האם סגן הרמטכל דובר אמת

מפחיד לראות

כיצד אנשים בכירים מוכנים בשביל כותרת וטפיחה על השכם מצד התקשורת, לומר דברי הבל בלי לראות את ההשלכות.
אם היה אומר אמירה כה מוופרכת וכה מטופשת שמשחקת לטובת הימין, מיד היתה קמה זעקה לפטר אותו.

יורם 714

New member
האם אלה דברי שר הביטחון בהקשר לסגן הרמטכל

"יש לי אמון מלא בסגן הרמטכ"ל, אלוף יאיר גולן, לוחם ומפקד מוערך, ערכי ועתיר זכויות. ההתנפלות עליו וההתלהמות כלפיו נוכח פרשנות מעוותת, במכוון, שניתנה לדברים שאמר אמש - הן ניסיון נוסף במסע המדאיג והמטריד לפגוע פוליטית בצה"ל ובקציניו. אבוי לנו אם ניתן לזה לקרות. תפקידו של כל מפקד בצה"ל, בוודאי מפקד בכיר, אינו מסתכם רק בהובלת חיילים וחיילות לקרב, אלא גם מחייב אותו להתוות להם דרך וערכים בעזרת מצפן ומצפון."

יכול להיות שכך צריך לנהוג שר הביטחון

כממונה עליו, ולנזוף בו בארבע עיניים. ולא להפקיר אותו כמו שהפקירו את החייל שהרג את המחבל הנאצי.

אני ממש סקרן לשמוע כיצד אתה עונה לשאלה, אם אתה לא נמצא כאן בגלל התנ"ך ("סיפורי סבתא" כלשונך) אז איזה זכות יש לך להילחם (מלחמת עצמאות) על ארץ ישראל?

סגן הרמטכ"ל אמר אמת, אבל לא את כל האמת

בצבא הגנה לישראל לא קיימת רק מנטליות פשיסטית עליה דיבר גולן (וליבוביץ לפני כשני עשורים), אלא ממש פשיזם טהור. מוצהר, גלוי ולעיתים קלירקלי (ואפשר שלא תתכן אפשרות ריאלית אחרת לצבא המצוי בקונפליקט)

יורם 714

New member
שמישהו אומר לי

שהוא אוהב אותי אני לא יודע אם הוא באמת אוהב אותי
וזאת לאחר שהוא באמת אמר שהוא אוהב אותי

יורם 714

New member
מדובר בבעיית גוף ונפש אתה לא הראשון ולא

האחרון אתה ברשות היחיד.

מה בין הא להא?

רבים הם שאינם מוסגלים להבין בין ודאות לאמת. למשל, כשכתבתי לך: 'אתה לא הראשון' (זוהי אמת) 'ובוודאי לא האחרון' (זוהי ודאות) הבדלתי ביניהם. ואגב, בשניהם אני, ולא מלאך, אני, ולא שרף, הוא שכתבם (היינו - גוף ונפש יחדיו)

למעלה