האם שיפור מצב כלכלי בכיס של אזרח הוא מעל כל אמות מוסר?

xbuffalomen

New member
היא מניחה נכון... הן בהקשר של

כשלי החשיבה אצל הדמוקרטים והן באשר לתמיכה בטראמפ... למה ההנחה שלה נכונה ?! כי כולנו בני אדם ו"הנאורים" ו "המטומטמים" סובלים מאותם פגמים בדיוק...

vinney

Well-known member
אני לא מסכים עם הכללות גורפות כאלה

יש בהחלט תומכים בטראמפ שתומכים בו באופן רציונלי לחלוטין כי הוא מייצג אותם ופועל בשמם כפי שהיו רוצים שהנשיא יפעל. יש גם דמוקרטים שעבורם התנגדות לכל מועמד רפובליקני היא תגובה פבלובית.
&nbsp
אבל אני לא מסכים ש״כולם כאלה״, לא בצד הזה ולא בצד הזה. בהחלט יש, והרבה, תומכי טראמפ שעבורם זאת תגובה פבלובית לתמוך בכל מה שהוא אנטיתזה לאובמה, ולהערכתי רוב המתנגדים לטראמפ מתנגדים לו משיקולים רציונליים לחלוטין ולא רק כי הוא רפובליקני.

JimmyGee

New member
יש לי חברים שתומכים ב Trump בצורה רציונלית

הם אומרים לי: נכון Trump מושחת, שקרן, גנב, נוכל, זנופוב, גזען, שפוט של הרוסים וכו...אבל אנחנו תומכים בו ביגלל העמדות שלו בנושא ההגירה או ישראל או....
איתם קשה להיתווכח.
אבל כשבאים אנשים שטופי מוח Fox News כמו דנה ומגנים בחרוף נפּש על כול מעשה נבלה ש Trump עושה, הם לגמרי מאבדים את ה credibility שלהם.

JimmyGee

New member
איזה יכולת לוגית מדהימה דנה

באותו מישפט אצלחת גם לזלזל במיתנגדי Trump וגם להגיד שביגלל שמיתנגדי Trump מזלזלים בתומכי Trump הוא יבחר שוב.
מדהים.

danakama10

New member
אז אם אני תומכת במנהיג

שנורמות המוסר שלו נתונות במחלוקת, אסור לי לתמוך בו גם אם אני מסכימה עם הדרך שלו?
אם ניקח לדוגמה מנהיג כריזמתי ששמו קלינטון, שנאף וגם שיקר תחת שבועה, שני דברים מאוד לא מוסריים. האם זה בסדר שבכל זאת היו אנשים שתמכו בו? לדעתי כן. מה שחשוב זה הפעולות הנשיאותיות של הנשיא, ולא האופי שלו.

vinney

Well-known member
הכל מותר לך, מי אמר ש"אסור" לך לתמוך?

עובדה שאת תומכת.
&nbsp
רק שבניגוד לקלינטון, טראמפ עומד לבחירה לאחר שנודע לנו שהוא פושע. בניגוד לקלינטון, התומכים בטראמפ ממשיכים לתמוך בו גם כשהם יודעים שהוא כזה (לא שזה לא היה ברור קודם, אבל עכשיו יש קבלות).
&nbsp
קלינטון מעולם לא נבחר לשום תפקיד יותר אחרי השקר ההוא שלו. גם לא ניסה להעמיד את עצמו לבחירה. מה גם שהוא שיקר בנושא שבכלל לא היה רלוונטי לחקירה המקורית ובכלל היה עניין פרטי בינו לבין הבחורה.
&nbsp
רוצה להשוות את ההתנהגות הזאת לזו של טראמפ?

JimmyGee

New member
מה ש Trump עשה זה הרבה יותר גרוע מ Nixon

Nixon בסך הכול ניסה לחפות על פרצה כושלת למטה של הדמוקרטים.
Trump, להבדיל, מישתמש בכוח שלו כנשיא וכסף שלנו (tax payers) לנסות לשנות את תוצאות 2020.
שימי לב ש Trump אפילו לא ביקש שתיהיה חקירה אמיתית נגד הבן של Biden, הוא רק רצה אכרזה על חקירה שתעזור לו בבחירות נגד המועמד (Biden) שאכי מאים עליו.
בזמן Nixon היו רפובליקנים (בוחרים וניבחרים) עם integrity וחוט שידרה. היום רפובליקנים כאלה לא קימים יותר, וזה עצוב מאוד לדמוקרטיה.

CANADA101010

New member
כמה קל להשחית בני אדם - מקיאוולי

בספרו מ–2005 "על 'בולשיט'!" הגדיר הפילוסוף האמריקאי הארי פרנקפורט את המונח בולשיט כסוג חדש של ידע. פרנקפורט טען כי עבור השקרן, האמת חשובה מאוד; השקרן נמצא באותה עמדה כמי שרוצה לומר את האמת, אלא שבניגוד לו, הוא מקפיד מאוד על הסתרתה. על פי פרנקפורט, השקר והאמת שייכים לאותו עולם מוסרי ואפיסטמי, אך את שניהם החליפה צורת שיח חדשה שאותה הוא מכנה "בולשיט", כלומר שטויות. מה שהופך את הבולשיט לבולשיט — לבלבולי מוח — הוא העובדה שמדובר בסוג של מבע, שהאמת והשקר כבר אינם מעניינו. הבולשיט הוא מעבר לכך. השקרן משקר כי האמת חשובה לו, אבל דובר הבולשיט רק צריך לא להאמין בדבר. האמת אינה חשובה לדובר הבולשיט, כי מה שמעסיק אותו זה ליצור רושם בקרב המאזינים: הוא יגביר את חשיבותו־שלו או יפחית מחשיבותו של היריב.
אחת התכונות הבולטות ביותר בתרבות שלנו היא שיש כל כך הרבה בולשיט. כולם יודעים זאת. כולנו תורמים את חלקנו, ואולם אנו נוטים לקבל את המצב כמובן מאליו. מרבית בני האדם די בטוחים ביכולתם לזהות בולשיט ולהתרחק ממנו. לכן, התופעה לא עוררה עד כה דאגה רבה ולא הביאה למחקר מעמיק בנושא
השקר הפך לתופעה כה נפוצה בזירה הפוליטית, עד שאיש לא מתרגש עוד משכיחותו. זה קרה מפני שהשקר פטור מעונש, ומטריד יותר, מפני שהוא מניב פירות עסיסיים.
מהי לוגיקת סנטה קלאוס?
ילדים בדרך כלל מאמינים ולא מאמינים בסנטה קלאוס; באותה מידה אני יודע שמנהיג מוכר לי בולשיט, אבל לא אכפת לי; אני אוהב מנהיגים חזקים, וחשוב לי להאמין בו גם אם אני לא באמת מאמין לו. לוגיקת סנטה קלאוס חיה
כל צד נחפר בעמדותיו ומתודלק מאלו בתקשורת המסכימים עם דעתו.
כל "מקיאוולי מתחיל" יודע לעשות את הטריק
בשבילי אפילו יצפה מנהיג את ארצו בזהב - עדיין לא עבר את מבחן בעד ונגד.

danakama10

New member

למעלה