האם צדקו המתישבים שבחרו באי אלימות?

One Echoe

New member
אתה טועה.

לא היינו צריכים להתיישב בגוש קטיף בכלל, מה זה הואיל לנו? רק מוות ועוד מלחמות. ואם הייתה אלימות יותר קשה ממה שכבר הייתה, הפינוי היה מתבצע עם הרוגים והמון פצועים. שם המתנחלים היה הרבה יותר גרוע מהיום(והוא די גרוע). האם זה מה שאתה רוצה, לראות חיילים מתים? אתה שפוי? האם אתה בעד דמוקרטיה? האם אתה בעד דיקטטורה?

יוטו

New member
ובת"א "ממש" אנחנו צריכים להיות. .

מספיק אם היה מה שהיה במאחז רמת גלעד ולא היה פינוי .

יוטו

New member
אם היית ברמת גלעד היית יודע למה

אני מתכוון ..בעיה שלך שלא היית שם . היחס היה בערך אותו יחס - משהו כמו 40 מתיישבים מול 3000 שוטרים וחיילים - אחרי 4\5 ניסיונות - הם (השוטרים) נכנעו ועובדה שעד היום (ככול הידוע לי ) רמת גלעד קיימת ..

One Echoe

New member
בעיה שלי שלא הייתי שם?

ובכן, בוא נצא מתוך נקודת הנחה שמה שאמרת נכון, איך זה שההתנתקות הצליחה, בסופו של דבר?

יוטו

New member
מפני שלצערי המתיישבים הקשיבו

למועצת ישע שהייתה נגד הכול .

One Echoe

New member
אבל אמרת,

שאם הייתה אלימות בפינוי, זה לא היה מתרחש שוב. אם הייתה אלימות ברמת גלעד, איך זה הגיוני שההתנתקות הצליחה.

ab138

New member
הייתה דרושה אלימות ברמה אחרת

כפי שציינתי למעלה השאלה למה זה היה מוביל והאם ההחלטה להכנע ולחסל הציונות הדתית בתוכנית השלבים של שרון היא הרע במיעוטו? אולי צדקו הנהגת יש"ע?

יוטו

New member
מפני שברמת גלעד לא הקשיבו

למועצת ישע , ובגירוש מהגוש -כן .

sauce1

New member
וואללה כמה שאתה צודק

One Echoe למה בכלל התיישבנו בישראל?? המון הרוגים וכל מיני בישין ומריעין,נראה שזו תשובה אופיינית למי שנושא את גנום הבגידה,חיילים מתים גם בזמן בילוי במועדונים,המקרה האחרון הייה חייל דרוזי,כנראה בעיני הסמול חייל דרוזי לא נחשב לחייל הרוג-כי הוא לא מהברנז'ה-קאפיש?? באשר לאי התנגדות אלימה בזמן הפינוי?? נראה לי שצריך להמתין להערכתי האלימות תפרוץ במסגרת פוסט טראומה,וזה יוביל למצבים שכרגע לא ניתן לצפות אותם,מי שגורש מביתו-לא יוכל לבלוע את העלבון לאורך זמן.

ab138

New member
אלימות לא מטרתית יש לדכא !

אלימות היא אמצעי ולא מטרה או פורקן לתסביכים נפשיים. לכל דבר יש זמן ומקום יום לא הזמן ולא המקום לשום סוג של אלימות אני שאלתי לגבי שעת האמת - מה היו ההשלכות של הפעלת אלימות אולי היינו מגלים שאין שום תועלת באלימות וגורל הציונות הדתית נדון לאבדון ולהמחות מהעולם?

A L1

New member
משהו שאני לא מבין בקשר למתנחלים

למה הם חסמו כבישים, ועשות הפגנות, כאילו זה יעזור במשהו?! הם היו צריכים להבין שזה הגורל ואין מה לעשות, שום דבר לא יעצור את ההתנתקות. למה המתנחלים לא ירו קסאמים על כפרים ערביים? למה לא עשו הרבה פיגועים? בשביל מה לעשות פקקים בכבישים בישראל? כשאפשר לנסות לפחות לפגוע באוייב הערבי מוסלמי שלנו? אחים שלי אני מאוכזב מיכם...

יוטו

New member
בגלל שמשטרת העבריין הייתה עוצרת

אותם מלעשות את זה . בכלל , מאיפה הם היו משיגים קסאמים ? בקשר לחסימת כבישים - למה שמי שתומך בגירוש יהודים מבתיהם ומאדמתם יחיה בשקט ??

A L1

New member
מאיפה משיגים קסאמים?!

ניראה לי שכל ילד בן 6 יכול לבנות קאסם... כאילו מזה מקל ברזלי חלול עם חומר נפץ בפנים. צה"ל צריך לחלק לכל תושבי שדרות ולכל המתנחלים קסאמים! אני לא מבין את זה! ... ככה היינו מורידים על החיות האלה גשם של קסאמים. מי שתומך בגירוש יהודים הוא לא יהודי לפי דעתי. הבעיה היא שאי אפשר לעשות להם כלום כי ישר עוצרים אותך. אז עדיף לא לעשות כלום מאשר ללכת למעצר בגלל איזה מטומטם שתומך בגירוש יהודים.

One Echoe

New member
בוא, אני אסביר לך.

צה"ל צריך לחלק קאסמים? אם הם עושים את זה, זה אומר שזה טוב? אתה חושב שזה מוסרי לזרוק קאסמים על אזרחים חפים מפשע? ובכלל, מה זה יתן לך? אנחנו מדינה עם צבא, והאזרחים לא צריכים להשתתף בשום מהלך צבאי או אלים כנגד אויבינו. מי אתה שתגדיר מי זה יהודי, יא אויל?! אף אחד לא תומך בגירוש יהודים, אנחנו תומכים בפינוי יהודים מהגבולות הלא ברורים בעזה. מכל מיני סיבות, כמובן. ואם אתה כזה דברן, לך תבנה קאסם ותזרוק על ערבים, גם תשב בכלא, גם תהיה לא מוסרי, וגם לא תשחק אותה גנסטר.

A L1

New member
תירגע, תירגע!

מה אתה קופץ בכלל?! אתה תומך בהבאת שטח למחבלים, טרוריסטים ורוצחים צמאי דם. איזה גבולות לא ברורים בראש שלך?! לפני 5000 ומשהו שנה היינו פה רק אנחנו ולא אף אחד אחר, אותנו כבשו, אנחנו לא כבשנו אף אחד. צריך לגרש מפה את הזבל הזה שרק עושה בעיות, שיעופו לאחת ממדינות ערב (יש עשרות כאלה). בשמחה הייתי זורק קסאמים על עזה אם החוק של המדינה המטומטמת הזאת היה מאפשר זאת, אם הייתי גר שם לייד הייתי מנסה... עדיף במקום לחסום כבישים. מה זה יתן לי לזרוק קסאמים? אני יקבל אורגזמה מזה סתם... מה ניראה לך? כיף לדעת שאותם אנשים ששונאים אותך מקבלים קסאמים על הראש... "מי אתה שתגדיר מי זה יהודי, יא אויל?!" - אני לא קובע מי זה יהודי ומי לא, אני אומר את מה שאני חושב.

One Echoe

New member
את מסכימה איתו

שצריך להכין קאסמים ולזרוק על ערבים? תגידו, אתם שפויים?

למעלה