האם צפיתן בתוכנית של אמנון לוי?

katanchikit

New member
תודה לך ג'ורני מקסימה

לוקחת את העצות היקרות שלך אל ליבי

מנסה לגדל את הגוזל בדרך שבה תיארת. אני נותנת לו את הלב ואת הנשמה, ומשתדלת לתת לו את החופש להרגיש כל דבר.
אני מבינה היום יותר מפעם, שגם כשעושים הכל מהכל עדיין יש בור. בימים קשים יותר, אנחנו לא עושים דבר מלבד לחבק את הבור הזה ולהבין שהוא פה להישאר...
ומתוך החוויה שלי כאמא, של התמודדות אינסופית עם מה שעולה מתוך הבור הזה, מאוד קשה לקרוא על כך שלא היתה הכרה בו מצד אמך המגדלת.
זה קשה מאוד כשהורינו לא מסוגלים להכיל את כאבינו. במיוחד כשהכאב הוא קשה כל כך, שאנחנו בעצמנו לא מסוגלים להכיל, וצריכים את הורינו שיעזרו לנו לעשות זאת. כאב של נטישה הוא בעיניי הכאב הכי חזק שיכול להיות לילד.
ובכל זאת, אני רוצה להציע לך נקודת הסתכלות אחרת על אמך המגדלת - שאולי תעזור לך להבין אותה קצת יותר ולסלוח לה. אמנם אני כותבת את זה מתוך חוויתי שלי, ויכול להיות שזה שונה אצלה - אבל זה כל מה שאני יכולה להציע, את חווייתי שלי, ואולי זה יקלע למצבכן, ויעזור לך.
אני חושבת שכל כך קשה - עד בלתי נסבל - לחיות עם הבור הזה, שבאיזשהו זה פוגש את ה"כישלון" הזה שאף אחת מאיתנו לא רוצה לפגוש כאמא. ה"כישלון" הנורא הזה, של לא להצליח למלא את צרכיו של הילד, לא להצליח לפתור לו את הבעיות ולהביא אותו להיות מאושר.
כמו שאת חולמת כאמא לתת לילדך חיים נפלאים וחסרי כאבים, בלי שריטות ובלי מטענים רגשיים - כך גם אמך כנראה חלמה לתת לך אותם, וכנראה שההכרה שהיא לא מסוגלת לקחת ממך את הבור הזה שורטת את נשמתה.
אני משערת שכמוני, היא היתה רוצה לרפא ולתקן את הבור הזה, מתוך הרצון האימהי החזק להגן עלייך ולתת לך הורות מיטיבה (וגם לי עדיין ימים שבהם אני חולמת וחולמת על היום שבו הבור הזה ייעלם, למרות שאני יודעת שזה לא יקרה - כי החלום האימהי גדול מהמציאות, והוא חייב להיות גדול כדי לתת לנו תקווה).
התוצאה היא אותה תוצאה - זה מכאיב לך מאוד. אבל יכול להיות שאם תצליחי לראות את זה מתוך נקודת מבטה, שזה לא נובע מחוסר מודעות, או מתוך חוסר רגישות - אלא מתוך הכאב האימהי שלה - זה יכול להקל עלייך.
נשמע שאמך אוהבת אותך מאוד, ושעבורה את רצויה ואהובה עד אין קץ. עד כדי כך, שהיא עדיין חולמת "לרפא" את הבור בנשמתך. לך זה לא תורם, כי את חווה את זה כחוסר הכרה בבור הזה, אבל זה בא ממקום אוהב, מתוך המקום הכי הכי טבעי של הורה.

ה-שונית

New member
השרשור הזה הוא אחד המרגשים

שתיכן נשים מדהימות

ניכר מהודעותיכן הן האינטליגנציה והן האינטליגנציה הרגשית
ונראה שממש הייתן זקוקות האחת לשניה

&nbsp

journe y

New member
תודה ממוש

ועוד לא התחלת בכלל לשמוע את כל הסיפור שלי

journe y

New member
״הכשלון״ כאמא על כך שלא הצליחה לרפא תבור

אני מאמינה שאצל אמא שלי האי הכרה בעוצמת הנטישה שבי נובעת משילוב של דברים. אני בהחלט חושבת שהיא אולי מרגישה, שעצם זה שאני לא מחלימה מהעבר ושהוא לגמרי חי אצלי בהווה, זה כי היא נכשלה באמהותה. היא לא מנתקת את הקשר בין מה שהיא העניקה והאמהות לבין מה שאני חווה מהנטישה. עבורי אלה שני דברים שונים ולא קשורים, אבל היא כנראה עושה קשר ישיר בין השניים.
&nbsp
בנוסף, אמא היא מאוד מעשית, מזיזה, מניעה, נופלת וקמה. אני שונה, יותר נפשית, פחות מעשית, פחות חזקה. קיים בין שתינו פער בין דורי עצום ופעם לא נתנו דגש על ענייני נפש, אפילו לא התייחסו לקיומם ואם היית בריא בגוף אז הכל טוב אצלך, בניגוד לזמנים האלה שנותנים לנפש מקום של כבוד לצד בריאות הגוף.
&nbsp
אז מבחינתה היא הצילה אותי מלהגיע לבית יתומים/אומנה או אפילו לרחוב והעניקה לי את מה שהיא יכלה ואת מה שהיא ידעה וחשבה וזה מעשה אציל בכל קנה מידה, אבל אם הייתה את המודעות שיש להורים של היום, ואם עוד מילדות אולי הייתה דואגת לקחת אותי לטיפול פסיכולוגי ואם הייתה מכירה בעוצמת הנטישה אולי הייתי במקום נפשי אחר, אבל גם אז אי אפשר לדעת בוודאות שהמצב היה פחות כואב. הכל בגדר ספקולציות.

katanchikit

New member

אני חושבת, שכמעט כל אמא (למעט מקרים חריגים ויוצאי דופן) עושה את הטוב ביותר שהיא יכולה בשביל הילדים שלה, כפי שהיא חושבת לנכון, וגם את תעשי את הטוב ביותר שלך והילד שלך יאהב אותך ויעריך אותך על הדברים האלה - כמו שאת מעריכה את אמך.
ויהיו גם דברים שהוא פחות יאהב אצלך, דברים שפחות יעריך, וזה טבעי כי תהיו שני בני אדם שונים עם מערכת אחרת של ערכים ואמונות.
אבל את נשמעת כל כך מדהימה וחכמה שאני בטוחה שהדברים הטובים יעלו על הדברים הפחות טובים. הילד שלך יזכה בך, וזה הרבה. אז נניח, הוא יכול היה גם לזכות באבא, אבל הוא לא, והוא ילמד להכיר בטוב שבך ולפרוח כמו פרח.
והוא יגדל, כמו שהילדים של כולם גדלים, ויכעס עלייך כמו שכל ילד כועס על הוריו, וגם זה חלק טבעי מהתבגרותם של הילדים, לכעוס על ההורים שלהם. ומתוך הכעס הזה הוא יגבש לעצמו זהות, ויידע איך הוא רוצה להיות ואיך הוא לא רוצה להיות כהורה. והוא ימשיך לאהוב אותך על מה שכן נתת לו, וזה עולם מלא.
מה שכתבת על כך שחווית הנטישה ומה שאמך העניקה לך באימהות אלה שני דברים שונים ולא קשורים, זה כל כך נכון, וזה בדיוק זה, זה בעיניי הכלי הכי חשוב בהורות - היכולת להפריד בין מה שהילד מרגיש לבין מה שאת מרגישה כאמא, ומתוך המקום הזה להגיב.
אני חושבת שההפרדה הזו, זה אחד הדברים שאני לא זכיתי לקבל מהוריי, ועשיתי החלטה מודעת לעשות אחרת עם הילד שלי - ואני מצליחה כי אני מחליטה להצליח.
איך הגענו לכל זה מתוך השיח על היעדר אב בחיי הילד, אני לא יודעת... אבל.... השיחה הזאת רק הוכיחה לי כמה דברים אנחנו יכולות לתת לילדינו, וכמה מה שחשוב הוא היחס שהילד מקבל - ולא אם הוא מקבל אותו מזוג הורים, או מאחד.

journe y

New member
גם אם אתה הורה מושלם או קרוב לזה תמיד לילד יהיו תלונות

זה קטע הדבר הזה. לא משנה כמה היית הורה מושלם ונתת לילד לאורך השנים את הכל מכל הבחינות ובכל התחומים איכשהו תמיד לילד (לא משנה אם הוא בן 40 או יותר) יהיו ביקורות באשר לדרך שגידלת וטיפחת ובמקרה הטוב יגידו לך למה לא עשית ככה ולמה לא התנהגת אחרת ובמקרה הגרוע יגידו שדפקת להם תחיים.
&nbsp
אז באמת מה שלא יעשו ההורים בשבילנו תמיד נמצא כבר על מה להפנות אצבע מאשימה. זה טבעו של העולם. ובכל זאת, כהורים צריך לתת את המקסימום כדי שהילד יגדל להיות אדם שמח בנפשו ולדעת שעשינו מה שיכולנו/מה שהמציאות איפשרה לנו בנסיבות ובמגבלות/מה שידענו והכרנו/מה שחשבנו שנכון/ מה שהיינו מסוגלים באותה נקודת זמן לעשות. תפקיד ההורים, לשתול את הזרע, לדאוג להשקות ולדשן, לדאוג שלא יינזק מפגעי הזמן ומזג האויר (משל למורכבות וקשיי החיים) ולקוות ולהתפלל שכל מה שעשינו יצמיח עץ בריא וחזק שיהיה מחושל לחיים הבוגרים.

אמאנחל

Member
מנהל
journey היקרה

כואב לשמוע על תחושות הנטישה שעדיין מלוות אותך.
&nbsp
רציתי להציע לך נקודת מבט, להבין שהילד שלך יוולד לסיטואציה אחרת לגמרי באופן מהותי.
את ננטשת, היית לא רצויה. הילד שלך יהיה הילד שהכי בטוח בעולם שהוא רצוי. את הרי עוברת תהליך לא פשוט ולא טריוויאלי, שכולו מלא כוונה, כדי להביא אותו לעולם באהבה. הילדים של יחידניות יכולים להיות בטוחים במאה אחוז (אפילו יותר מילדים של זוגות נשואים) שהם רצויים ושהם אינם תוצר של שום טעות.
&nbsp
את גדלת עם הורים מגדלים שלא היו הורייך הביולוגיים, הילד שלך יגדל עם אימו הביולוגית מהרגע הראשון. (וגם אם זו תהיה לבסוף תרומת ביצית, זה עדיין לא דומה בכלל למצב של נטישה, אלא להיפך).
&nbsp
מהניסיון שלי האישי והניסיון של האמהות כאן הילדים מעלים בשלבים מסוימים את עניין העדר האב, יש תקופות שהם מתמודדדים איתו (חלק יותר חלק בכלל לא), אבל ברוב הזמן, בשגרה, העדר האב הוא לא נושא מרכזי בחייהם. את יכולה לקרוא ב"הודעות נבחרות" שני שרשורים שעוסקים בנושא, כדי להתרשם.
&nbsp
בהצלחה!!

journe y

New member
אני לא הם וזה המזל הגדול

אני לא הם זה לפני הכל מרגיע אותי ואני משוכנעת שאני לא אעזוב תינוק/ילד כפי שהם עשו. בדיוק כמו שאמרת, גם הסיטואציה ממנה ושלתוכה אני נולדתי שונה מזו של הילד לשעתיד שלי יוולד לתוכה. ואני יכולה להגיד לך שנתוני פתיחת החיים שלי דווקא היו טובים: נולדתי לזוג הורים נשואים, לא צעירים מידי, כבר היו מיושבי דעת, בריאים, עובדים, מסודרים כלכלית, הם טיפלו בי במסירות בחודשים הראשונים לחיי, ובכל זאת הכל התחרבש בהליך הגירושין בכל הקשור אליי. הם לא רק התגרשו כל אחד מהשניה הם התגרשו גם ממני.
&nbsp
קראתי וקוראת הודעות נבחרות, תמיד זה מרתק אותי.

רi תם

New member
בלת"ק.אם זו השקפתך

לא הייתי מציעה לך להיכנס למסלול יחידני.
אישית,מעולם,בדרך, לא ראיתי כך את הדברים והיום,כשאני אמא בפועל לא חושבת כך,לא מרגישה כך ולא מגדלת את ילדיי לתוך התווית המציאות הזו שאת מתארת.
יש לי שני ילדים מאושרים,שיודעים להסביר את מבנה המשפחה המיוחדת שלנו,שלא חיים בנקודת פתיחה שונה מילד אחר בגלל העדר אב בחייהם,ילדים שגדלים בבית רגוע,סבלני וסובלני וגדלים נפלא!
וקראתי מעלה איזו תגובה שלך ורק מבקשת להציע לך להביט לא רק על הצד הפאסימי של חייך-בחרי האמהות כי את בוחרת ולא בגלל "נסיבות חייך",כי לא מצאת זוגיות.
החיים יכולים להיות טובים/קלים אם מביטים דרך משקפיים ורודים וכשיש ילדים ואפילו בדרך,אופטימיות היא מצרך חשוב.
את רוצה לממש אמהות כי כך מרגיש לך הכי נכון?לכי על זה בלי לבוא חשבון עם החיים אחרת התסכול,המרירות,מה שאת מכנה "להסתכל בלבן של העיניים" לא יסבו לך עונג לא מהדרך ולא מהאמהות.
דרך שמחה ואופטימית
ושבת שלום.

journe y

New member
הצד הפסימי

מגיע אצלי מנסיבות חיים (קראי תגובתי מעלה על הילד שלא בחר) ובדיוק בשל כך אני מסתכלת על התמונה מזוית פסימית וככה אני נכנסת גם להליך, כי זה טבוע בי, זו אני, אני יותר מידי חבולה ריגשית מהחיים.
&nbsp
המטרה היא ילד שיגדל להיות מאושר ובריא גופנית וריגשית. מקווה שבבחירה האישית שלי אני לא מסבה נזק ריגשי לילד, כזה שלא יצליח להתמודד איתו. אני גם מקווה שביום מן הימים לא אקבל אצבע מאשימה מאותו ילד שיגדל למבוגר, כי זה יגמור אותי. מקווה לא להרוס חיים של הדבר הכי יקר לי בגלל בחירתי להביאו לעולם מתורם.

fialka3

New member
כמה דברים

1.לי יש אבא, אבל אני כל החיים סבלתי ממערכת יחסים של ההורים שלי ולא הצלחתי לבנות מערכת יחסים משלי בגלל הפחד ממשהו דומה לשלהם. אני חושבת (מאד מקווה) שלילדים שלי ללא דמות אב יהיה יותר טוב בחיים...
2.אם את ברצינות חושבת כל דבר שכתבת פה על ילדים ללא דמות אב, הייתי ממליצה לך לנסות הורות משותפת.

journe y

New member
מסכימה עם 2 הדברים

1. יכולה להתחבר יותר מידי טוב למה שכתבת בקשר לקושי ליצור מערכת יחסים טובה בגלל המודל שחווית בבית. זה מדהים עד כמה ילד מושפע מהוריו מהיחסים שלהם בינם לבין עצמם.
&nbsp
2. אין ספק שהורות משותפת מתאימה לי יותר (בעיקר מהמקום שלילד יהיה אב ידוע ופעיל ופחות מהמקום השלי), אבל גם איתה יש לי מלא בעיות. נמנעתי מדייטים ומזוגיות כדי לא לספק הסברים לאף גבר ופתאום למצוא את עצמך בדייטים ולא למציאת בן זוג אלא למציאת אב שבוחן אותך אם את מספיק טובה לשמש כאמא לא מתאים לי. מי שמך להעמיד אותי במבחן בכלל?! אתה אפילו לא הבן זוג שלי חחחח

fialka3

New member
דייטים זה לא הבעיה

הבעיה היא למצוא את עצמך במצב שלכל דבר חשוב בחיים שלך ובחיים של הילד שלך את צריכה הסכמה של בן אדם זר שאפילו לא היה בן זוג שלך אף פעם. אני מעדיפה את הלבד שלי.

Rain04

New member
זו גם נקודה חשובה מאוד

בעיניי יש יתרונות רבים להורות משותפת, בעיקר כי גודל האחריות מתחלק בין 2 אנשים ולא הכל נופל על כתפי אדם אחד שמנסה להצליח את הכל בעצמו בשיניים. עצם הידיעה שיש עוד אדם איתך באותה שותפות יש בה כדי להרגיע, להוריד מעמסה מהגב, את יודעת שיש עוד אדם אחראי שגם הוא דואג לילד. החסרון העיקרי הוא מה שכתבת, שצריך באמת להתחשב בעוד אדם בכל החלטה חשובה וזה מכביד ופוגם בעצמאות ובבחירה החופשית.

למעלה