האם צק בחשבון מעוקל זה פלילי? אנא עזרה

לב עוזר

New member
האם צק בחשבון מעוקל זה פלילי? אנא עזרה

מכרנו TV חדשה באריזה סגורה.. סבתא שלי ואני נפגשו עם הקונה בטבריה לפני שבוע הכל היה טוב ויפה שתינו קפה יחד וצחקנו. המוכר נתן לנו צ'ק מזומן אחרי יום מתברר שהחשבון מוגבל/ חסום לא ניתן להפקיד ולא לקבל את הכסף.. מה המשטרה תעשה בענין? שכנה שלי אמרה שזה לא מענין אותם? למה המשטרה לא מתערבת? מה ניתן לעשות בענין? הצ'ק ע"ס 1500 שקל.. זו עבירה פלילית לא? אני וסבתא שלי נשמח על כל עזרה... עכשיו הקטע של הTV שלי.... אני יודעת שהמשטרה לא תעזור ולא תטרח מקרי פשעים ורציחות לא מפענחים אז את המקרה שלי יעזור? אין מה לעשות.... אמרו לי בבנק אולי הוא לא ידע שהחשבון מוגבל מעוקל. תפני לבהמ"ש שוב כאבי ראש ובלאגן והצ'ק למטה בלבד עם קרוס נקווה שיהיה טוב תודה רבה ושבת שלום

תשובה

אלה העבירות העשויות להיות רלוונטיות מחוק העונשין: 432. הוצאת שיק ללא כיסוי (א) המוציא שיק שמשך והוא יודע שאין חובה על הבנקאי לפרוע את השיק מן התאריך הנקוב בו עד 30 יום לאחריו, או אין לו יסוד סביר להניח שיש חובה כאמור על הבנקאי, והשיק הוצג לפרעון תוך התקופה האמורה וחולל, דינו - מאסר שנה או קנס כאמור בסעיף 61 או פי ארבעה מהסכום הנקוב בשיק, לפי הסכום הגדול יותר. (ב) בשיק שלא נקוב בו תאריך, יראו לענין סעיף זה כאילו נקוב בו יום ההוצאה. (ג) הוצג שיק לפרעון תוך התקופה האמורה בסעיף קטן (א) וחולל, והמוציא לא פרעו תוך עשרה ימים מיום שדרש זאת האוחז ממנו, חזקה שהוציא את השיק בידיעה או באין לו יסוד סביר להנחה כאמור בסעיף קטן (א), ועליו הראיה לסתור. 414. הגדרות בסימן זה - "דבר" - מקרקעין, מיטלטלין, זכות וטובת הנאה; "מרמה" - טענת עובדה בענין שבעבר, בהווה או בעתיד, הנטענת בכתב, בעל פה או בהתנהגות, ואשר הטוען אותה יודע שאינה אמת או שאינו מאמין שהיא אמת; ו"לרמות" - להביא אדם במרמה לידי מעשה או מחדל; "מסמך" - תעודה שבכתב, וכל אמצעי אחר, בין בכתב ובין בצורה אחרת, העשוי לשמש ראיה; 415. קבלת דבר במרמה המקבל דבר במרמה, דינו - מאסר שלוש שנים, ואם נעברה העבירה בנסיבות מחמירות, דינו - מאסר חמש שנים.

לב עוזר

New member
החוק לא מיישם שום דין עונשין ממש שרשום וחבל..

אנשים מפזרים צקים כמו מים... אתה הולך למשטרה להגיד תלונה אפילו לא מתייחסים אלייך ואז עונים לך בציניות "אין ענין לציבור" למה השאלה למה ככה? אלפי תיקים בחודש נסגרים עקב חוסר ענין לציבור... הבן אדם שנתן לי את הצ'ק יש לו איחוד תיקים בטבריה. ואתם חושבים שאני אראה את הכסף??? זה ממש עצוב השוטר הפנה אותי להוצל"פ שם אולי אני אראה את הכסף.. דיני עונשין מרמה נוכלות בית המשפט ובראשית המשטרה לא עושה דבר... חבל על האגרה חבל על הבולים חבל על פתיחת תיק כפרה על הכסף... אני לא אתעשר מזה. רק אדון יקר דיני עונשים זה טוב ומעשים זה מעולהה אבל ליישם אותם בחוק זה רחוק מעוד מאיתנו... שבת שלום

תשובה

לצערי רוב האנשים במצבך נמצאים במצב שהם לא רוצים להשקיע ולו דקה מזמנם, קל וחומר מכספם, בכדי להתעקש להגיש תלונה, אחר-כך להגיש ערר על עילת הסגירה ובסוף, אם יש צורך, לעתור לבג"צ. ובמצב הזה "גן עדן" החייבים ממשיך לחגוג. וכך גם ביחס ל"מרדפים" אזרחיים, לרבות תוך שימוש בחוקרים פרטיים. שבוע טוב.

למעלה