האם עדיפה רבייה תלת או ארבע מינית?

האם עדיפה רבייה תלת או ארבע מינית?

שלום, תגידו, בהמשך לשאלותי הקודמות, איזו יתרון או חיסרון היה נגרם לתהליך ההתפתחות של המינים בטבע אם במקום רבייה זוגית בין זכר ונקבה היתה מתקיימת לדוגמה רבייה תלת מינית או ארבע מינית שבה הגנים של כל צאצא היו כוללים ערבוב של הגנים מ 3 או 4 הורים במקום רק שניים כפי שבדרך כלל קורה? האם זה היה משפר את התהליך? מאיץ אותו? גורם ליותר גיוון בטבע? תודה מראש. אמיר.
 

זיקוקית

New member
יופי של שאלה

ככלל, הרביה המינית יוצרת ערבוב גנים של הרבה הורים. אמנם אנו מכירים רק מעורבות של שני הורים לכל היותר בכל הזדווגות, אולם גם הצאצאים מזדווגים ובסופו של דבר מתקיים ערבוב של גנים מהרבה הורים. מדוע אין רביה מינית בה מעורבים יותר משני הורים
נתחיל משאלה אחרת: מדוע בכלל יש רביה מינית
כאן נכנס הדרוויניזם לסיפור. לרביה המינית יש יתרון הישרדותי שנובע משיתוף מוטציות וכו'. אם כן, מדוע אין רביה תלת-מינית
נניח שהיתה כזאת. זה היה מצריך מבנה כרומוזומלי לא של סליל כפול אלא סליל משולש. יש כאלה, למשל החומר הידוע בשם קולאגן מופיע בצורת סליל משולש. יצורים המתרבים ברביה תלת-מינית נהנים משיתוף מוטאציות רב יותר מאשר אלה שמתרבים ברביה דו-מינית, אולם התהליך התלת-מיני מצריך יותר משאבים, יותר תיאום ויותר זמן. מכיון שכבר הרביה הדו-מינית עונה על הצורך בשיתוף מוטאציות, הרי הרביה התלת-מינית אינה מוסיפה הרבה יתרון, אבל מאידך היא מוסיפה הרבה סרבול.
 
אני שמח שאת אוהבת את השאלות שלי ../images/Emo13.gif

אבל בואי נצא לרגע מנקודת הנחה תאורתית שלא היה קיים במנגנון הזה כל הסרבול שדיברת עליו, ולכל בעלי החיים בטבע היתה מערכת רבייה תלת או ארבע מינית, כיצד הדבר היה משפיע על התפתחות המינים בטבע? האם זה היה מאיץ את התהליך? משפר אותו? גורם ליותר גיוון? פוגם בו? מה היתה התוצאה של דבר כזה יחסית לתהליך דו מיני רגיל? תודה שוב
אמיר
 

זיקוקית

New member
זה הבייבי שלך. תפתח אותו עוד טיפה

ותן לנו להגיב כשהוא יהיה יותר בשל. זה יופי של נושא לשיחה.
 

זיקוקית

New member
wrong answer אנא נסה שנית

אתה עצלן, אנחנו עצלנים... אתה יודע מה
השאלה שלך לא כל כך יפה כמו שחשבתי. נראה אותך מתמודד עם זה
 
חייבת להיות נקודת אופטימום כלשהי...

נתחיל כך, לתהליך שתארתי יכולות להיות שתי נקודות קיצון, האחת היא בעל חיים (חיידק לדוגמה) אשר מתרבה בעצמו ע"י התפצלות לשניים, קצת מעליו בסקלה יש את ההתרבות הזוגית. בקצה השני של הסקלה ישנו תהליך התרבות שבו כל צאצא מכיל את עירבוב תכונותיהם של כל הפרטים באוכלוסייה, אני מתאר לעצמי שבין שתי הסקלות האלו קיימת איזו נקודת אופטימום שתיתן את התוצאה המועילה והאופטימלית ביותר. אמיר
 

זיקוקית

New member
מצאתי נקודת אופטימום 3, אולי

בינתים ידועות שתי נקודות אופטימום. כל עוד היצור הינו קטן, מסדר גודל של חידק, הוא יכול להתרבות אל-מינית. כאשר היצור גדול וצריך להילחם בפולשים קטנים, יש יתרון דוקא לרביה מינית בה החלפת המידע החיסוני (שנרכש במוטאציות) מהירה. והנה דוגמה לא ממש גנטית לרביה בין שלושה גורמים: משפחת אריות טיפוסית מורכבת מלהקה של לביאות ומלפחות אריה אחד. מתצפיות נמצא שאם שני אריות זכרים מוכנים לשתף פעולה, הם מצליחים להניס אריה בודד מלהקתו ולהשתלט עליה. ברמה הרבייתית גנטית עדיין מדובר בשני הורים, אך עבור היצור האבולוציוני הקרוי "להקת אריות" יש יתרון דוקא לשלישיית הורים. בנוסף, הלביאות יוצרות ביניהן חלוקת תפקידים המייעלת את עבודתן; למשל, לביאה אחת מאמצת את גוריה של לביאה אחרת. משום כך אפשר לראות את להקת האריות כקבוצה בת מספר גדול של הורים. נכון שזה לא עונה על שאלתך ברמה הגנטית, אך אנו כבר יודעים שאבולוציה בכלל ודרוויניזם בפרט זה לא רק בגנים.
 
אבל מדובר על מקרה תאורתי לחלוטין

לכן בואי נדמיין שהכניסו לתוך מחשב סופר-על סימולצייה מלאה של החיים על כדור הארץ, עם שינויי קל והוא שתהליך הרבייה בין בעליי החיים יכול להעשות לא רק ביחידים ובזוגות אלא גם בשלישיות, ברביעיות ואפילו בעשיריות או במאות (כלומר כל צאצא יכיל את תכונותיהם של 100 הורים בקבוצה), אם נריץ 100 סימולציות כאלו של התפתחות החיים על כדור הארץ החל מקבוצת יצורים חד תאיים ועד האדם המוכר לנו כיום ובכל סימולצייה נאתחל מספר אחר של יצורים הדרושים ליצירת צאצא אחד, עבור איזו סימולצייה נקבל יצור דמויי אדם מהר יותר? בסימולצייה שבה ההתרבות היא רק עצמית או זוגית כפי שאנו מכירים בחיים האמיתיים? או שאולי דווקא בסימולצייה בה בעליי החיים מתרבים בחמישיות יתקצר בשליש זמן בואו של האדם בן ימינו? אם נקבע שהאופטימום הוא זמן היווצרותו של האדם מתחילת הרצת התוכנית, עבור איזה סוג רבייה נקבל את האופטימום הזה? מה דעתך? משתמש בצלילים
 

זיקוקית

New member
למה לדמיין../images/Emo35.gifבוא נעשה את זה באמת

אתה יודע לתכנת
עשה את זה וספר מה מצאת
 

SilentMike

New member
אני יודע לתכנת.

אני יודע לתכנת מספיק טוב כדי לדעת שלעשות סימולציה מוצלחת לאבולוציה בברירה טבעית בעזרת תוכנה זה בכלל לא פשוט או קצר. יש תוכנה לברירה מלאכותית של "ביומורפות" בשם "השען העיוור". התוכנה נכתבה ע"י הזואולוג ריצ'רד דוקינס לטובת ספרו הנושא את אותו השם. את התוכנה ניתן לרכוש בחנויות האלקטרוניות הנבחרות, או להוריד בתוכנות שיתוף הקבצים הנבחרות.
 

SilentMike

New member
תיאלצי לחכות.

אני יודע מתי משהו מחוץ לליגה שלי. אני יכול אולי לעשות איזו תוכנת הדמיה שתמחיש איכשהו את העיקרון, אבל לא יותר כרגע. בכל מקרה זה דורש הרבה למידה ועבודה, ולי יש פרוייקטים אחרים על הראש.
 

22ק ו ס ם

New member
בחצי התחתון של הקישור שהבאתי

יש כל מיני אפליקציות ג'אווה. למשל זו. מאוד מסובך לייצר הדמיות כאלו, במיוחד כאלו שבאמת מנסות להדמות אבולוציה.
 

SilentMike

New member
מצאתי עוד אחת.

יותר טובה לדעתי משום שהיא נותנת 11 ואריאציות, ולא 6, ומשום שהכל מסודר יפה בחלון אחד. אם רק היתה דרך להיפטר מהצבע. לביומורפות יש יותר מדי תכונות.
 
תודה לכולם על התשובות ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

האם אפשר למצוא שם סימולציות אונליין שלא מצריכות הורדה למחשב? תודה
 
כדאי לא לשכוח שיש בעלי חיים

שמתפקדים גם כזכר וגם כנקבה. חלזונות למשל. יתרון: יכולים להזדווג עם כל פרט אחר. חיסרון: ביזבוז אנרגיה מפאת תחזוקת מערכת מין כפולה. (ויש גם בעלי חיים המחליפים את מינם במהלך החיים. דג השנית למשל.) כדאי גם לזכור שבע"ח עם רבייה זוגית, אחרי נניח 10 דורות מתערבבים בו כבר גנים של 1024 פרטים, תיאורטית. לא מובן לי המנגנון שאתה מנסה לדבר עליו ואיך אתה רוצה שזה יעבוד. לא כל דבר שיש ממנו אחד ושניים זה אומר שאפשר באינדוקציה להסיק שאפשר גם שיהיה 3 או שלושים. דבריך קצת מזכירים לי את ההוכחה שכל האי זוגיים הם ראשוניים. 3 ראשוני, 5 ראשוני, 7 ראשוני, ומשם ממשיכים באינדוקציה.
 
ונחמד גם שהאבולוציה גילתה זאת לבד

כידוע קיים זן של ציקדות בארה"ב אשר מגיח מהאדמה פעם ב 17 שנים, וזן נוסף שמגיח החוצה פעם ב 11 שנים, זו דרך נחמדה להתחמק מטורפים אשר אינם מסוגלים להתאים את מחזור חייהם למספר שלא מתחלק לשום מספר ביניים.... מנפלאות האבולוציה. משתמש בצלילים
 
אכן

הציקאדה הנ"ל נקראת Magicicada, חיה לה בצפון אמריקה (איך היא השיגה ויזה?) יש שלושה מינים שחיים במחזור של 17 שנה, וארבעה מינים שחיים במחזור של 13 שנה, שבסופם הם מגיעים לבגרות מינית שנמשכת שבועות ספורים עד למותם. אז מה, מספרים אי-זוגיים עוזרים להישרדות? אז למה יש אנשים שמאמינים שהמספר 13 מביא מזל רע?
 
למעלה