האם שוטרי משטרת התנועה הם עברינים במדים ?

האם שוטרי משטרת התנועה הם עברינים במדים ?

אין לי מילים להביע מה אני חושבת עליהם.

למה חובה מצלמת רכב בכל רכב.

לדניס,בעל מצלמת רכב נרשמו 3 פעמים דוחות שיקריים על אי עצירה ברמזור עצור.

פעם ראשונה :

24.8.2011

http://www.youtube.com/watch?v=fZpUxmqqYE8

פעם שניה :

30.6.2013

http://www.youtube.com/watch?v=lj_JXxWzyZo

ו ב 9.9.2013 פעם שלישית :

http://www.youtube.com/watch?v=qFY1suPzX-Y&feature=c4-overview&list=UU4IrACevYxRUV_aw18RR-Mg

הלילה בצינור לילה בטלביזיה דווח על ביטול הדוח פעם שלישית

צדיקים

כמו בכל ארגון יש כאלה שלא הייתי נותן להם להדליק משואה בהר הרצל...
החשוב הוא כי האחראים יתנו דעתם לנושא ויסיקו מסקנות

mr dish

New member
כבודו, אם אותו נהג מואשם באותה אשמה שקרית,

באותה צומת, בידי שלושה שוטרים שונים...ממש העתק של עזות המצח והשררה, זה מעיד על מגמתיות ושיטה, לא על עשבים שוטים...

זה גם סימן מובהק לרקב שאחז באחראים. עם תיעוד וידאו הם מסרבים להכיר באמת...מה עוד צריך?

mr dish

New member
אז שהשוטרים יעשו מלאכתם נאמנה - לא חפ-לאפ כזה

הרי נסיעתו התקינה של הנהג הזה מתועדת בשלושת המקרים, אז יש בכך משום המחשה של התנהלות לא חוקית דוקא של השוטרים.

אלון ל

New member
ושינוי לא צפוי לקרות עד אשר

יפסיקו לעקוב אחר כמות הדוחות לשוטר (או כמות דוחות האיכות לשוטר).
לא מספיק ביטול המכסה האישית לשוטר אלא צריך שהשוטר יהיה נטול אינטרסים לחלוטין, עד כדי כך שלא יחשוש לסיים משמרת ללא דוחות כלל ושיחשדו בו שהוא לא ביצע את עבודתו כלל.

בעירייה מסוימת במחלקת החנייה הודה האחראי שאם שני פקחים יבואו אליו בבקשה להעלאה בשכר, כאשר פקח אחד מספק 5 דוחות והשני 20 דוחות, הוא אוטומטית יתייחס לשני כאל אחד שמבצע את עבודתו יותר טוב.

אסור שזה יקרה, לא בעירייה ולא במשטרה.

נ.ב. בראיון של המפכ"ל בדימוס קראדי לגלובס, הוא הודה שכאשר שינה את שיטת האכיפה לעבירות איכות, ההכנסות מהדוחות קטנו בשליש ומשרד האוצר לא אהב זאת בלשון המעטה.

הוא אמר לקראדי, שמצד אחד הם מבקשים תקציבים ומצד שני פוגעים בהכנסות והדוחות אינן מגיעות למשטרה אלא לאוצר המדינה.

סהר דוד

New member
אלה לא שוטרי "משטרת התנועה"

לא שאני נכנס לויכוח לגבי תקינות וחוקיות הדוחות, אבל בכל המקרים האלה מדובר בשוטרי סיור עירוני שאינם שוטרי תנועה מקצועיים.

32103210

New member
מה שמוזר ,זה שרוב הנהגים לא עוצרים בעצור

אז מדוע שוטר נטפל למי שכן עוצר ? מה בדיוק עובר לו בראש ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לדעתי יש לזה כמה סיבות

אין להם את הידע והנסיון לעמוד במקום שממנו יראו את כל הקטע שבו הנהג עשוי לעצור (הנהג עוצר לעיתים קצת לפני או קצת אחרי קו העצירה), הם מסתתרים מהנהג ולכן שדה הראיה שלהם מוגבל, כך שהם לא רואים עצירה שנעשיית במרחק כמה עשרות סנטימטריםמהמקום שהיה על הנהג לעצור.
בנוסף - עניין הנקודות לא ברור לי, על אי עצירה אין נקודות.
-
וסתם - קוריוז בעניין שוטרי הסיור
לפני מספר ימים אני רואה רוכב אפניים נושא דגל ברזילאי בדרך לירושלים, לפני מחלף ענבה, משוחח איתו מסביר לו הן על איסור נסיעה באפנים בכביש זה והן על הסכנות שבדרך, ובפרט שבקרוב יגמרו לו השולים בגלל עבודות ..., שואל למטרת נסיעתו, הוא מספר שמקיף את העולם, מציג תמונות מפגישתו האחרונה (ב 4 עיניים) עם האפיפיור, והוא בדרך לפגישה עם נשיא המדינה שמתעניין במשהו שהוא כתב
כשאני שואל מדוע נוסע דווקא בכביש זה ולא בכביש הישן דרך רמלה (הוא מצויד במפות) - הוא אומר לי ששוטרי תל אביב הסבירו לו שכביש 1 זו הדרך היחידה לירושלים

סהר דוד

New member
ידידי- לעניין הנקודות

בגזרה שלכם אין תמרור 302???
8 סעיפים לתמרור זה:
(ראה עמוד 27)
6626 - 4 נק.
6627 - הזמנה+ 10 נק
6628 - 4 נק.
3477 - הזמנה+10
4609 "
6629 "
6630 "
6631 "

אלון ל

New member
ברזילי, אני ראיתי את הסרטון המלא של מקרה מס 1

קשה לי להאמין שטעות זו בוצעה בתום לב. כל שכן 3 מקרים שונים.

את האמת, האם היו אצלך או בקרב עמיתיך לעבודה משמרות שהסתיימו ללא דו"ח אחד כלל ?

אני מכיר אגב מישהו שמתנדב במשטרה והצטוות לשוטר. הוא מעיד שאצלם לא דורשים מכסה ואני מאמין לו, אבל כאשר ראו איש מבוגר ביצע עבירה קלה יחסית (שניתן לסלוח עליה), המתנדב המליץ לוותר לנהג,אולם השוטר אמר לו "אם אני לא ארשום דו"חות עלולים לחשוב שאיני מבצע את העבודה".

זאת אומרת שהשוטר אינו נטול אינטרסים לחלוטין.

אז למה לעזאזל אחוזי ההרשעות בבתי המשפט עומד הרבה הרבה מעל 90 אחוז, גם במקרה של מילה מול מילה ?
למה לעזאזל, השוטר נתפס בעיניו כאובייקטיבי ואילו הנהג נתפס כבעל האינטרס ? ברור שהנהג בעל אינטרס אולם גם השוטר לא חסין מאינטרסים.

מה שלדעתי חשוב מאד זה שהמשטרה תצטייד במצלמת וידיאו נגדית (ומצלמות הקסדה זהו מהלך שאני מברך עליו מאד) כדי שאם נהג שביצע עבירה (למשל שימוש בסלולארי) ובחר אף להישפט על העבירה, מגיע לו שידפקו לו גם שלילה ממושכת (לא בגלל נקמה על בחירתו להישפט אלא בגלל חומרת העבירה, וגם אם השוטר לא גילה לו כי הוא מצלם אותו).

אם ישנו ספק בבית משפט, היתי מצפה מהשופט לזכות מחמת הספק.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מדוע טענותייך נגדי?

1. - בעניין הסרט - מה זה קשור אלי? לא יודע אם תום לב או לא, ראה בדיון הסבר שלי איך דבר כזה עלול לקרות.
2. בתחילת כל משמרת שלי אני מתפלל שאצליח לסיימה ללא דו"חות, בדרך כלל איני מצליח, למעט מקרים של מזג אויר רע במיוחד שעצירת רכב מהווה סכנה שראוי לוותר בשבילה על הדו"ח, אני מכיר כמה שלא רושמים דו"חות - יש אנשים שכשהם נוהגים אינם רואים מה נעשה סביבם ויש כאלה שכשיושבים במושב הנוסע עסוקים בעניניהם ולא שמים לב לנעשה בכביש.
3. זה לא עניין של אינטרס - שוטר שמקבל שכר עבור אכיפה ולא מסוגל לראות מה נעשה בכביש יועבר לתפקיד אחר בדיוק כמו שהמשטרה לא תחזיק בתזמורת שלה נגן שלא מצליח לקרוא תוים, אדם שממלא תפקיד מסוים צריך להיות מוכשר לעשותו.
4. אחוז ההרשעות במשפטי תעבורה עומד על 98% ומכמה סיבות (לדעתי)
א. כשהתביעה המשטרתית חושבת שלא תוכל להוכיח את העבירה היא מבטלת את המשפט
ב. במרבית המשפטים הנהג מאשר את הדברים המהווים עבירה על החוק (למשל טוען "לא דיברתי" אבל מודה בהחזקת המכשיר, או אומר "עברתי את הרמזור בצהוב ולא באדום" , או אומר "נסעתי רק שתי דקות בנתיב שמאל" וכדומה)
5. מנסיוני האישי - אחוז גבוה של הנהגים משקרים כדי להמנע מדו"ח, אחוז גבוה מתלונן על זה שאני תופס אותו שבסך הכל דיבר בטלפון ושאלך לחפש את העבריינים האמיתיים, אחרים אומרים שבמידה ולא אוותר להם הם יסחבו אותי למשפט ואז תהיה מילה שלי נגד מילה שלו, שלא לדבר על איומים וקללות, פחות מרבע מהנהגים מפנימים שעברו עבירה באשמתם ועליהם לתת את הדין
ובעניין האינטרס של השוטר - גם אם נקבל הנחתך שלשוטר יש אינטרס לתת מספר מסוים של דו"חות כדי לעמוד בציפיות הממונים עליו - הוא לא צריך לשם כך להעליל על נהג אלא לעמוד בפינה שמרבים לבצע בה עבירה מסוימת (למשל ליד אי תנועה בפקק, או לעצור מוניות בכניסה וביציאה מהערים ולבדוק חגורות) ולתפוס נהגים שבאמת עברו על החוק - יש כאלה בשפע - לדוגמא - עמוד בעיר ליד תמרור עצור ותראה כמה לא עוצרים או עמוד ליד ככר או צומת וראה כמה מחזיקים טלפון. (אגב, נתקלתי גם במקרים שראיתי נהג שהורשע למרות שאני הייתי מזכה אותו)
6. מצפייתי במשפטי תעבורה - כשיש לשופט ספק (שבמקרים רבים נובע לא מספק בעבירה אלא מכתיבה רשלנית של הדו"ח) הנהג מזוכה ואחוז ההרשעות הגבוהה נובע מאשליות של נהגים שהם חכמים יותר מהשוטר - גש פעם לבית משפט לתעבורה ותיווכח בזה בעצמך.

אלון ל

New member
אין לי חלילה טענות נגדך

מה שאני מצפה זה שעל מנת שלא רק יהיה צדק אלא אף יראה , מומלץ שהמשטרה תצטייד במצלמה ותתעד כל עבירה (בשביל זה השוטרים צריכים לעבוד בזוגות), וכך גם המשטרה תרוויח. הרבה פחות אנשים יבקשו משפט במקום לשלם קנס כי יבינו את הטעות שביצעו.

למעלה