אפקט טרמי של מזון זה הקלוריות שנפלטות כחום מהמזון
כשמחשבים קלוריות של מזון מתבססים על הקביעה העתיקה והמשוערת עם שונות של עשרות אחוזים, וגם שונה מאדם לאדם, וממזון למזון, שאומרת כך : חלבון ופחממה מספקים לגוף כ 4 קלוריות לגרם, ואילו שומן כ 9 קלוריות .
על זה מתבססים בחישוב של מספר הקלוריות במזון - כלומר בודקים מזון במעבדה כמה חלבון יש בו כמה פחמימות יש בו וכמה שומן יש בו ולפי זה מחשבים את הקלוריות .
בדרך כלל לא מתחשבים בכך שחלק בכלל לא מתעכל שיש השקעה של הגוף בתהליך העיכול שהוא שונה ולא מתחשבים ביעילות בעיכול נוכחות של סיבים תזונתיים שמזרזים את העיכול ויוצרים אפקט של משלשל טיבעי שלפעמים מבזבז יותר קלוריות מאשר מוסיף .
ולכן אפקט טרמי של מזון זה משהו שבטל בשישים ולא יעזור לאף אחד לרדת גרם אחד במשקל..