האם נכון

SupermanZW

Well-known member
לא נראה לי שמדובר בסנוויץ' של הפסקת האוכל, אלא באירועים כיתתיים שכ"א מביא משהו ולא חסר כאלו.
מי שאלרגי צריך לשאול על כל מוצר, אלרגיה אינה מקנה פריבילגיות. כשהייתי בבית ספר היה איתי בכיתה ילד עם צליאק, אף פעם לא קרה לו שום דבר, הוא ידע בדיוק מה מותר ומה אסור לו לאכול, ואז לא היה כמו היום, כל אחד הביא מה שהוא רוצה ולא ציפו מאף אחד להגביל את ילדיו בגלל אלרגיות של ילדים אחרים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא נראה לי שמדובר בסנוויץ' של הפסקת האוכל, אלא באירועים כיתתיים שכ"א מביא משהו ולא חסר כאלו.
באירועים כיתתיים, בעיה קשה מאד,,על הילד לדעת לא לגעת בדבר,

שמעת בוודאי על חייל שהיה אלרגי לחלב שנסע עם חברו לחו"ל, ואכל בטעות חביתה עם חלב שחברו הזמין, החייל הכחיל ולא עזרו לו הזריקות, ;-(

קותי התלונן עם ארוחת 10 שההורים שולחים.

לפני הקורונה הסייעות היו מכינות פינת סנוויץ, היה קל יותר למנוע הכנסת מאכלים אלרגניים.

nothing but the truth

Well-known member
האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה לא ממליץ על הטלת הגבלות במוסדות חינוך. כלומר , אין סיבה למנוע מילדים אחרים להביא מוצרי מזון.
בגילאי בית הספר זה נשמע לי מאוד הגיוני.

זה מפורט בנייר העמדה הזה.

בנוסף לכך תיקון מספר אי דיוקים שנאמרו

רגישות ללקטוז היא לא אלרגיה. מדובר בחוסר האנזים לקטאז המפרק את הלקטוז (סוכר החלב) לגלוקוז וגלקטוז. בהעדר האנזים מי שמפרק את הסוכר זה החיידקים, וזה עושה תופעות לא נעימות אבל לא אלרגיה.

האלרגיה לחלב קשורה באלרגיה לחלבון שנמצא בחלב הפרה (כנראה קזאין) , לא אלרגיה לחלב אם, כך שמן הסתם אישה שאלרגית לחלב לא תקבל פריחה ממגע חלב האם שלה.

בריאות לכולם.

למעלה