Hear hear סיון ושנדי
שאמרו במרוכז את מה שאני חושב אבל לפני שארחיב קצת בנושא "עבודה בית האם היא מסרסת גברים" רק הערה קצרה לאליס. אליס, פנינה רוזנבלום ובן זוגה לא יכולים להיות דוגמא טובה כאן בגלל הסיבה הפשוטה שכל חייהם קשורים ותלויים בתקשורת (גם כמובן הפרנסה שלהם) ולכן כל מה שמפורסם בקשר להם לא יכול להלקח ברצינות כי איננו יודעים מי עומד מאחורי הפרסומים ומה האינטרסים הקשורים. למשל, יכול להיות שהם חיים באושר ועושר עד היום הזה אבל התקשורת משמשת להם לפרסום ומתפרסמת בעמצה מהם (זה נשמע קצת מסובך אולי אבל זה די נפוץ). ועכשיו למשהו שונה לגמרי. קשה לי מאוד ואפילו עצוב לי לראות מצב שבו אנחנו משלימים עם מצב שבו מקובל שגברים נכנסים לזוגיות מכל סוג שהוא כדי שיוכלו להוכיח את עליונותם המוחלטת על בנות זוגם בכל נושא, כל הזמן. אני לתומי חשבתי שגברים מתחתנים או מתקשרים לנשים כדי לאהוב אותן ולהיות נאהבים (סלחו לי על השימוש במילה הגסה אהבה), כדי לבנות איתם קשר הדדי של לב, ראש, גוף וכן כן לא שכחתי, גם חלקים אנושיים אחרים. ולא כדי להוכיח להן ולכל העולם כמה הם חכמים יותר, נבונים יותר, משתכרים יותר וכו וכו. מפליא אותי יותר שחלק מהנשים בימנו מוכנות להשלים עם זה גם אם הן שרות בממשלה, חברות כנסת, מנכ"ליות של חברות ענק פרופסוריות מכובדות, גם כמובן מתכנתות, מזכירות, פקידות ועקרות בית. אז מה אתן חושבות על זה? זו לדעתי חלק נכבד של הבעיה. אתן לכן שתי דוגמאות שעולות לראשי בדיוק בהקשר זה. לפני יומיים ראיתי את התכנית של מרב מיכאלי על אתי אלון (אני מקוה שלפחות חלק מכן ראה או קרא בעיתון) מה שהדהים אותי במיוחד לא היתה הקלות הבלתי נסבלת של המעילה בסכומי ענק בבנק רציני, גם לא האטימות השכלית והנפשית שאתי אלון נכנסה אליה עם השתלשלות התהליך.מה שמשך את תשומת ליבי היתה הדרך בה אביה ואחיה התייחסו אליה כל השנים כחפץ, כמכשיר כאובייקט שכולו נועד להשתמש בו לתועלתם. אני ממש הייתי מ ז ו ע ז ע כי היה ברור שזה לא מקרה יחיד, שישנם הרבה הרבה בתים כאלה בארץ, לא? הדוגמא השניה קשורה בספרה המצויין של ג'יין גודאול - אני והשימפנזים. ג'יין גודאול היתה האדם האדם הראשון שחי עם קבוצת שימפנזים לאורך זמן רב מאוד (זה כבר כמה עשרות שנים) בסביבת הגידול הטבעית שלהם, והביאה ממצאים רבים ראשוניים וחשובים על אורח חייהם וקרבתו לאורח חיינו. (דרך אגב, פרופ ליקי זה שגילה בזמנו את אחת הגולגלות הראשונות של האדם הקדמון בן חצי מליון שנים, ספר לימים כי בחר בכוונה אשה למחקר הזה כי ידע שאשה תהיה בעלת הבחנה דקה, יסודית ועקשנית כדי לעשות עבודה קשה כזו - ותחשבו על זה).ובכן בספר היא מתארת מצבים שבהם כאשר במשפחת שימפנזים מסתובב זכר מרוגז הנקבות נגשות אליו בתנוחת הזדוגות. יותר לא אוסיף.