את הטענה ש-++C נותנת ביצועים זהים ל-C לא ראיתי משום מקום חוץ מהודעה של Vinney פה.
לרוב, כשמדברים באמת על ביצועים שמחייבים כתיבה ב-C, אפילו ה-vtable הוא בזבזני, רק תשאלו את צוות הקומפיילרים של FB.
כמובן, שוק העבודה בארץ לא משקף, ומעולם לא שיקף את הטרנדים העולמיים או אפילו האמריקאים.
במשך עשורים "NET." היית שיא הטכנולוגיה פה במשרות WEB, ועד היום יותר סביר להיתקל בחברה שקוד ה-legacy שלה הוא ASP מאשר C.
בכנות - אם הייתי רואה חברה שמתחזקת צד שרת ב-C, הייתי מריע להם, ולו הייתי מהתחום, בהחלט הייתי חותם אצלם.
אבל מה לעשות שזה רק אני.
מה שרוב האנשים שוכחים לגבי כל השפות החדשות והמפומפמות, זה שבסוף, מתחת למכסה המנוע של כל אחת, מה שעושה את ה-havy leafting זו שפת C.
גרסת Python ברירת מחדל?
כתובה ב-C, לא ב-++C, וחלק מזה אפילו זלג לעיצוב השפה עצמה.
golang? אמורה להתקמפל סטטית לגמרי, Native לא תלויה בכלום?
בדיוק אתמול גיליתי שברירת מחדל היא תלויה ועוד איך תלויה ב-glibc ואם מבטלים את התלות הזו, הקומפילציה עלולה לקחת יותר זמן, ואפילו חלק מהספרייה הסטנדרטית עלול להישבר!
כמו שמספר הטלפון השפוט והישן נמצא בתחתית של כל מערכות הזיהוי החדשות והמתקדמות, ומערכת מייל שהומצאה בשנות ה-80, יחד עם C, עדיין מחזיקה על הגב שלה את רוב התקשורת בעולם (כי בלי אחד מאלה לשום רשת מודרנית נפוצה לא תצליחו להירשם, חוץ אולי מדברים כמו Signal שרוב האנשים ה-"נורמליים" לא ממש הולכים לשם), כך גם C היא עדיין סוס העבודה של עולם התוכנה.
היא לא הולכת, ולא צפויה ללכת לשום מקום לפחות בעשור הקרוב.
ניסו להכניס rust ל-kernel של Linux, ובינתיים זה לא הולך לשום מקום, כי מרוב הניסיון שלהם להיות "בטוחים" הם בגלל טעות קטנה יקריסו את כל המערכת ויתקעו את המשתמש, במקום להציג הודעת שגיאה, או לעשות איזה "גליטצ'" ולהמשיך הלאה, משהו שלינוס נתן להם בראש על זה.
טוב לראות שלא לגמרי קיצצו לו את הביצים עם כל מלחמת התרבות האמריקאית...