האם עכשיו הזמן להחליף דולרים בשקלים חדשים?

האם עכשיו הזמן להחליף דולרים בשקלים חדשים?

שלום לכולם,

יש ברשותי סכום דיי נכבד של דולרים שנשארו לי מנסיעות לחו"ל. כשבדקתי היום את מצב הדולר ראיתי שהוא זינק בחדות כלפי מעלה, לפי מיטב הבנתי בגלל משבר הקורונה. אין לי שמץ של הבנה בנושאים האלו, האם הייתם ממליצים לי למהר ולהחליף עכשיו את הדולרים שברשותי לשקלים חדשים? או שלאור המצב בעולם עם משבר הקורונה כדאי לי להמתין עוד קצת שהדולר יעלה עוד? האם יש סיכוי ריאלי שתוך ימים ספורים הדולר יצנח חזרה כלפי מטה לערכו הקודם?

בקיצור האם להחליף את הדולרים עכשיו או לחכות? אם לחכות עד מתי?

תודה מראש.

יש מגפה בעולם

ואותך מעניין להרויח כמה שקלים . מישינוי השער אולי . ללכת לבנק היום מסוכן .
בהצלחה לך

ladybug4NLP

Active member
קרמר-בגלל מגיפה בעולם לא הכל נעצר-ואפשר לקנות מט"ח גם בטלפון

אז בהצלחה לך .

יש פיתגם באידיש שאומר . האדם חושב ואלוהים צוחק . באידיש זה בחרוזים
בהצלחה לך

נסחפת קצת, אפשר לחשוב שעברתי על החוק

או מכרתי משהו במחיר מופקע. האם אדוני לא יוצא מהבית לסידורים? לקניות? דואר? בנק? אנשים שסוחרים בבורסה לא מוכרים מניות בתקופה הזאת כי זה לא מוסרי? וואו איזו היסחפות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשם שמשבר הקורונה אינו בעיה רפואית כך שער הדולר לא קשור אליו

מדינת ישראל לא נפגעה מהקורונה כשם שנפגעו מדינות אחרות.
ובכל זאת מאות אלפי אנשים איבדו את עבודתם ומקורות פרנסתם ולהרבה יותר נפגעו חסכונותיהם וגימלאותיהם.
איטליה וארה"ב נפגעו קשה מאיתנו ובכל זאת השקל צנח השבוע בלמעלה מ 10% ביחס לדולר ולארו, ירידת השקל היא תופעת לוואי לפניקה שנזרעה בציבור ולא לענייני רפואה או כלכלה ולכן היא תעצר כשהשלטון יחשוב שהשיג את מטרתו (או כשיוחלף), זה יכול לקרות מחרתיים וגם בעוד שלושה חדשים, זה עניין פוליטי ולא כלכלי.
חיזוק נוסף - אחד האפקטים השליליים מהפקת הגז והחלפת דולרים שנתקבלו תמורתו בשקלים כדי לרכוש ציוד ושרותים בארץ היה חיזוק מופרז של השקל דבר שגרם נזקים גדולים לתעשיה ובעיקר ליצוא, הקטנת הביקוש לדלק בעולם מקטינה את היקף רכישת שקלים ע,י מפיקי הגז דבר הגורם לירידת מחירו.
מאחר ולפי הסברות שהעלייתי שער המטבעות כיום אצלנו אינו כלכלי אלא ספקולטיבי הכתובת היחידה לשאלתך היא אלו שמתמרנים את המשק.
אם לי היתה כמות נכבדה של דולרים הייתי מוכר ברגע שהייתי רואה שהשקל מפסיק לרדת ולהבא לא הייתי קונה כמויות גדולות כי ניתן להסתדר בחו,ל עם חשבון בנק במטבע זר + כרטיס אשראי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ואתה רואה מר ברזילי, שמיום ליום הגזירות על בני העם הישראלי
הולכות ומחריפות,,, יותר מבארצות אחרות בעולם.
דווקא בארה"ב, נראה כי דונאלד דאק היה זחוח בתחילה, אלא שהחל בסוף השבוע שעבר,
הוא עדכן מסלול מחדש.
קצת קשה לנחש לאן זה יוביל, ובניגוד לדעתך, אני כן חושש, שמדובר כאן במגפה
שמטילה פחדים בקרב ההנהגה ולא רק זו שלנו, גם אם נדמה כי הוד מעלתו מנסה גם
להפיק מכל הסיפור איזשהו הון פוליטי לעצמו.
ובקיצור: קשה מאד לזהות לאיזה כיוון תנשוב הרוח בהמשך - בטח שלא בעתיד הקרוב,
שבו ניתן לזהות מגמה "כדאית".

trilliane

Well-known member
מנהל
טראמפ אדיוט, וארה"ב תשלם מחיר כבד בגלל שירותי רפואה לקויים

הם לא ערוכים מבחינת בדיקות, אנשים שצריכים לשלם הון על בדיקה רק כדי לדעת אם נדבקו לא בהכרח יוכלו להרשות זאת לעצמם (וגם אם כן, לא בהכרח יעשו זאת), אין חופשת מחלה בתשלום בחוק פדרלי ולכן רבים הולכים לעבודה גם כשהם חולים (כי הם לא יכולים להרשות לעצמם להישאר בבית) והם מאמינים גדולים בדמוקרטיה ובחופש הפרט שזה נפלא בימים כתיקונם, אבל פחות מסתדר עם מגבלות נוקשות כמו הסגר על אוכלוסייה גדולה (בקיצור, רחוק מאוד מסין ואפילו מישראל). כל הרופאים האמריקניים ששמעתי בזמן האחרון מודאגים מאוד מהמצב. אולי יום אחד יתעוררו שם ויבינו שכשלעניים אין מערכת בריאות טובה זה לא רק זבש"ם, גם העשירים נדפקים בסוף.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון, אבל...
א. האם בישראל יש מספיק מיטות בבתי החולים, כדי לאכלס כמות של חולים בצוק העתים?
ב. האם בישראל יש בבתי החולים מספיק מכשירי הנשמה, כאשר במקרה הקורונה,
מפתח ההצלה מותנה בזמינות של מכשירים שכאלה?
ג. האם (גם במידה שקיימים מכשירי הנשמה), הם גם פנויים, או שיותר ממחציתם
נמצאים בשימוש תמידי במחלקות הטיפול הנמרץ, אם בעבור חולי לב ואם בעבור
נפגעי תאונות כאלה ואחרות?
ד. מה תעשה המערכת, כאשר 800 רופאים ואחיות נמצאים בבידוד, מחשש שמא
נדבקו מהחולים?
ה. האם מערך הבדיקות בארץ (גם בהנחה שהוא חינמי), פתוח ומסוגל לבצע יותר מ-400
בדיקות ליום?

אז נחמד מאד שליצמן חבש כובע בצורת פח אשפה הפוך, שהיה גם מרופד בפרווה שחורה,
אבל לא נראה שזה מה שיעזור לציבור לקבל פתרון מידי הממשלה המקרטעת הזו, שרק
מצליחה להרבות את הפאניקה כדרכו התמידית של ביבי: זריעת פחדים ככלי נשק
אולטימטיבי להתמודדות במשברים.
כי: בצה"ל אין נגמ"שים זמינים כשיוצאים לקרב בעזה.
כי: למערכת הכבאות אין מטוסים לכיבוי שריפות, וכשביבי כבר מביא סופרטנקר, זה
קורה יום אחרי שהשריפה בכרמל שככה.
כי: מערכת הבריאות אינה בנויה להתמודד עם משבר המוני.
וכי: ככל שתבדקי עד כמה מדינת ישראל מסוגלת למצוא פתרונות למשבר באשר הוא,
נראה שאין כל מוכנות בכללי. לא למשבר בריאותי. לא לפיגוע רב נפגעים ובטח
ובטח שלא לרעידת אדמה.

SicTransit

Active member
באמת?

כלומר רק אנטישמי או נאצי יכול לחשוב שהכובע מגוחך? אם כך אני מודיע בהכנעה שאני אנטישמי/נאצי.

dory38

New member
צודק,זאת ממש לא הבעיה

הבעיה היא שהוא האיש לא נכון בזמן הלא נכון. הוא מתאים להיות שר בריאות בערך כמו שאני מתאים להיות טייס חלל, בערך.

trilliane

Well-known member
מנהל
בישראל מערכת בריאות ציבורית טובה (אף שיש ה-ר-ב-ה מה לשפר)

ומשרד הבריאות נקט צעדים מיידיים מלכתחילה ולא ניסה לפזר עשן או מילות הרגעה ריקות (ע"ע טראמפ) ולכן התשובה לשאלותיך חיובית. יש כאן כרגע די מיטות ואנשי צוות כי דואגים לנקוט צעדים חריפים להאטת ההתפשטות ככל האפשר, וממש היום קראתי שמכשירים עוד מעבדות לבדיקות ויוכלו לבצע כאלפיים בדיקות ביום.

אספרסו2

New member
מה שבאמת טוב

זה הגמישות וחוסר הכבדות המחשבתית בהתאמה למצב הקיים וזה נותן ביטחון ששולטים במצב עד כמה שניתן.

סתם מבקרת

Active member
נו, אבל עם ישראל אף פעם לא מרוצה. אם עושים - לא טוב, אם לא

עושים - גם לא טוב ויש המגדילים ראש, שבהתחלה צעקו מוגזם, מוגזם ואח"כ דעתם השתנתה והתחילו לצעוק שלא התכוננו מספיק והעיקר שכולם הפכו למומחים ויודעים לתת עצות מה כן ומה לא ואיך וכמה ולמה. עם קשה אנחנו

למעלה