"הבעייה" של חוסר האיזון -זו אי -התאמה בין ,,,
כמות יחידות האינסולין המוזרק, לבין כמות המזון היומית ,(לפי הנחיות הדיאטנית).
יש לי סוכרת מסוג 1,ואני במשקל נמוך,(בגלל חוסר תיאבון).
למרות שיש לי בתפריט היומי 4 פרוסות לחם : 2 פרוסות לחם שיפון בבוקר ,
ו- 2 פרוסות- לחם בערב).
 
למשל ,אתמול בוקר בצום מדדתי בגלוקומטר ערך סוכר 100 ,
לאחר אכילת 2 פרוסות עם אבוקדו בבוקר,מדידה לאחר שעתיים יש קפיצת סוכר לערך 220 .
ע"פ הדרכת הדיאטנית, יחידה אחת של אינסולין, לדבריה,
צריכה "לכסות" את כריך האבוקדו. אבל בפועל ,,יחידה אחת ממש לא מספיקה:
שעתיים לאחר מכן, במדידה בגלוקומטר הערך קופץ ל-220
(אני מזריקה 3 יחידות אינסולין ,ולא יחידה אחת אינסולין,ע"פ הדיאטנית,
אחרת הסוכר מגיע לגבהים שמעל 300.)
כלומר אצלי,האוכל נטו -זו לא הבעייה,אלא הסוכר שמופרש לדם ,ממקור אחר
(יתכן שזה מהכבד),
 
וככה לאורך כול היום הזרקות אינסולין ושוב ארוחה קטנה,
ואחרי שעתיים שוב בדיקה ושוב עלייה שנעה לגובה בין 220 -320.
 
היום בבוקר בצום בגלוקומטר נמדד ערך 104,
לאחר ארוחת הבוקר: 2 פרוסות לחם שיפון עם טחינה וסלט ירקות.
הסוכר קפץ ל- 180 , כאשר מדדתי שעתיים לאחר הארוחה.
לאחר זריקה של 3 יחידות אינסולין,ומדידה לאחר שעתיים,
הסוכר ירד ל- 138 .
בארוחת צהריים,שכללה סלט ירקות, דג ,,ומג'דרה-אורז ועדשים.
במדידה לאחר שעתיים הגלוקומטר הראה קפיצה מ-138 ל - 390.
ולאחר זריקה של 5 יחידות אינסולין הסוכר שוב ירד ונמדד ערך -180.
(אגב,מנת המג'דרה כללה 4 כפות עדשים ירוקות ו- 3 כפות אורז בסמטי).
 
למרות כול הנסיונות ,מה שלא אעשה כול הזמן התוצאה גבוהה ,למרות שהארוחות קטנות.
בערב מזריקה 8 יחידות לבמיר רק הוא מצליח "ליישר " את רמת הסוכר הגבוהה,ומוריד אותו , לאחר לילה בצום, למדידת בוקר ,שמראה ערך -100 -140 .
 
הרופא אמר שאמתין חודש ואחזור למעקב,אצל הדיאטנית.
 
בכול מקרה, אשמח לתובנות ממשתתפי הפורום,
בנושא חוסר האיזון המתסכל.