האם עכשיו הזמן להחליף דולרים בשקלים חדשים?

אספרסו2

New member
רואים זאת בבחירות שוב ושוב

חצי עם מרוצה וחצי לא

SicTransit

Active member
בדיקות

בשבוע שעבר הובטח שכבר ביום ראשון יתבצעו כ-2000 בדיקות ליום - וגם זה פחות ממה שנדרש.
&nbsp
מה שמנסים לטשטש מידיעת הציבור זה שמסכות פנים כן מועילות, אבל אין דרך להשיג אותן בעולם ולא דאגו למלאי בתקופה שעוד היה אפשר לעשות זאת. המסכות אינן מסננות 100% מהנגיפים, אבל כמות הנגיף שנשאפת משפיעה באופן ברור על חומרת המחלה.
&nbsp
עדין הציון שאני נותן לשלטונות על הטיפול במגפה הוא לא רע, ביחוד כשמשווים למה שנעשה במדינות אחרות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הנאשם מבלפור ותלמידו חובש השטריימל השחור עם הזקן המדובלל
https://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2020/03/F200311FFF0001.jpg
חיים בסינרגיה יפה.
זה יונק בעזרת הקוסם את כספי הציבור למען מטרות קדושות, והקוסם מלמד אותו, כיצד
יש לפעול בשעת משבר בדרך ההפחדה.
לאחד יש הסבר על 'טור הנדסי', שמתחיל ב-1, ממשיך ל-2 - 4 - 8 - 16 - 32 - 64 - 128 והלאה,
והשני בא עם הסיפור הידוע על גרגירי האורז ולוח השחמט.
ולשני יש גם יד ימין קשוחה: אדם שאינו רופא, אבל כן! הוא ממנכ"ל את משרד הבריאות -
לראשונה בישראל.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001320842
[כן. בדיוק. מדובר באיש בעל הפנים, שלעולם לא יעלה עליהם כל צל של חיוך].
שלושתם יודעים לשמור את הצד המרוח בחמאה לצידם, וביודעם היטב את העובדה,
שמשרד הבריאות קורס, וביודעם מה מספר המיטות הפנויות בכל בי"ח, וביודעם
כמה (מעט) מכשירי הנשמה פנויים ישנם בכל בי"ח, הם בנו אסטרטגיה, שבה
אלמנט הזהירות וההפחדה ישלטו - כי מה שבטוח (עבורם) בטוח.
ומכיוון שערכות הבדיקה הן יקרות [וכנראה אין מספיק כאלה בארץ], ומכיוון שממון רב
בוזבז לריק על 3 סבבי בחירות (והרביעי בדרך), הרי שאת כל האחריות צריך וחייבים
להפיל על הציבור.
כעת זו האחריות וההקפדה שעל הציבור לנקוט בהן, ובעתיד הציבור גם יממן.
בעוד זמן מה, את עוד תשמעי על "מלווה המקרנה" (אופס. קורונה) וגם לזה כבר הורגלנו,
במהלך מבצע של"ג. בקטנה.
אז למה את עוד מצפה? לבדיקות המוניות? את מי באת להצחיק?

SicTransit

Active member
שר הבריאות הודיע שאין מקום לבהלה

לפי ההערכות יש מספיק מכשירי הנשמה לכל חסידי גור כולל הגב' לייפר.
&nbsp
(הייתי חושב שאחרי כל השנים שאני ואת בפורום כבר תדעי שאני גבר)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אנייודע מאז ומתמיד שאתה גבר. אבל העתקתי את זה 1 ל-1 מתגובה
אחרת שכתבתי במקום אחר ל-
ולא היה לי כוח לשנות.

trilliane

Well-known member
מנהל
לטשטש? למה? מסכות באמת לא כ"כ מועילות, וזה לא משהו ישראלי

אני מקשיבה הרבה למדענים ורופאים מכל העולם, ולא ראיתי שום הבדל מהותי בין המידע שנמסר בארץ למה שנמסר בחו"ל.
&nbsp
מסכות רפואיות רגילות מועילות מאוד כשהחולה לובש אותן.
מסכות ייעודיות (עם מסנן רלוונטי) מועילות במידה מסוימת אבל רק בשימוש מוקפד (צריך למשל, לוודא אטימה ולדעת ללבוש ולהסיר אותן כהלכה, להחליף בכל פרק זמן ועוד) ולרוב הציבור אין דרך לעשות זאת כמו שצריך. צוותי רפואה משתמשים במסכות הייעודיות (והם זקוקים להן יותר מכול, אז אין טעם ליצור להם מחסור) וגם הם, כפי שאפשר להבין מדיווחים הן בארץ הן בעולם – נדבקים למרות ציוד ההגנה.
&nbsp
הדבר העיקרי שמסכה (כלשהי) יכולה לעזור בו לאדם הממוצע היא מניעת מגע בפנים. רוב האנשים נוגעים בפנים בלי משים, ואם המסכה עוזרת להם לפתח מודעות ולגעת בעצמם פחות (לגעת במסכה בידיים לא נקיות קצת פחות מומלץ...) זה גם משהו.
&nbsp
בשורה התחתונה, אין לי מושג על איזה "טשטוש" אתה מדבר.

SicTransit

Active member
טשטוש

את מצטטת מידע נכון אך חלקי ולפיכך מטעה שמופץ ע"י משרד הבריאות ומומחים רבים בארץ ובעולם, מתוך מטרה למנוע פאניקה ציבורית כי יש מחסור עולמי במסכות פנים.

המידע נכון כי הוא מדבר על סיכויי אטימה מוחלטת שרלוונטיים בעיקר לצוותים רפואיים ולאנשים אחרים שעלולים להיחשף לוירוס בתדירות גבוהה כמו קופאים בסופר וכד'. המידע מטעה כי הוא מתעלם מגורם חשוב מאד: חומרת ההדבקה קשורה קשר חזק גם לרמת החשיפה כלומר לכמות הוירוסים בתחילת ארוע ההידבקות, שקובעת כמה זמן יש לגוף להגיב. ייתכן אפילו שזה יהיה ההבדל בין מחלה קלה, אולי בלי סימפטומים בכלל, לבין אותם 15-20% שאף אחד מאיתנו לא רוצה להשתייך אליהם. כשמישהו משתעל בקירבתך, או אפילו השתעל באזור שלך לפני זמן קצר, כמות הוירוס שאת שואפת משתנה בהרבה כשאת עם מסכה או בלעדיה. הפחתה של כמות הנגיפים הנשאפים ב 90% ואפילו 80% הרבה יותר טובה מאפס אחוז. כל הפחתה טובה יותר מאפס אחוזים.

אגב, בלי לזלזל ברחיצת ידיים, כמות הנגיפים שמגיעים דרך מגע אל מערכת הנשימה בד"כ קטנה הרבה יותר ממה שנשאף ישירות מאויר מזוהם. אבל מים וסבון עוד יש בשפע, כך שההמלצות מתרכזות באלמנט הזה.

לזה אני קורא טשטוש (יש עוד אלמנטים באותה קטגוריה, אבל דומני שזרעתי מספיק פחד בשביל הודעה אחת). אם את מעדיפה מונח אחר , למשל הונאה, לא אתווכח איתך על הטרמינולוגיה.

SicTransit

Active member
עיקר שכחתי

למכירה מסכה מדגם N-95, שמורה היטב, קילומטרז' נמוך לא מרופא.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מסתמכת על מידע רשמי, לא חלקי בכלל. מה המקורות שלך?

SicTransit

Active member
המידע שמוסרים *לך* הוא חלקי

המקורות שלי רבים, וכוללים רופאים שהזהירו מפני הסכנה המתקרבת הרבה לפני ששמעת משהו מהשלטונות (לאו דווקא בארץ).

לדוגמא: https://www.nytimes.com/2020/03/17/opinion/coronavirus-face-masks.html (הכותבת אינה רופאה). תמיכה נוספת: https://www.inkstonenews.com/health...der-broadening-use-face-masks/article/3074453 אבל מובן שיש גם מליון אתרים שאומרים את ההיפך.

מאחר שאין ויכוח בקהילה המדעית בקשר לכך שמידת החשיפה היא גורם חשוב, ומאחר שיש מחסור עולמי במסכות עד כדי סיכון האספקה לאנשי הרפואה עצמם, מומלץ להפעיל קצת שכל ישר בקשר להמלצות הרשמיות. חוץ מזה, אין ויכוח גם על כך שהמסיכות עוזרות לא להפיץ את הנגיף אם מי שלובש אותן נשא בעצמו (גם לא סימפטומטי), כך שברור לגמרי שהיו מעודדים את הציבור להשתמש בהן אילו רק היו מספיק.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא... וקראתי את הקישור השני שצירפת, אין בו שום דבר חדש

הסיבה העיקרית שממליצים שם על מסכה היא מה שכתבת בסוף – שאנשים עלולים להדביק גם בלי תסמינים ואז אם הם כבר עוטים מסכה הם לא ידביקו אחרים. כלומר ההגנה העיקרית היא לא מהידבקות אלא מהדבקה. כמו כן אם רבים יתחילו ללבוש מסכות בציבור זה יהיה לגיטימי יותר תרבותית. אבל לשם כך די במסכה פשוטה, ומאלה דווקא לא חסר, ולמעשה אפשר להשתמש בכל פיסת בד כפי שהם כותבים בסוף. הבעיה היא שאם היא חד-פעמית צריך להחליף אותה לעיתים תכופות ואם היא רב-פעמית צריך לכבס ולהקפיד לשמור עליה נקייה, אחרת היא סתם תזדהם, וסביר להניח שזה יהיה המצב בקרב רבים שלא יטרחו להקפיד על הנהלים.
&nbsp
מבחינת סינון כמות הנגיפים, זה כנראה רלוונטי לשפעת (מחלה פחות מידבקת, בד"כ), אבל אין ניסיון באמת עם הנגיף המסוים הזה והם מודים בכך. למעשה שמעתי בימים האחרונים גורם מקצועי אומר שבקורונה די כנראה בכמות קטנה של הנגיף כדי להידבק (מסביר את שיעורי ההדבקה). אם זה אכן המצב הגיוני שמסכה שאינה ייעודית לא תמנע הידבקות (בתנאים רלוונטיים) וכפי שראינו מהידבקות של צוותי רפואה, גם בציוד מתאים עדיין אפשר להידבק (כי שוב, צריך להקפיד היטב על כללי השימוש, אחרת היעילות נפגמת). גם בקישור שהבאת מוסבר שמסכה ייעודית צריכה להישמר למי שבאמת זקוק לה, על כך אין מחלוקת.
&nbsp
לסיכום, יש סיבה טובה שאין המלצה רשמית לציבור שאינו חולה/נחשף/עובד בתפקיד רלוונטי לעטות מסכה ייעודית ויש סיבה טובה להמליץ על שמירת מרחק ושמירה על היגיינה, ולא מדובר פה באיזשהו "טשטוש" וודאי שלא "הונאה". מי שרוצה לעטות מסכה יכול לעשות זאת, אבל חשוב שיעשה זאת נכון ובעיקר חשוב שלא להיות שאנן ולחשוב ש"יש לי מסכה, אני מוגן, אז אין בעיה, אני יכול לעשות הכול כרגיל".

SicTransit

Active member
תהיי בריאה

טוב להיווכח שיש דברים שלא משתנים גם בעצם הימים המטורפים האלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אתה.

אכן, גם בימים אלה אני לא משתנה – ממשיכה לצרוך את המידע מגורמים מקצועיים רשמיים ואמינים שאני סומכת עליהם (ולא מכתבות שמעלות כל מיני תאוריות). אני לא חושבת שמונים אותי או שמנסים להסתיר מידע מהציבור / לטשטש את האמת וכו'.

לגבי "האין טעם ליצור מחסור"

יש מחסור. בעצם זה לא מסור. פשוט אין. ויש גם הגבלה על הזמנת ציוד רפואי. כך שאין וימשיך להיות אין. בדרך כלל מותר להזמין Y ציוד רפואי. עכשיו מותר להזמין Y\2 .
למעשה, אין בכלל שום ציוד הגנה, אפילו מינימלי, כזה שמשמש בשיגרה לבידוד "רגיל" ולא לבידוד חמור כמו קורונה. אין. על מסכות N-95 אין בכלל מה לדבר. על מסכות נייר כירורגיות פשוטות, אין על מה לדבר. לוקחים, שמים בכיס לשימוש חוזר, מה שאסור בכל מקרה אחר. כי אין. חלוקי נייר פשוטים לבידוד- אין. אז נדבקים ומדביקים.
אתמול נשלחה גברת X לצילום במיטתה. יצאה עם בקבוק אלכוג'ל מוצמד למיטה, כפי שיש על כל מיטה בכל בית חולים. חזרה עם המיטה בלי הבקבוק. שזה בסדר בכל מצב אחר, אלא שאין אלכוג'ל, נגמר גם לבית החולים. או שיש ולא משחררים. עדיף לכם להישאר בבית בכל מקרה. אלא אם אתם זקוקים להנשמה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תלוי איך מודדים

בהשוואה למדינות המערביות המפותחות יש בבתי החולים בישראל הרבה פחות מיטות לאלף נפש מאשר הממוצע (ומשנה לשנה אנחנו יורדים), מספר הרופאים והאחיות נמוך מהממוצע, וזה בטרם חישבנו את התיירות הרפואית ואת הטיפול בחולים מהגדה המערבית, רצועת עזה וסוריה.
וכדי להוסיף חטא על פשע הורידו את התקנים בבתי חולים כך שרופאים מתמחים עובדים לעיתים מעל 24 שעות ברציפות, חלקם עושים זאת ללא תשלום כחלק ממאבקם לקבל קביעות ורופאים רבים מובטלים בגלל המחסור בתקנים

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הכללתי... אתה מוזמן לקרוא שוב את הניסוח

משמח לראות שיש מדינות שנוקטות יוזמה מקומית, אבל ברוב המדינות זה לא המצב, והנגיף לא עוצר בגבולות, כידוע...

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זה "שם"? בכל ארה"ב? זה לא מה שאמרו רופאים אמריקנים

שאני מקשיבה להם. אולי זה שינוי טרי טרי, כי עד כה זה לא היה המצב.

למעלה