ספינינג- פוגע או לא בברכיים?../images/Emo4.gif
ראשית, איש הפיל, ברוכה המצטרפת לפורום ומאחלת לך החלמה מהירה מהכאבים בברך וחזרה מהירה לספינינג. בקשר לשאלה שלך, מאחר ואני לא רופאה, קחי את התשובה שלי בפרופורציה המתאימה אע"פ שהיא מתבססת על תשובת אורטופד לי ולמדוושים אחרים בסביבתי. ספינינג -
לא דופק את הברכיים אם מבצעים את תנועת הפידול נכון. יותר מזה... זה אחד מענפי הספורט שאורטופדים ממליצים לסובלים מבעיות מפרקי ברכיים (בעיקר כאלו שמבקשים לעסוק בפעילות אירובית). בניגוד לפעילות אירובית אחרת (מדרגה/ קיקבוקס/ ריצה) - בספינינג שמבוצע כהלכתו,
אין אימפקט על הברך. תנועה הדיווש נעשית ממפרק הירך והמאמץ בדחיפה ובמשיכה אמור להתבצע בעזרת שרירי הירך והשוק. הברך, הקרסול... מחוץ לתמונה. (
מבחינת הלחץ! ולא שהם אינם משתתפים לחלוטין). אני, באופן אישי, סבלתי תקופה מסויימת מכאבי ברכיים בגלל ביצוע לא נכון של הקפיצות בשיעורי המדרגה. כדי לתקן את הנזק כשהוא עוד בשלביו הראשונים - הפסקתי לתקופה קצרה עם המדרגה אבל
המשכתי אינטנסיבית עם הספינינג, תיקנתי את הליקויים בביצוע של שיעורי המדרגה וחזרתי "כמו גדולה"
. מסקנה: על חוות דעת רפואית (התייעצות+בדיקות בהתאם) אסור לך לוותר ולא רק בגלל הספינינג ובמיוחד שהיו לך כאבים קודם לפעילות. אבל קחי בחשבון שיש רופאים ויש רופאים (וזאת... על סמך נסיון מר מהעבר הלא רחוק). אורטופד שיגיד לך: "ספינינג מזיק לברכיים" - לא ראוי מבחינתי שתסתמכי רק עליו.