כמה קל להשחית בני אדם - מקיאוולי
בספרו מ–2005 "על 'בולשיט'!" הגדיר הפילוסוף האמריקאי הארי פרנקפורט את המונח בולשיט כסוג חדש של ידע. פרנקפורט טען כי עבור השקרן, האמת חשובה מאוד; השקרן נמצא באותה עמדה כמי שרוצה לומר את האמת, אלא שבניגוד לו, הוא מקפיד מאוד על הסתרתה. על פי פרנקפורט, השקר והאמת שייכים לאותו עולם מוסרי ואפיסטמי, אך את שניהם החליפה צורת שיח חדשה שאותה הוא מכנה "בולשיט", כלומר שטויות. מה שהופך את הבולשיט לבולשיט — לבלבולי מוח — הוא העובדה שמדובר בסוג של מבע, שהאמת והשקר כבר אינם מעניינו. הבולשיט הוא מעבר לכך. השקרן משקר כי האמת חשובה לו, אבל דובר הבולשיט רק צריך לא להאמין בדבר. האמת אינה חשובה לדובר הבולשיט, כי מה שמעסיק אותו זה ליצור רושם בקרב המאזינים: הוא יגביר את חשיבותו־שלו או יפחית מחשיבותו של היריב.
אחת התכונות הבולטות ביותר בתרבות שלנו היא שיש כל כך הרבה בולשיט. כולם יודעים זאת. כולנו תורמים את חלקנו, ואולם אנו נוטים לקבל את המצב כמובן מאליו. מרבית בני האדם די בטוחים ביכולתם לזהות בולשיט ולהתרחק ממנו. לכן, התופעה לא עוררה עד כה דאגה רבה ולא הביאה למחקר מעמיק בנושא
השקר הפך לתופעה כה נפוצה בזירה הפוליטית, עד שאיש לא מתרגש עוד משכיחותו. זה קרה מפני שהשקר פטור מעונש, ומטריד יותר, מפני שהוא מניב פירות עסיסיים.
מהי לוגיקת סנטה קלאוס?
ילדים בדרך כלל מאמינים ולא מאמינים בסנטה קלאוס; באותה מידה אני יודע שמנהיג מוכר לי בולשיט, אבל לא אכפת לי; אני אוהב מנהיגים חזקים, וחשוב לי להאמין בו גם אם אני לא באמת מאמין לו. לוגיקת סנטה קלאוס חיה
כל צד נחפר בעמדותיו ומתודלק מאלו בתקשורת המסכימים עם דעתו.
כל "מקיאוולי מתחיל" יודע לעשות את הטריק
בשבילי אפילו יצפה מנהיג את ארצו בזהב - עדיין לא עבר את מבחן בעד ונגד.