האם רכוש שספג אובדן ערך מלא עובר לרשות הנתבע?

anilopo

New member
האם רכוש שספג אובדן ערך מלא עובר לרשות הנתבע?

זיז בולט מאחד המדפים גרם לקרע בבגד יקר שכעת אינו ראוי ללבישה. בית העסק הודה באחריות והבגד הועבר לחברת הביטוח להערכת שמאי והוסכם על פיצוי שהוא חלק משוויו של הבגד בזמן רכישתו, וזאת מאחר שהינו בחזקת בגד משומש. יחד עם הפיצוי ביקשתי להשיב אליי את הבגד שניזוק, ואיבד מערכו לחלוטין, ונעניתי בשלילה. סכום הפיצוי לא יאפשר לי רכישה של בגד זהה, משום שמן הסתם לא קיים לו שוק משומשים. האם הבגד אינו עוד רכושי? האם זו זכותם להחזיק בבגד כרכושם עם מתן הפיצוי? (עוד לא הסכמתי לפיצוי)

תשובה

אינך אמור להימצא במצב טוב יותר בעקבות הנזק. פיצוי + השבת הרכוש הפגוע = מצב טוב יותר. אם אינך מסכים לפיצוי שהוצע דרוש חזרה את הבגד.

anilopo

New member
תודה, אני מבין זאת, אך ישנם סייגים

קשה היה להעריך את שוויו של הבגד כמשומש (נראה חדש) בעיקר מפני שעלותו כיום <b>גבוהה מהותית</b> מעלותו בזמן קנייתו. אני דרשתי את שווי עלותו המלאה דאז, בזמן קנייתו, והדבר הוסכם על ידם. פיצוי ראוי בהחלט, אך לא כזה שיאפשר לי רכישה מחודשת של הבגד. אני מניח שזהו צירוף מקרים שלא מאפשר פיצוי ראוי מלבד הפתרון הלא מעשי של החלפת הבגד שניזוק בבגד זהה. כנראה שאני סתם מריר ו&quot;אבל&quot; על הבגד הנדיר. אני תוהה אם היה עליי לדרוש יותר, וכעת נדמה שאם אפעל כך אצטייר כסחטן.

תודה על התשובה המהירה.

למעלה