוגה ללא גלוטן, או עוגה קטנה לילד האלרגי

SupermanZW

Well-known member
יש גנים, הנכדים שלי בכאלה, אולי זה בכל הגנים, אסור להכניס אוכל הגורם לאלרגיות. למשל מאכל שמכיל בוטנים. אני לא זוכר מה עוד ברשימה. יש בני אדם האלרגים לגלוטן. אבל זה לא ברשימה, כי אין לזה תופעות אלרגיות חמורות ובהחלט הילד יודע שאסור לו. בימי הולדת אם יש ילד שאלרגי לגלוטן מביאים עוגה ללא גלוטן, או עוגה קטנה לילד האלרגי
יש הבדל בין אירוע לבין שגרה ואין צורך לנהוג בהם באותו אופן.

באירוע מובן שיש לדאוג שגם לאלרגים יהיה מה לאכול ולכוון אותם למאכלים שלא מסכנים אותם (כמובן, גם לומר להם אילו מאכלים מכילים חומרים המסכנים אותם), אבל בשגרה שכל אחד יאכל את האוכל שלו.

משתפרת1

Well-known member
בעייתי.
תלוי גיל. הנכדה שלי ידעה כבר בגיל שנתיים וחצי שמוצרי חלב אסורים. כל מאכל שהגיע לגן והיא לא הכירה- היא שאלה אם חלבי.

mיטלמן

Well-known member
על תופעה כזו עוד לא שמעתי. זה אפילו נשמע לא הגיוני, נניח אישה מניקה שאלרגית לחלב במגע, תהיה לה פריחה על הציצים כתוצאה מההנקה. זה נשמע לי הזוי לחלוטין.

אתה לא מבין כלום באלרגיות, למה להכריז משהו
שמראה שאתה שוטה גמור?
אפשר לגגל ובשתי שניות תבין קצת יותר.
גם סופרמן אינו יודע כל,
וכך כולנו, אבל,
לא הגיוני והזוי לטעמך ודעתך לא שווה נכון.
סבל? אפשר לחשוב, רק נסה אם אפשרי לחשוב ולהבין את הסכנה עד סכנת מוות לילד האלרגי.
ובנוסף, להתחשבות בזולת ערך אנושי גדול, כדאי ללמוד מגיל צעיר,
וכאן זו לא בדיוק התחשבות, זו מניעת סכנת מוות.
תהנהן בבקשה שאדע שהבנת.

SupermanZW

Well-known member
שמראה שאתה שוטה גמור?
גם סופרמן אינו יודע כל,
וכך כולנו, אבל,
סבל? אפשר לחשוב, רק נסה אם אפשרי לחשוב ולהבין את הסכנה עד סכנת מוות לילד האלרגי.
תהנהן בבקשה שאדע שהבנת.
גם אם מדובר על אלרגיה במגע, הרי מי שאלרגי לחומר מסוים במגע צריך פשוט לא לדעת בו, אז אם הילד אלרגי לחלב במגע, הוא יכול עוד בתחילת השנה ליידע את הצוות ואת הילדים האחרים לא לגעת בו אם נגעו במוצר חלב ולא שטפו ידיים, ובכל מקרה, אין ספק שלא יאכל מיוזמתו או אפילו יגע בסנדביץ' חלבי וידאל מראש כדי לא לסכן את עצמו.

ההתחשבות שאת מדברת עליה היא להיות זהירים, לא לגעת בילד האלרגי במגע לפני ששטפו ידיים, אבל אין שום הצדקה שיגבילו את עצמם.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שמראה שאתה שוטה גמור?
גם סופרמן אינו יודע כל,
וכך כולנו, אבל,
תהנהן בבקשה שאדע שהבנת.
טוב שיש חכמה הממהרת לקרוא ולתקן.
נא שמריהעל כבוד הגולשים, כי מי שמראה שהוא שוטה זה לא הכותב שמיהרת להדביק לו כינוי. לא אערוך לך את הפוסט, אם תראי לנכון ערכי בכבודך.
|תודה|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

היום במקרה עברתי ליד חטיבת ביניים, על השער כתוב, נא לא להכניס בוטנים ומוצריו, בשל אלרגיה, המודעות לאלרגיה מאד גבוה, ולא מנסים להטיל אחריות על האלרגי.

למעלה