האם שידול עבירה שניתן להגיש תלונה?

eilat20

New member
האם שידול עבירה שניתן להגיש תלונה?

נפצעתי במקום עבודה, לאחר התאונה החלטטי להגיש תלונה נגד בעל העסק שהציעה לי לפגוע בשני עובדים וביקש ממני להודיע לו הוא רוצה לראות שאני פוגע בהם, האם ניתן להגיש תלונה ותוך כמה זמן מיום הבקשה אוכל להגיש תלונה למרות שלא ביצעתי את הבקשה.

אשמח ליותר פרטים

אנא פרט יותר אודות המקרה, מה ביקש? מתי? למה? ועוד אשמח על יתר פירוט.

eilat20

New member
פרטים על שידול.

במקום שעבדתי יש עובד חרש וחולה נפש יש לו התפרצויות ומנהל עבודה שיורד עלי, אני סובל מהעובד הוא מסית את מנהל העבודה והוא צועק עלי, המנהל והעובד עובדים כ 30 שנה, העובד הוא עושה בעיות מידי פעם יום אחד הציק יותר מידי ונתן לי כפות עד שהרגיז אותי צעקתי עליו מנהל העבודה והבן של הבוס רצו להגן על העובד, בחופש הגדול שנה שעברה באוגוסט היתה חופשה מרוכזת העובד החליט לקחת יום נוסף על דעת עצמו, שחזר העובד הבוס התרגז על העובד שלקח יום חופשה נוספת והבוס צעק על העובד, אם אני לא טועה בא אלי הבוס בינואר 09 וביקש מימני תעשה לי טובה אני רוצה שתכסח לי את העובד ומנהל העבודה לפני שתכסח אותם תגיד לי אני רוצה לראות אותך מכסח את העובד ומנהל, עד כמה זמן מיום השידול ניתן להגיש תלונה, הבוס לא רצה לפטר אותם, שאני נפצעתי בעבודה 21.5.09 ובחופשת מחלה נשלח מכתב ב 1.7.09 שאני מפוטר "והבוס" ומתחמק מתשלום פיצויים אגש ב 3.9.09להגיש תביעה בבית דין לעבודה.

תשובה

על-פניו ומבלי להיכנס לעומק הדברים נראה לכאורה שניתן להגיש תלונה בגין שידול לדבר עבירה כזו או אחרת. שידול משמע נטיעת הרעיון או הכרעת הכף. אין לי מספיק פרטים בכדי לקבוע לאיזו עבירה אבל עם הגשת התלונה, ככול שתחליט להגישה הגורם האמון "יצוק" לה תוכן לפי הפרטים שתמסור. אני מקווה שלך לא הייתה כל כוונה או רצון לבצע זאת. האם העובד הותקף בסופו של דבר לפי הידוע לך? ייתכן לכאורה ותהיה לכך השלכה על מידת "אשמתך" - לתשומת ליבך למשל שלא מנעת זאת באמצעות תלונה בזמן אמת אז. בהצלחה.

למעלה