האם שינוי בכלי מהסגנון הקיים ניתן להגיש עליו

האם שינוי בכלי מהסגנון הקיים ניתן להגיש עליו

האם ניתן להגיש פטנט על סגנון שונה של כלי, לדוגמא, היום כל הכוסות הם עגולים, ואני המצאתי כוס שיש לי יתרונות בצורה שונה, נניח שהכוס מתומנת, האם שייך להגן על זה, נניח ששיך הרי הרעיון פה זה לא התימון דוקא אלא יתרון מסוים שמתקבל ע"י התימון, מחר יבוא כל אחד ויתן את היתרון בצורה שונה, נניח בכוס משולשת. קיצורה של השאלה היא: האם ניתן לןהגן על יתרון של רעיון, למרות שהגת הפטנט היא דוקא ברעיון, אולם הרווח בהגנה על יתרון כל שיהיה, מגן גן על אופציות דומות שאנשים ימציאו אחרי שיגלו את היתרון אליו חתרתי,

הוספה לשאלה

עד כמה הגנת פטנט צריכה להתמקד במוצר, ולא ברעיון, מישהו המציא פטנט לצרכי רכב שבהשמעת קול הדלת ננעלת ונפתחת, האיש הנבון הגיש את זה על רכבים, כך בהגשה כך גם בשירטוטים, האם למחרת יכול מישהו אחר להגיש את זה על דלת הבית, זאת אומרת האם על הממציא הראשון להגיש את אותה הגנת פטנט על כל סיטואציה שתבוא בראשו כל יום מחדש, או שקיימת נוסחה כזו הנותנת השתלטות על כל שימוש עתידי ברעיון גם לצרכים שלא הופיעו בהצגת הפטנט הראשוני

שאלות

שלום גאולה שלימה, די קשה להבין למה בדיוק כוונתך, אנסה לענות. הדוגמא של הכוס בעייתית ולכן קשה להבין למה כוונתך, כוס אינה כשירה לרישום כפטנט. אני ממליץ שראשית תקרא לעומק על מה ניתן להגיש בקשה לפטנט. ההגנה ניתנת על יישומה של המצאה ולא על רעיון או על יתרונות של רעיון. ההבחנה בין המצאה לרעיון חשובה מאוד. בנוגע לדוגמא השניה בנוגע לפתיחת וסגירת הדלתות - סביר מאוד להניח שהבוחן יטען שאין חדשנות בהמצאה שפותחת דלתות של בית כאשר ישנה כבר המצאה שמיישמת באופן זהה על דלתות של רכב. בכל אופן, עניינים כאלה יכולים להיפתר בניסוח חכם ע"י עורך פטנטים בעל ניסיון. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה