האם 'פלסטין מתה' כפי שסבור בן דרור ימיני?

respecta1

New member
יהיה נסיון להקמת מדינה כזו

אבל כמו הרבה ניסיונות אחרים.. הניסיון הזה יהיה פתטי וגורלו חרוץ מראש..

מוחמד5

New member
אי אפשר לדעת .

מאזן הכוחות יכול להשתנות,כפי שהשתנה במהלך השנים. הפוליטיקה עולמית משתנה ,הפוליטיקה הישראלית משתנה, סביר להניח גם המשטרים הערביים ישתנו, כך שלא ניתן ואי אפשר לקבוע מה יקרה בעתיד.

shm490

New member
מה זה מתה ? מתי בדיוק היא קמה

אני מסכים עם בן דרור ימיני כמעט בכל מאמריו ובמאמר זה הוא צודק לגמרי , הם אולי רוצים מדינה אך לא מוכנים לקחת אחריות כמדינה ולכן לא היתה ולא תהיה מדינת פלסטין ואם תהיה היא תהיה כמו סומליה , לצערנו , כי האינטרס הישראלי שכן תהיה מדינה ושתהיה מדינה נורמלית עם שלטון נאור ומתקדם כי הם שכני שלנו וכשלשכן טוב טוב גם לך .

מוחמד5

New member
מדינה !!!

מה זה מדינה ? מה הם מאפייני המדינה !! ונעבור לפוליטיקה, גבולות! ירושלים! פליטים!התנחלויות!!מעברי גבול !!............... העניין הרבה יותר מורכב .

shm490

New member
מדינה היא

מאפיינים העיקריים של מדינה על מנת לקבוע שקבוצה לאומית מסוימת תוכל להשיג מדינה: טריטוריה - שטח מוגדר על ידי גבולות קבועים. הטריטוריה אינה חייבת להיות רציפה, והיא יכולה לכלול שטחי ים בתוכה (כדוגמת איי יוון) אוכלוסייה - תושבי קבע אשר מביעים שאיפה לאומית שברובה מונחת על יסוד התנועה הלאומית שלטון - גוף יחיד השולט על האוכלוסייה בתוך הטריטוריה באמצעות חוקים ומוסדות עצמאות, ריבונות - מדינה ריבונית היא מדינה אשר מסוגלת לנהל את ענייני הפנים והחוץ שלה ללא תלות במדינה אחרת, לשלוט על שטח המדינה, ולאכוף את חוקיה. ברגע שיש מדינה וחסר לה אחד לפחות מתוך 4 הסעיפים העיקריים הללו, היא איננה מדינה אמיתית. יש הסבורים כי נדרש גם תנאי חמישי - הכרה מצד מדינות אחרות בקיומה של המדינה.[1] במצב בו לא קיים שלטון, מתקיים מצב של אנרכיה - ביטול כל צורה של שלטון, כפייה והיררכיה חברתית.. גבולות , פליטים , התנחלויות ועוד הכל במשא ומתן , רק אין עם מי הפלסטינים עדיין לא החליטו מי המיצג שלהם האם זה אבו מאזן ואש"פ, או החמאס , כשיחליטו אפשר יהיה להגיע להכרעות לכאן או לכאן .

מוחמד5

New member
תשובה יפה

שטח מוגדר על ידי גבולות קבועים , האם ישראל תאפשר את קיומו של התנאי הזה !! האם תהיה שליטה פלשתינית על מעברי הגבול הבינלאומיים שלה !! הם שליטה כזו היא לטובת מדינת ישראל !!

מוחמד תנאי מרכזי למדינה זה שלטון חוק ומנהיגות

מצומצמת וסמכותית. בפועל ברשות יש אולי 100 מנהיגים כשלכל מנהיג יש אג'נדה משלו. האם מדינה מסוגלת באמת להתקיים כשקיים שסע כל כך ענק בחברה הפלסטינית? האם מדינה מסוגלת באמת להתקיים כשאין שלטון חוק?

מוחמד5

New member
העם הפלשתיני רחוק מלהגשים את

העצמאות שלו. העם הפלשתיני הוא לא הצד היחידי במשוואה, אך על כתיפיו מוטלת הרבה אחריות ,והוא גורר אחריו לא מעט תוצאות עגומות. אולי יקרה תסריט דומה למה שקרה בישראל, החמאס ופת"ח יתאחדו וילכו יד ביד ,בצורה ממלכתית. כפי שעשו הלח"י ואצל.

קודם כל כל הכבוד! זאת פעם ראשונה שאתה סוף סוף

מגיב בצורה עניינית. אינשאללה זה ימשך! קשה לי להאמין שחמאס ופתח מסוגלים להתאחד על רקע הרציחות שחמאס ביצע בפתח ועל רקע אידיאולוגיה דתית שונה. בנוסף אל תשכח שכל האיחודים של הארגונים הציוניים היו למעשה איחוד לתוך צהל מתוקף שלטון חוק כלומר ניתנה הוראה ממשלתית שצהל הוא זה שמורשה להיות הגוף החמוש היחידי וזה כך עד היום. ברשות כאמור אין שלטון חוק וללא שלטון חוק מדינה לא יכולה להתקיים

THE WIZARD 55

New member
מה כבוד?

תן לו בכפיים

shm490

New member
למה לא ?

במסגרת הסכם בין שני העמים וסיום מצב הלחימה ,גם כשישראל שולטת לכאורה על המעברים הבין לאומיים יש תנועה בין עזה למצרים בגלוי או סמוי שלא לדבר על הגדה . אם היה גוף שלטוני שמסוגל ורוצה לשלוט כבר מזמן היתה מדינת פלסטין , אם תזכור בימי עראפת הראשונים קיוו בישראל שהוא ישלוט אבל התברר שהוא רוצה לשלוט חלקי בלבד

מוחמד5

New member
קשה קשה למחוק הרבה שנים של אכזבה

וחוסר אימון הדדי. קל להרוס, לא יהיה קל להחזיר את האימון של שני הציבורים האחד בשני. לצערי הכל קורה באשמת המנהיגים.

THE WIZARD 55

New member
לפעמים אני חושבת שעל התהום שנפערה

אף פעם לא יהיה ניתן לגשר.. אם היו אופציותלמנהיגים אחרים, הייתי אומרת שישנה עדיין תקווה, אבל אין.. כבר אמרתי ליובל מה אני חושבת שישראל צריכה לעשות כמו ההתנתקות החד צדדית, הקמת מדינת פלשתין, פיצוי לתושבים באופן פרטני, וזהו. אין דרך אחרת.

מוחמד5

New member
צעדים חד צדיים לא יעילים.

הכל חייב להיות בהסכמה , על אף, ולמרות,בגגל,בזכות.... עוד יהיה הסכם, הסכם כפוי ולא נוח לשני הצדדים.

THE WIZARD 55

New member
ההתנתקות היתה חד צדדית

ולדעתי גם אם הסכם או בלי, הפיגועים היו ממשיכים. אין עם מי לדבר, ועד שנראה הסכם כזה אם נראה בכלל יהרגו עוד המוני אזרחים. לא כדאי לסיים את זה כבר?

מוחמד5

New member
כדאי !!

תחשבי היטב , מה יקרה עם בייבי,מה יקרה עם כל הימין ! מה יעשו !
ואל תשכחי את הטוקבקסטים הימניים שעובדי בשכר , מה יהיה איתם !1

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif

זה ברור שגם הפורום שלנו יסגר, או שיהיו בו רק שרשורי שירים
תאמין לי שאם שרון היה בחיים נראה לי שהיה הולך בדרך הזאת. רק אז היה מגיע שקט. ואם לא... אני חושבת על זה כבר די הרבה זמן, וזה הפתרון היחידי שאני רואה באופק, למרות שלא יודעת לאיזה מנהיג יש ביצים לעשות אותו.

למעלה