האם נשות קריירה לא מסרסות את הגברים

boon2

New member
קצת הגזמת לדעתי

בכל דור ראשון של הגירה (לא חשוב מאיזה ארץ לאיזו ארץ) ישנם לחצים על המבנה המשפחתי, בעקר בין בני הזוג (בינם לבין עצמם) ובין הילדים (המסתגלים יותר מהר) והוריהם. זה קורה בעצמה רבה יותר עם ההגירה מלווה בקשיים כלכליים, אך גם סביבה חברתית ומנטלית שונה מספיקה. אין לתופעה הזו כל קשר יחודי לעליה שהגיעה לארץ בעשר השנים האחרונות. לגבי הצבא, גם כאן אני חושב שחלים שינויים ענקיים בקבלת חיילות לכל סוגי היחידות בכל התפקידים ועם יצירת לחץ הולך וגדל מצד הבנות התהליך ממשיך וזה כבר לא משהו כמו "יש לנו חניכה אחת בקורס טייס".

שש שבע

New member
התגרשו וחזרו למחרת. זה היה תרגיל

לדעתי. ויש עוד הבדלים ביניהם, הוא צעיר ממנה בהרבה שנים.. מנטליות אחרת,,, למה דוקא הכסף?

הנחות יסוד שגויות

אני מצטטת משפט ממשפטייך: "...העובדה שהקריירה שלכן "מסרסת" את הגבר שלידכן..." זו אינה עובדה יקירתי. זו הנחת יסוד שגויה. אמנם לא קראתי את כל השרשור שהתפתח כאן ובצדק, אלא רק רפרפתי, אבל הספקתי לראות תגובות שמבטאות את תפיסת העולם התואמת את התרבות והעולם שבו אנחנו חיים כיום: 1. אם אחד מבני הזוג אינו מרוויח הון, באופן שאינו מצריך הכנסה נוספת, אין הצדקה כלכלית בימינו למי מהם לשבת בבית. 2. גם כאשר אחד מבני הזוג מרוויח הון,באופן שאינו מצריך הכנסה נוספת, אין הצדקה אישית התפתחותית בימינו למי מהם לשבת בבית. אני חסידה גדולה של התפתחות במקביל. אם מישהו יושב בבית ולא מתפתח - בעולם שלנו זה נקרא להתנוון. ובתרבות שלנו כיום יש תפיסה שיוויונית. אינני דוחה על הסף את טיעונייך, אני רק טוענת שהם שייכים לעולם אחר. גברים ונשים שעדיין חושבים כך שוכחים שאנחנו כבר לא שם מזמן. כדאי להם להתנער מהר... ויפה שעה אחת קודם, ולהתאים את תפיסת החיים שלהם/הן לתרבות העכשווית. הנחת היסוד הארכאית הזו אינה מתאימה לעולם של היום. מסורס מי שמניח לעצמו להתחבר למסרים הארכאים והבלתי מתאימים ההם. גבר או אישה. גבר שעושה עבודות בבית ועם ילדיו אינו "עוזר" לאישתו. הוא עוזר לעצמו! כי הבית גם שלו, הילדים גם שלו. כי היום, מי שאינו שותף לעבודות הללו מנותק מהמשפחה שלו, אינו מהווה חלק מהמשפחה.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif אהבתי את המסר

בסוף ההודעה. משפחה היא גרעין המבוסס על גברים ונשים ועל שיתוף הפעולה בינהם. כאשר אין שיתוף כזה נוצר מצב דה -פקטו של משפחה חד הורית, מצב שלא נראה לי תקין במשפחה בה הזוג חיי יחד (בלי לפגוע באף משפחה חד הורית ומבלי לרמוז שזוג עדיף על יחיד). כאשר הזוג חיי יחד הם צריכים להיות בעלי אותה אחריות כלפי הילדים וכלפי ניהול הבית אחרת באמת איזה משמעות יש לחיים המשותפים

Palm tree

New member
איזו שטות

אישה בעלת "קריירה מפוארת" מסרסת את בעלה? מה פתאום. אולי אם האישה עובדת שעות רבות בחוץ אז על הבעל להקדיש יותר זמן ותשומת לב לילדים ולמטלות הבית, אך מדוע את קוראת לזה סירוס? נטילת אחריות זה סירוס? את בעצם כמעט מעודדת שוביניסטיות פה, כי את מציגה מצב בו הגבר "עושה את תפקידה של האישה" (רק ביטוי, לא להתרגז) כסירוס, כלומר, כמצב הפוגע בגבריות שלו. מצב לא טוב. לא נורמלי זו שטות לגמרי. הגבריות שלנו לא באה ביכולת לפרנס את המשפחה. היכולת לפרנס את המשפחה היא פשוט היכולת לפרנס את המשפחה. אין שום קשר לגבריות. חבל שאת רואה את פני הדברים בצורה כה שטחית.

greywolf

New member
איך אפשר בלי מישהי שיש לה שאיפות?

אני מאסטרנט בתחום של מדעי חברה, שכדי להתקדם בו צריך להשקיע לטווח ארוך,וקשה לי לראות את עצמי עם מישהי שאין לה שאיפות לקריירה. אני חושב שחלק מלהיות אדם הוא שיהיה עולם עצמאי מבין הזוג, שחלק ממנו הוא עולם מקצועי.

siv30

New member
לא לכל אישה יש שאיפות בתחום הקריירה

לחלקן יש שאיפות בתחום הלימודים, התחביבים, גידול הילדים ועוד. אבל אני מסכימה עם האמירה העקרונית שלך שלכל אחד מבני הזוג צריך להיות יחוד משלו כדי שיוכל להפרות את מערכת היחסים הזוגית.

A l i c e11

New member
איך אפשר שני בני זוג מחוץ לבית ../images/Emo35.gif

כל זמן שאתה לומד ומשקיע את עצמך בלימודים, אין לך בעיה עם אישה שתהיה קרייריסטית, עם שאיפות גדולות, השקעה שמניבה תשואה יפה. אחרי שתסיים את הדוקטורט ותפתח קריירה יתכן מצב שגם אתה וגם היא תהיו מחוץ לבית
אני עונה לך לא ולא. אני מכירה כמה זוגות כאלה, במקרה אחד הבעל למד רפואה. כל זמן שהוא למד, היה הכל טוב ויפה והוא תמך באישתו ובקריירה שלה (במיוחד שהיא היתה תרנגולת מטילה ביצי זהב ומימנה את החיים המשותפים שלהם). כאשר הקריירה שלו שיגשגה ופרחה, הוא פתח קליניקה וכבר לא כל כך נראה לו הרעיון להתחרות עם אישתו, הוא עזב אותה לטובת פרגית שתשב בבית ותגדל לו את הילדים ושלא תתחרה ביכולת הפרנסה שלו. אז זו המציאות העגומה.

geni1

New member
את מכלילה

אם הבחור עזב אותה כי הוא לא רצה להתחרות בה אז הוא חסר ביטחון וקנאי - ואולי עדיף לה בלעדיו...

greywolf

New member
הסתברות חברתית היא לא דטרמיניזם

ודווקא הידיעה מאפשרת לשחקנים חברתיים להתנהג בצורה אחרת

siv30

New member
המממ אם מדברים על שחקנים חברתיים

נראה לי שהם הכי פחות צפויים

missB

New member
תראי

אם את אינך מעוניינת בקריירה ומעדיפה להתעסק יותר בבית ובילדים - זכותך. אם את לא צריכה את עזרת בעלך בעבודות הבית וגידול הילדים כי מקובל עלייך שהוא עובד קשה - זכותך. אני לא אבוא ואומר לך שאת צריכה להאמין במסרים פמיניסטיים או שוויויים כלשהם כי אני מאמינה בזכות בחירה ואם זו בחירת - היא מקובלת עליי. אבל - אני מצפה ליחס דומה ממך. נשים וגברים אינם מקשה אחת, יש אנשים שונים עם שאיפות ורצונות שונים ויש לכבד כל אחד. אם אשה אחרת רוצה לפתח קריירה והדבר מקובל על בעלה - זכותה לעשות זאת בלי שתגדירי אותה כמסרסת. ואם בעל כלשהו מעוניין להיות שותף שווה (או יותר) בגידול ילדיו - זכותו לעשות זאת מבלי שתגדירי אותו כ"לא גברי" או כ"מסורס". כל זוג קובע לעצמו איך יתנהלו חייו ואיך תתבצע חלוקת התפקידים ביניהם ואף אחד לא יכול לבוא ולאמר שצורה אחת עדיפה באופן מוחלט על האחרת. ולגבי גברים שנפגעים מאשה שמרוויחה יותר מהם - אם הם עד כדי כך לא בטוחים בגבריות שלהם שדבר שולי כזה פוגע בה, תנחומיי להם. יש מספיק גברים שבטוחים בגבריות שלהם בלי להזדקק להוכחות חיצוניות מעין אלה.

למעלה