האם תהיו בעד ההצעה

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך
גם אם נגיד שברה"מ הייתה פאשיסטית

(והיא לא הייתה), זה בדיוק אותו הדבר כמו להגיד שהיו גם נאצים טובים שלא רצחו יהודים ועזרו להם להימלט, אז בעצם מותר לי לקרוא למי שאני לא אוהב "נאצי". תן לי משטר פאשיסטי אחד שהתנגד לנאצים (ושוב, ברה"מ לא הייתה פאשיסטית!) אף אחד לא אומר כאן שהמדינה או הצבא (או המנהיג
) הם מעל הכל, אבל יש לנו אויבים שרוצים לרצוח את כולנו. היה ממש כיף אם לא היה צריך להגן על המדינה והיה עוד יותר כיף אם היה אפשר לעשות את זה בלי שחיילים ייהרגו. תמצא דרך לעשות את זה ואף אחד לא יבקש ממך להיות מוכן להקריב את חייך כדי שנוכל להמשיך לחיות כאן.

user4576

New member
אז אתה יכול לטעון, שלדעתך משטר פאשיסטי

הוא המשטר היחיד שיאפשר שרידה של העם היהודי בארץ ישראל - אולי זה נכון (לדעתי לא), וזה דבר שאפשר להתווכח עליו - אבל זה לא משנה את זה שהמדינה שאתה רואה לנגד עיניך כ"איך שישראל צריכה להיות" היא מדינה פאשיסטית (או, לפחות, יותר פאשיסטית מאשר היא היום). תפסיק להכניס את הנאצים בכל מקום, אין להם שום קשר לעניין.

הנאצים היו בעלי בריתם של הפאשיסטים.

קראת לאדם פאשיסט => קראת לו משת"פ של הנאצים => ז"א שחל עליו גזר דין מוות כמו שחל על הנאצים ועוזריהם => אולי כדאי שתבצע אותו בעצמך? נשמע מגוחך? תחשוב טוב.. זוכר את יגאל עמיר? זו הסתה.

user4576

New member
הנאצים אכלו ארוחת בוקר

אמרת שמישהו אכל ארוחת בוקר => אמרת שהוא נאצי => ז"א שחל עליו גזר דין מוות כמו שחל על הנאצים ועוזריהם => אולי כדאי שתבצע אותו בעצמך? מצא את הטעות בשרשרת הזו - ותגלה את הטעות בשרשרת שלך!

user4576

New member
לא! זה ההיגיון שלך! אני אמרתי שיש טעות בשרשת

שהצגתי, ואותה טעות מופיעה גם בשרשת שאתה הצגת, עכשיו אני אסביר לך את הטעות: המשפט "הנאצים אכלו ארוחת בוקר" גורר ש"כל מי שהוא נאצי אוכל ארוחת בוקר", אבל הוא לא גורר "כל מי שאוכל ארוחת בוקר הוא נאצי". ולכן זו הטעות בשרשרת - זה שאמרתי על מישהו שהוא אוכל ארוחת בוקר, לא אומר שאני טוען שהוא נאצי. באותה אופן, אצלך: המשפט "שותפיהם של הנאצים* היו פאשיסטים" גורר "כל מי שהיה שותף של הנאצי היה פאשיסט", אבל הוא לא גורר "כל מי שהוא פאשיסט שיתף פעולה עם הנאצים". וכלן זו הטעות בשרשרת - זה שאמרתי על מישהו שהוא פאשיסט, לא אומר שאני טוען שהוא משתף פעולה עם הנאצים. עכשיו הבנת? אם עדיין לא, אז אני ממליץ לך לגשת לגוגל ולנסות להבין מה משמעות המושג "גרירה לוגית" ואיך משתמשים בו, בהצלחה. _____________ *כמו שהסברתי קודם, הנאצים היו גם בעצם פאשיסטים.

אמרתי ש"הפאשסיטים היו עוזריהם של הנאצים"

זה כן אומר שכל מי שהיה פאשיסט היה משת"פ של הנאצים. עכשיו הבנת? אם עדיין לא, אז אני ממליץ לך לגשת לגוגל ולנסות להבין מה משמעות המושג "גרירה לוגית" ואיך משתמשים בו, בהצלחה. הסתה אתה בוודאי יודע מה היא, ולפי מה שראיתי כאן, אתה גם יודע להשתמש בה.

user4576

New member
קודם כל, זה לא מה שאמרת, קרא שוב מה אמרת

דבר שני - אם זה מה שאתה אומר, אז לא רק שזה לא נכון, זה גם אבסורדי. הרי בן-אדם שחי היום, ועדיין לא נולד בתקופת מלחמת עולם השניה, לא יכול להיות משת"פ של הנאצים בהגדרה. לכן, לפי מה שאתה אומר, לא יכול להיות קיים היום בן-אדם בן 30, נניח, שהוא פאשיסט (לא רק בישראל, בכלל בעולם, בן-אדם כזה לא יכול להתקיים פשוט), גם אם הוא מאוד מאוד רוצה. זאת אומרת שאם יבוא לפה עכשיו איזה מישהו, יצהיר שהוא פאשיסט, שהוא מאמין לחלוטין בכל עקרונות הפאשיזם וכו' - אז אתה אומר שהוא עדיין לא יהיה פאשיסט? כי אם הוא כן פאשיסט, אז לפי ההגדרה שלך הוא משת"פ של הנאצים, וזה לא יכול להיות כי הוא רק בן 30, ולכן קיימת סתירה בין מה שאתה אומר לבין המציאות. היו פאשיסטים מסויימים שסייעו לנאצים, הנאצים עצמם היו פאשיסטים, היו גם פאשיסטים שנלחמו נגד הנאצים ואף ניצחו אותם, והיו גם פאשיסטים שבכלל לא היו קשורים לנאצים, היו פאשיסטים שמתו עוד לפני שהנאצים עלו לשלטון, היו פאשיסטים שבכלל היו בדרום אמריקה כל המלחמה, והיו פאשיסטים שנולדו רק אחרי שמלחמת העולם השניה נגמרה. יש גם היום פאשיסטים, בכל מדינה ומדינה בעולם, ולחלק גדול מהם אין שום קשר לנאצים והם לא תמכו בהם בשום צורה, הם בכלל לא חיו אז, יש גם פאשיסטים סיניים, ופאשיסטים אוסטרליים, יש פאשיסטים שמעולם לא היו באירופה. לסיכום, אין שום קשר הכרחי בין להיות פאשיסט לבין לתמוך בנאצים, או אפילו לדעת מה זה נאצים.

עבור רוב האנשים שמכירים את ההיסטוריה,

הקישור בין הנאצים לפאשיסטים הוא טריוואלי והוא גם הכי בולט. היו גם נאצים טובים שעזרו ליהודים להימלט (תמורת כסף), זה אומר שאני יכול לקרוא לך נאצי? כי היו נאצים שלא רצחו יהודים? או שלא ממש היה אכפת להם אם ירצחו יהודים? אני מניח שעל זה אתם בונים, שאנשים יעשו את ההקשר הזה ויירתעו מלהשמיע דעות נגד ההשתמטות... נו, טוב. שיהיה. "בהצלחה" לא תשמע ממני.

Moridin

New member
"היו אנשים שאכלו ארוחות בוקר ולא רצחו יהודים

זה אומר שאני יכול לקרוא לך אוכל ארוחות בוקר?"

Moridin

New member
היו גרמנים טובים

לא היו נאצים טובים. אם מישהו מציל יהודים הוא מתנגד למשטר הנאצי ולכן מצחיק לקרוא לו נאצי

תתפלא מה אנשים מוכנים לעשות בשביל כסף.

גם היום, למשל, אני לא אתפלא אם אחד המחבלים החברים של מורנייה שיתף פעולה עם המחסלים. אז מצחיק לקרוא לו מחבל? לא.

Moridin

New member
הפסקתי להבין את ההיגיון שלך

אז אני חושב שאסיים את הדיון בנושא, ושהקורא ישפוט.

user4576

New member
כנראה אתה גם לא מבין מה זה נאצי

לא כל גרמני שהיה חי בשנות השלטון הנאצי הוא נאצי... נאצי זה אדם שתמך באידיאולוגיה ובמשטר הנאציים, לכן אם הוא הציל יהודים - הוא לא היה נאצי, הוא היה אנטי-נאצי... זה שהקישור בין הנאצים לפשיסטים כל-כך "בולט" לך שאתה לא מסוגל לשים אותו בצד ולהתייחס למציאות - זו בעיה שלך, ושלך בלבד. אני לא מנסה להרתיע אף אחד מלדבר. בניגוד לכמה פאשיסטים פה, שחדשות לבקרים מבקשים לחסום את כל מי שלא מסכים איתם(מאפיין ברור של חשיבה פאשיסטית) - אני דווקא תומך בחופש דיבור מלא, ולכן לא תומך בהשתקת הפאשיסטים, גם אם אני לא מסכים איתם.

למעלה