האם על אולמרט להתפטר?

the new L

New member
האם על אולמרט להתפטר?

ישראל היא מדינה דמוקרטית. רצון העם צריך להכתיב את מעשי המנהיגים. סקרים שפורסמו בשבוע שעבר הראו בבירור שרוב העם סבור שעל אולמרט להתפטר. האם לדעתכם אולמרט צריך לכבד את רצון הציבור ולעשות זאת?

trigotrigo

New member
עד הבחירות הבאות, זה בידי הכנסת

בינתיים, סקר אינו מספיק כדי להפיל את ראש הממשלה. אם אולמרט לא מתפטר בעצמו, ולא עוברת הצבעת אי אמון בממשלה, הסקר נשאר סקר. אגב, כשיש מחדל זה תמיד נכון להתפטר, אבל כשלא בטוח שזה מחדל, וייתכן שבדיעבד יסתבר אחרת, אין טעם סתם להתפטר.

the new L

New member
כלומר לדעתך

גם אם 99.99999% מהציבור ירצו שאולמרט יתפטר עדיין תהיה לו לגיטימציה לא להתפטר אם יהיה לו רוב בכנסת?

trigotrigo

New member
זה לא לדעתי, זה לפי כללי הדמוקרטיה

מעצבן, נכון? אבל ככה זה.

the new L

New member
אני שואל לדעתך

וכללי הדמוקרטיה הם לא רק חוקים. גם לגיטימציה ציבורית היא דבר מאוד חשוב בדמוקרטיה.

trigotrigo

New member
זה לא נכון.

מה שבין בחירות לבחירות תלוי בבית הנבחרים. ראש הממשלה יכול לבחור להתחשב בקול הציבור, אבל אין שום דבר חוקי שמכריח אותו.

the new L

New member
אני לא מדבר על החוק

אני מדבר על המסורת הדמוקרטית. דבר מאוד חשוב בכל מדינה דמוקרטית.

the new L

New member
לא

אין כל קשר. יחד עם זאת סקרים יכולים לתת אינדיקציה לא רעה להלכי רוח בציבור.

ElvisAlive

New member
הלכי רוח לא אומרים כלום

מחר אולמרט יעשה איזה פעולה מוצלחת בעזה וכולם ישמחו ויתמכו בו. כל עוד הכנסת לא מפילה את הממשלה או שראש הממשלה מתפטר או מודח, יש בחירות רק אחרי 4 שנים. ורק אז כל אחד מחליט למי הוא יצביע כשהוא מעמיד את הדברים הטובים מול הדברים הרעים.

the new L

New member
עזוב סקרים

אם רוב הציבור רוצה שאולמרט יתפטר - על אולמרט להתפטר. זאת המשמעות האמיתית של הדמוקרטיה. על נציגי הציבור לפעול בהתאם לרצון העם.

ElvisAlive

New member
ואיך בדיוק יודעים מה רוב הציבור

רוצה? העם בחר בנציגי הציבור בשביל שהם מאמינים שיפעלו לטובתם ונתנו להם את האפשרות להחליט החלטות בשמם. זה הדמוקרטיה.

bhnadav

New member
זה בעייתי.

אני אישית דווקא כן מייחס חשיבות לסקרים, וכתבתי על כך בהקשר אחר גם בפורום פוליטי אחר כאן. מנגד, הבעייה עם סקרים היא שבעקבות אירוע זה או אחר, מחר הכל יכול להתהפך. יעל גבירץ כתבה היום ב"ידיעות אחרונות: "קדימה התרסקה (הייתה מפלגה מלכתחילה?), העבודה נעלמה (הייתה הנהגה?), הליכוד בנסיקה (מי שרק גורש מהעיר בגלל שחיתות נהיה לפתע זך וטהור?). בעידן התוהו הפוליטי, קול הציבור בסקרים כתנודת הבורסה עם המלחמה - תגובות מהבטן והימור על שמועות. עם "אשראי" נזיל כזה לא נגיע אפילו למכולת. אלטרנטיבה נקנית רק במתינות ורצינות". אני נוטה להסכים.

trigotrigo

New member
רגע, אני לא נחשב איש קדימה?

טוב לדעת.. אז מה אני כן, סתם מישהו?

a e q u i t a s

New member
אולמרט לא צריך לעזוב

אולמרט לא צריך לעזוב, בגלל שהתפטרותו או חלילה הדחתו יגרום לזעזוע עמוק בכלכלה הישראלית ופגיעה אנושה בסדרי השלטון הישראלי. אולמרט לא חף ממחדלי המלחמה, אבל יש דברים חשובים יותר מזה.

byzon

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הוא רק יוכל לעזור למערכת אם יתפטר

למעלה