האם עליות וירידות ברמות הסוכר,אמורים להיות מלווים בחולשה ?

שרון 4950

New member
האם עליות וירידות ברמות הסוכר,אמורים להיות מלווים בחולשה ?

ביומיים האחרונים לא יצאתי מהבית ,בגלל תחושה מוזרה,של חוסר אנרגיה וחולשה בשתי הרגליים,(מאזור הברך ועד לקרסול),
התחושה היא שאין כוח לרגליים לסחוב את הגוף.(ואני במשקל תקין).
האם זה יכול לקרות בגלל האינסולין/תופעת לוואי?
התחושה היא שאין כול ללכת קדימה,כמו "ברקס" שעוצר את קצב את ההליכה.
האם מישהו מכיר את התופעה ?
 

ladybug4NLP

Active member
לא עושה כלום. מכחה שזה יעבור


 
בהחלט

נפילות סוכר גורמות לחולשה.
גם עליות עלולות לגרום לכך: חוסר יציבות גופני.
אני הרגשתי חולשה ברמות גבוהות. חסרה אנרגיה לגוף.
בעיקר אם חסר אינסולין להכניס את הגלוקוז הדרוש לתאים.
 
איזון

מתחיל בלבדוק כמה שיותר ולמנוע מצבים כאלו ככל הניתן.
אם מדובר בנפילות סוכר, להקפיד לא לקחת יותר מידי אינסולין מהיר.
כמו שלימדו אותי, אינסולין אפשר להוסיף (תיקון) אבל לא להוציא.

אם מדובר ברמות גבוהות, לתקן.
אם מדובר במחלה, לחץ וכדומה - נשאר רק להמתין במנוחה.
בדלקת האחרונה שלי, חיכיתי שלושה ימים. אין מה לעשות.

כמה זמן יקח לגוף להתאושש מהטראטמה שעבר, קשה לדעת

בהצלחה
 

שרון 4950

New member
וכמה זמן עד שהגוף מגיע לאיזון ,אם מתנהלים לפי כול הכללים ?

זה מתאזן אחרי כמה חודשים ,או אחרי כמה שנים ?
 

שרון 4950

New member
למה את מתכוונת ימים ?,,

אני כבר כמה חודשים בנמוך -וגבוה,,מאז שהתחלתי באינסולין,
ולא מגיעה למצב איזון.
יש ימים של "היפו" ויש שעות של סוכר גבוה,
וזאת למרות כללי השמירה על כמות מדודה של מזון בריא,
שעות-אכילה קבועות וסדר בהזרקות האינסולין כנדרש לפני הארוחות .
לכן לא ברור לי כמה זמן זה אמור עוד להימשך,עד שהסוכר יתאזן ?
אשמח ללמוד בנושא.
&nbsp
 
איזון

שרון שלום
את צריכה עזרה צמודה להגיע לאיזון.
לא מדובר בתהליך של המתנה לימים טובים אלא של הרבה ניסוי וטעיה.

האם את יודעת לספור פחמימות ולתקן ולוקחת אינסולין בהתאם?

אשמח לעזור.

להתראות
 

תומרונתם

New member
מנהל
כמה זמן את כבר מרגישה ככה?

עליות וירידות של רמות הסוכר בהחלט יכולות להשפיע, אבל זה בדרך כלל תחושות זמניות שעוברות אחרי זמן מה.
כשאת אומרת "גבוה", כמה גבוה זה גבוה? וכמה זמן את נשארת על כזה גבוה?
&nbsp
כדי להגיע לאיזון (שזו המטרה של כולנו כאן
) את צריכה להבין את התהליכים העיקריים שקורים, מה מעלה לך את הסוכר, מה מוריד, כמה מוריד, תוך כמה זמן. זה דברים שלוקח הרבה זמן להבין, והרבה מאוד ניסוי וטעייה (וגם ניסוי ותהייה...). אנחנו נשמח לשמש לך מראה ולעזור לך לראות מה קורה אם תרצי לשתף ביותר פרטים כמו מה אכלת, כמה, מתי, וכמה אינסולין לקחת. אחרי כמה פעמים כאלו תוכלי להתחיל להבין מי נגד מי ולהתחיל להתקרב למצב שהוא יותר נסיעה בכביש מאשר נסיעה ברכבת הרים...
&nbsp
 

שרון 4950

New member
"הבעייה" של חוסר האיזון -זו אי -התאמה בין ,,,

כמות יחידות האינסולין המוזרק, לבין כמות המזון היומית ,(לפי הנחיות הדיאטנית).
יש לי סוכרת מסוג 1,ואני במשקל נמוך,(בגלל חוסר תיאבון).
למרות שיש לי בתפריט היומי 4 פרוסות לחם : 2 פרוסות לחם שיפון בבוקר ,
ו- 2 פרוסות- לחם בערב).
&nbsp
למשל ,אתמול בוקר בצום מדדתי בגלוקומטר ערך סוכר 100 ,
לאחר אכילת 2 פרוסות עם אבוקדו בבוקר,מדידה לאחר שעתיים יש קפיצת סוכר לערך 220 .
ע"פ הדרכת הדיאטנית, יחידה אחת של אינסולין, לדבריה,
צריכה "לכסות" את כריך האבוקדו. אבל בפועל ,,יחידה אחת ממש לא מספיקה:
שעתיים לאחר מכן, במדידה בגלוקומטר הערך קופץ ל-220
(אני מזריקה 3 יחידות אינסולין ,ולא יחידה אחת אינסולין,ע"פ הדיאטנית,
אחרת הסוכר מגיע לגבהים שמעל 300.)
כלומר אצלי,האוכל נטו -זו לא הבעייה,אלא הסוכר שמופרש לדם ,ממקור אחר
(יתכן שזה מהכבד),
&nbsp
וככה לאורך כול היום הזרקות אינסולין ושוב ארוחה קטנה,
ואחרי שעתיים שוב בדיקה ושוב עלייה שנעה לגובה בין 220 -320.
&nbsp
היום בבוקר בצום בגלוקומטר נמדד ערך 104,
לאחר ארוחת הבוקר: 2 פרוסות לחם שיפון עם טחינה וסלט ירקות.
הסוכר קפץ ל- 180 , כאשר מדדתי שעתיים לאחר הארוחה.
לאחר זריקה של 3 יחידות אינסולין,ומדידה לאחר שעתיים,
הסוכר ירד ל- 138 .
בארוחת צהריים,שכללה סלט ירקות, דג ,,ומג'דרה-אורז ועדשים.
במדידה לאחר שעתיים הגלוקומטר הראה קפיצה מ-138 ל - 390.
ולאחר זריקה של 5 יחידות אינסולין הסוכר שוב ירד ונמדד ערך -180.
(אגב,מנת המג'דרה כללה 4 כפות עדשים ירוקות ו- 3 כפות אורז בסמטי).
&nbsp
למרות כול הנסיונות ,מה שלא אעשה כול הזמן התוצאה גבוהה ,למרות שהארוחות קטנות.
בערב מזריקה 8 יחידות לבמיר רק הוא מצליח "ליישר " את רמת הסוכר הגבוהה,ומוריד אותו , לאחר לילה בצום, למדידת בוקר ,שמראה ערך -100 -140 .
&nbsp
הרופא אמר שאמתין חודש ואחזור למעקב,אצל הדיאטנית.
&nbsp
בכול מקרה, אשמח לתובנות ממשתתפי הפורום,
בנושא חוסר האיזון המתסכל.
&nbsp
 
אינסולין

את לוקחת לבמיר פעם אחת?
אם כן, בהחלט יתכן שהוא לא מכסה לך 24 שעות.
האם את מודדת כמה אורז ועדשים את אוכלת?
הגיע הזמן שילמדו אותך לספור פחמימות ולקחת אינסולין מהיר בהתאם למה שאת אוכלת.
רק זה יעשה את העבודה.
ממש כמו במשאבה.

איפה את מטופלת?
 

שרון 4950

New member
תודה. ואלה התשובות,,

אני לוקחת "לבמיר" פעמיים ,(בצהריים פעם אחת ,ושעה לפני השינה בפעם שנייה.)
מודדת מינון במזון ,( 3 כפות דגניים ו-3 כפות קטניות,כפי הוראות הדייטאנית.)
הבעייה שגם ללא אכילת פחמימות ,מתברר שיש לי קפיצות סוכר גבוהות,כנראה הכבד מייצר את הסוכרים בעצמו.
 
לבמיר

סימן שהלבמיר לא מותאם לך טוב או שאת במצבי רוח.
צריך עבודה עם הרופאה להתאמה (או מי שבצוות הרפוי עושה את זה).

תגיעי אליהם עם רישומים יומיים של בדיקה לפני האוכל, מה אכלת, כמה אינסלין לקחת ומה היתה התוצאה שעתיים אחרי האוכל.
בלי זה הם לא יבינו מה הבעיה ומה חסר.

בהצלחה
 

אבו זקן

New member
נסיון אישי (וכנראה חסר חשיבות)

לי אמנם יש סוכרת סוג 2 אבל מצאתי שהוספת שומן לפחמימות דווקא העלתה את הערך הגליקמי אצלי (זה היה כשעוד אכלתי פחמימות כמו לחם. הה, היו ימים). אולי כדאי לבדוק אם אצלך לא קורה משהו דומה.
 

שרון 4950

New member
במקרה שלי אמרו לי לאכול אגוזים, ושקדים ,

וכף אבוקדו על פרוסת הלחם,
ואוכלת הרבה סלטים מירקות טריים ומוסיפה אגוזים גרעיני-חמניה,2 כפות טחינה .
אולי חוסר האיזון נובע מהשומנים הנ"ל ?
 
שומנים

גם אני מצאתי שאכילת אגוזים, שקדים, טחינה, אבוקדו מעלים לי את רמת הסוכר.
הם לא שינו את האינדקס הגליקמי הם העלו את הרמה. גם בלי פחמימות.
לכן שעברתי לשיטה של ד"ר ברנרד (טיבעונות דלת שומן), היתה ירידה משמעותית ברמות.
האינסולין עובד ומשפיע הרבה יותר טוב.
כבר הייתי טבעונית וכמות הבולוס ירדה ביותר מחצי למנה פחמימה.
 

שרון 4950

New member
תודה. בשיטת ברנרד יורדים הרבה במשקל ?

אני שואלת ,כי לי אסור לרדת במשקל.(משקלי נמוך).
 
למעלה