האם פרו פלאן הוא אוכל ראוי לחתול?

blackbimer

New member
לאן אני צריך להיכנס שם?

איזה טבלה להוריד..?
&nbsp
אם יש לך בשלוף בלי להתאמץ יותר מידי
אשמח למזון מומלץ בלי לקרוע את הכיס
כיום משלם על 3 קילו סלמון של פו פלאן 105 שח
מינימום 36 אחוזי חלבון רשום והעניין שהיא טורפת את זה ונהנת מעבר לזה אני לא מבין יותר מידי ואשמח לשמוע דיעה נוספת
כמובן שלא רוצה גם להיסחף במחיר!
תודה

ארמורגם

New member
תשובה

בכניסה לאתר, בחר באפשרות הראשונה:
Dry Cat Food Evaluation And Comparison
&nbsp
ואז שוב באפשרות הראשונה:
Download file in Microsoft Word 2003 format
&nbsp
נושא המזון מאוד מורכב, ורמת ההתעמקות שלך בו תלויה בך.
בגדול המזונות הקנדיים והמזונות ללא דגנים (Grain Free) נחשבים לאיכותיים ביותר, כגון: Go!, Orijen, N&D, Acana ועוד.
&nbsp
במזונות אלה רמת החלבון מגיעה גם ל-60%. יש הטוענים שרמת חלבון כזאת גבוהה מדי לאקלים בארץ, ומכיוון שאין לי ידע בנושא, הייתי הולך על מזון עם 40-45% חלבון רק כדי ללכת על בטוח, אבל כמובן שזה אינדיבידואלי לכל חתול.
&nbsp
בכל מקרה מעבר של מזון צריך להתבצע בהדרגה, במשך מספר שבועות. אם לאחר חודש עדיין יש יציאות רכות או שונות מהרגיל, אז לחזור למזון הקודם או לחפש אחר.
&nbsp
רוב המזונות מגיעים במספר גדלים, כאשר השק הגדול הוא המשתלם ביותר לפי מחיר לק"ג, אך יחד עם זאת מזון שנפתח מאבד את ערכיו כבר ברגע הפתיחה, לכן מומלץ לסיים אותו תוך חודש. כמובן שלא קורה אסון אם מושכים קצת יותר, אבל שוב, שוב החלטה שלך. אתה יכול לקנות שק גדול ביחד עם בעל חתול אחר ולחסוך.
&nbsp
אם מעניין אותך לשמוע עוד בנושא, תרגיש חופשי לשאול פה.

דרורפפ

New member
מדוע מעבר בין מזונות מצריך הדרגתיות?

יצא לי לקרוא לא מעט פעמים את ההמלצה הזו, אך אני עדיין לא מבין לשם מה ההדרגתיות- האם המטרה היא 'להרגיל'/להכיר לחתול את האוכל החדש, או שמה המעבר בין מזון אחד לשני ללא הדרגתיות מהווה בעיה רפואית כלשהי או טראומה כזו או אחרת למערכת העיכול?

ארמורגם

New member
הסיבה היא ביולוגית לחלוטין

דווקא מהניסיון שלי, החתולים מתלהבים מאוכל חדש וטורפים אותו בלי בעיה. כך, שהסיבה אינה הרגלה. כמובן שישנם חתולים שמתנהגים אחרת, אך לא זאת הנקודה.
&nbsp
במערכת העיכול של כל היצורים החיים שוכנים גם חיידקים (הפרסומאים קוראים להם "חיידקים טובים"), אשר עוזרים בפירוק המזון למרכיבים שהקיבה של בעל החיים מסוגלת לעכל. אוכלוסיית החיידקים האלה מותאמת באופן מושלם לסביבתה, כלומר גם לבעל החיים בו היא שוכנת, וגם למזון שבעל החיים צורך.
&nbsp
בשינוי מזון, משתנה ההרכב של חומר הגלם הנצרך וזה פוגע ביעילות של פירוק המזון ע"י החיידקים. לוקח מספר שבועות עד שאוכלוסיית החיידקים מתאימה את עצמה למזון החדש. עד שזה קורה, התופעות שנראה הם יציאות רכות ומסריחות במיוחד, כולל נפיחות. אני מניח שגם החתול מרגיש חוסר נעימות במערכת העיכול, אבל עוד לא נתקלתי בחתול שסיפר לי על כך...
&nbsp
זה לא אומר שאני לא ממליץ להחליף מזון מדי פעם, להיפך. אני אפילו ממליץ להאכיל בו זמנית ביותר מסוג מזון אחד, למשל מזון יבש איכותי מסוג מסויים ומזון רטוב של חברה אחרת פעם או פעמיים ביום. כך מקטינים את הסיכוי לחוסרי תזונה ובתלות במזון יחיד. אך יחד עם זאת מעברי מזון צריכים להתבצע בהדרגה, מסיבה ביולוגית לחלוטין כמוסבר.

דרורפפ

New member
תודה רבה על ההסבר- לצערי אני עדיין לא מבין

תודה רבה על ההסבר המפורט, לצערי אני עדיין לא כל כך מבין באילו תנאים זה תקף.

1. האם זה תקף רק לחתולי בית, שכנראה אוכלים בעיקר סוג מסויים של מזון- או שזה תקף גם לחתולי רחוב, שבסבירות גבוהה אוכלים מגוון רחב של מזונות?

2. אם יש לנו חתול שאוכל מזון יבש מסויים כמזון עיקרי, ופעם בשבוע הוא אוכל מזון אחר, כגון טונה, חזה עוף, וכו'... האם כל פעם שהוא אוכל מזון שאינו העיקרי שלו- הוא חשוף לבעיות במערכת העיכול? או שזה תקף רק למזון יבש? או שזה תקף רק למזון עיקרי? או שזה תקף רק למזון שהוא מעולם לא הורגל עליו בעבר?

3. אם יש לנו חתול שבמשך חודש אכל רק מזון יבש מסויים, ובחודש אחריו- אכל רק מזון יבש אחר, אם נחזור להאכיל את החתול במזון היבש המקורי- גם במצב הזה הוא יהיה חשוף לבעיות במערכת העיכול?

4. אם אחרי שהרגלנו את החתול לאכול מזון יבש מסויים, האם תמיד הוא יוכל לאכול אותו ללא חשש, או שלאחר תקופה מסויימת ללא המזון המסויים- יהיה צורך לחזור אליו בהדרגתיות? (מהי התקופה הזו- שבועות/חודשים/שנים?)

אם אתה לא בטוח בתשובות או מעדיף שאני אעלה אותן לדיון כנושא חדש, אין לי שום בעיה

היי. יש לי את אותה הבעיה בדיוק.

כבר זמן רב שאני מסתבך עם האוכל של 5 החתולים שלי. הם גם מאוד מאוד אוהבים פרו פלאן. אוכלים אותו בלי בעיה אבל הבנתי שהמזון בינוני אז אני מחפש להם כבר זמן רב מזון טוב מאוד שיאכלו. לתדהמתי גיליתי שמזונות סופר פרימיום כמו אוריג"ן ואקאנה הם לא אוהבים בכלל ככה שבסופו של דבר אין " מזון הכי טוב " אלא יש מזון שהחתול שלך הכי אוהב כשכמובן על האיכות אסור לדעתי להתפשר.
החתולים שלי מתים על פרו פלאן אבל כאמור על איכות אני לא מוכן להתפשר ואני מחפש משהו טוב יותר. נתקלתי ברשת במזון שנקרא Taste Of The Wild.
מישהו מכיר אותו ? למישהו יש ניסיון עם המזון הזה ? האם הכופתאות נוחות לאכילה כי הכופתאות של פרו פלאן לדוגמא עבות וקשות . אני מחפש מזון עם כופתאות עדינות ונוחות.

דרורפפ

New member
הוא מופיע בדירוג של דימיטריגו עם ציון גבוה

לפי דעתי יהיה לך קל יחסית לבחון את המוצרים עם הציון הגבוה ביותר במסמך של דימיטריגו (על פי האינדקס) ולראות אילו מהם זמינים והחתולים שלך אוהבים www.catfood.co.il

אולי גם עדיף לבדוק לאילו מהם יש לך גישה מחברים או שכנים כדי לוודא שהם אוהבים את האוכל לפני שתרכוש אותו

ארמורגם

New member
יש בעיה דומה עם המזונות של רויאל קנין

הם נחשבים לבעלי טעימות גבוהה, ואז קשה לעבור למזון איכותי יותר.
נסה לשלב ביניהם, כלומר לעשות מיקס בין המזון הישן שהם אוהבים והמזון החדש.
לאט לאט נסה להוריד כמויות של הישן ולהגדיל של החדש.
אם הם לא זורמים עם השינוי, תמשיך לתת שילוב ביחס שהם מסכימים לאכול את שניהם.
זה גם ישדרג את איכות המזון שהם צורכים.

Dolly19

New member
לדעתי חשוב גם בתהליך בחירת המזון לבדוק האם החברה

מבצעת ניסויים בבעלי חיים.
אני אישית לא אתן לבעלי החיים שלי לאכול מזון שבתהליך הפיתוח שלו רצחו בעלי חיים ללא בעלים וניתחו אותם.
לפני כמה שנים יצאה רשימה של peta של המותגים הנ"ל, פורינה (פרופלאן, דוג צ'או וכו') ויאמס (יוקונובה) היו שם, מאותו היום המותגים האלה אצלי מוחרמים.
אני מאכילה רק במותגים שעושים בדיקות לא חודרניות כגון שתן ודם בנבדקים.

דולי

ארמורגם

New member
גם אני מחרים את החברות האלה

אבל עולה טענה שגם חברות שלא עושות ניסויים בעצמם רוכשות יידע או מרכיבים מחברות שכן ביצעו ניסויים כאלה, ואז אין לנו מידע בנושא.

dimitrygo

Active member
מנהל
וגם הנושא הזה הוא בעייתי. חברות שמייצרות מזון רפואי עושות

ניסויים על בעלי חיים כדי לבדוק שהמזון באמת עוזר. הניסויים האלה יכולים להיות מסוגים שונים. סתם לתת מזון לבעל חיים שהוא כבר חולה במחלה או לגרום לבעל חיים לחלות כדי לנסות עליו את המזון אלה שני דברים שונים מהותית בעיניי. ואני לא בטוח ש-PETA תמיד יורד לפרטים כאלה.
חברה ששולחת מזון שהיא מייצרת למבחנים של AAFCO למעשה מזמינה ניסויים בבעלי חיים שנאלצים לאכול את המזון הזה כדי להוכיח שהוא עומד בתקנים של AAFCO.

למעלה