האם עבדו עלי???

noel1

New member
האם עבדו עלי???

בשבוע שעבר העברתי את הקטנוע שלי טסט ראשון- גרנד דינק 150 סמ"ק 2003. ברשיון רכב כתוב נפח 151 סמ"ק ובגלל זה שילמתי 247 שקל אגרת רישוי במקום 126. תעריפי הרישוי בין 51 עד 150 הם 126 ש"ח ומ151 סמ"ק הם 247 ש"ח. ולשאלות... בעלי גרנד דינק 150 האם גם אתם שילמתם 247 ש"ח, וכמה משלמים לדוגמא בעלי הגוירייד אגרת רישוי?

vilig

New member
תגובה

פעם ראשונה שאני ניתקל בזה,אם ככה אז נימכור אותו בתור 200 סמ"ק(סתם סתם) שווה בדיקה,תשובות בהמשך

TheReverend

New member
../images/Emo45.gif על התגובה המהירה וממתינים

לעידכונים נוספים בהמשך.

tygger

New member
../images/Emo41.gif מקפיץ היות ואני רוצה לשמוע.

גם ככה יש לעופר-אבניר מספר נקודות שחורות אצלי ברשימה... אבל הייתי רוצה לשמוע מה יש באמת ליבואן לומר בקשר לדבר הזה היות וזה סתם מייקר את עלות הקטנוע השנתית ללא שום סיבה. אבל יש לי משהו מעניין לשאול פה. היות ופה זה נראה שונה... היכול להיות כי מצאנו סיבה שלא שווה לקנות את הגראנד דינק 150 ושווה יותר לקנות את הג'וי רייד? הייתכן כי הבעלים של הקטנועים האלה מקבלים גראנד דיק?

tygger

New member
בערך.

אני ממתין לתשובה רישמית פה... אבל היתה איזה תשובה במסר אישי אלי. דבר שאולי לא הבנתי טוב אבל לא התפרש אצלי בצורה טובה. אבל אני ממתין לתגובת הנציגות היות והקטנוע הזה עדיין הוא אחד החביבים עלי.

guy0987

New member
אחי אני בטוח שאתה לא צריך לשלם

בשביל 151 ולא בגלל שזה עובר את ה-151, אבל בגלל שמכרו לך מידע שגוי... זה חוק צרכנים או משהו... אחי זה כמו שאני ילך לקנות קטנוע ויגידו לי שזה 125 סמק אבל זה יהיה 600.. יענו מאיפה אתה אמור לדעת כמה סמק זה אם לא החברה אומרת.. ואם היא מוכרת לך מידע שגוי..

tygger

New member
אתה בטוח או אתה יודע?

כי יש הבדלים מהותיים בין זה לזה. זה שאתה חושב שאני לא צריך לשלם עדיין לא אומר שאני לא אשלם את זה היות וללא הסכום המלא אז הדואר לא יחתום לי על התעודה. ומפה והלאה זה לך תוכיח שאין לך אחות... הייתי מציע שתבדוק עובדות בשטח. לך עם תשלום ארנונה ותחסיר משם 30 ש"ח ונראה מה קורה לך בדואר/בנק. תגיד להם שיש חור בבלטה ושאתה לא צריך לשלם את זה. או שהבית קטן בשתי מטר רבועים ואז הארנונה לא נכונה.

guy0987

New member
זה כמו שיהיה לך רשום

בחנות ספרים על חלון הראווה ספר ב49 שקל תלך לשלם וזה יעלה לך 78 שקל.. אתה תשלם 49 שקל ולא את ה78... וזה אני אומר לך בטוח.. אמרו לך שזה 149? אז זה מה שזה.. ותגיד שזה מה שהיבואן אמר לך.. תעמוד על שלך ויסדרו לך את זה...

be_roo

New member
רק שהיבואן ומשרד הרישוי הם ישות

נפרדת ושום דבר שהיבואן כותב לא מחייב את רשות הרישוי.

MAX D

New member
נו ברור

אני אהבתי את הקטנוע הזה מאוד אבל אף קטנוע לא לוקח את תכלת... מה שאתה עשית איתו רק בודדים מסוגלים.

vilig

New member
סמ"קים ונפחים

אכן ברישיון הג.דינק 150 רשום סמ"ק של 151 סמ"ק וגם בBW ,הסיבה היא כי קטנועים אלו מגיעים עם תקן ארופאי ,לארץ. כאשר כלים אלו ואחרים ,עוברים תקינה בארץ,הרשויות מיתיחסות רק לכתוב ע"י היצרן. את מחיר האגרה קובע משרד התחבורה(בארץ)על פי שיקולים שלו בלבד. הסיבה שהנפח הוא 151 סמ"ק ולא 149סמ"ק היא ,על מנת לאפשר לרוכבים באירופה לעלות על אוטוסטרדות שונות אשר מותר לעלות עליהם רק מסמ"ק מסויים(מוכר?) להזכירכם כי כל הכלים או לפחות רובם ,מגיעים לארץ הקודש דרך אירופה ולא ישירות מארץ מוצאם. הוצאת רישוי לקטנוע כזה או אחר,מתבצעת ע"י משרד הרישוי ועל פי תוכנה שלהם אשר מותקנת במחשבי היבואן לנוחיות העבודה,כאשר הפקידה מקלידה רק את מספרי השלדה והמנוע,שהגיעו מהיצרן ועל פיהם שוחררו מהמכס. למה קבע המחוקק עלויות כאלו? לידיעתכם:גם היבואנים משלמים מיסים לפי סמ"ק.

tygger

New member
אז בא נשים דברים על סידרם.

זה שהיבואן משלם מיסים לפי סמ"ק זה לא ממש מעניין אותי, בדיוק כמו שאת היבואן לא מעניין כמה מס הכנסה הורידו לי מהמשכורת האחרונה או כמה ארנונה אני משלם למרות החניה הפרטית שלי שתמיד חונה בה איזה חבר של שכן. מה שמעניין את ציבור הקונים הוא דווקא משהו אחר. איפה בעצם הסיבה שעליהם לשלם פי שתיים בערך רק בשל שתי הסמ"קים הבודדים? הייתי אומר שכאשר קטנוע אחד אמור להתחרות בפלח שוק מסויים אז אולי יש לקחת את זה בחשבון. ה151 סמ"ק הללו סתם צורמים היות וזה מכפיל את עלות האגרה השנתית. אז במקום לראות אולי ולנסות לשנות, אני מבין כי עופר-אבניר החליטו לשכב על מי מנוחות ובעצם לתת לזה לעבור עד שמישהו יגלה את זה (אם בכלל)? בקיצור
אחד גדול לעניין ולהתחמקות מתשובה וניסיון לבדוק את העניין. מה חשבתם? כי אנשים לא יעלו על זה בסופו של דבר? אנשים לא ירצו לדעת למה הם סתם נדפקים בעוד 120 ש"ח בשנה? להזכירך ידידי, 120 ש"ח בקטנועים הנ"ל זה בערך שלושה מיכליי דלק (או יותר). זה אומר הרבה מאוד קילומטרים. מבחינתי זה כסף. חבל שכך העניין. ימאהה הביאו את הXT500E לארץ במיוחד... אי אפשר היה לנסות ולשנות את העניין?

למעלה