האם

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
האם../images/Emo35.gif

האם אתם חושבים שילדים משותפים משפרים את מערכת היחסים בין בני הזוג?... לפעמים אני שואלת את עצמי, אם היו לי ילדים משותפים עם אוהי, האם יחסינו היו משתנים?.. מן הסתם כן, אבל האם הילדים היו מחזקים את הקשר? האם ילדים משותפים מביאים איתם משהו אחר לזוגיות השניה?... האם אתם מרגישים שהילדים המשותפים עשו/תרמו/שינו שינוי משמעותי את הזוגיות השניה שלכם? השאלה הזאת חוזרת ומהדהדת בראשי הרבה פעמים, אני לא מתכוונת ללדת בעתיד ולכן זה לא ממש רלוונטי, אך עדיין מעניין אותי. אני יודעת שיש דיעה שילדים אינם מאחדים זוגיות שסועה ומקולקלת...אך מתוך הנחה שזוגיות שניה באה ממקום אחר, אולי גם ילדים משותפים עושים משהו אחר...? חומר למחשבה... מה דעתכם?...

העין ה 3

New member
אצלנו הילד המשותף הביא איתו

המון מריבות חדשות, ברמות שממש לא הכרנו. מצד שני, אם לא היה לנו ילד משותף, כבר מזמן הייתי גרושה בשנית... ואולי לא, כי לא היינו רבים כמו אחרי שהוא נולד... פרדוקס!

רולן לכל תוספת או שינוי זו התמודדות

חדשה ונוספת זוגיות לכשעצמה מאוד מורכבת לא מספיק ללמוד ולהכיר את הבן זוג בתקופת החיים הראשונה שעדיין ישנה שם ההתאהבות שמטשטשת את המציאות שאחריה יש תקופה הכרות אמיתית וראיה יותר ביקורתית לאורך כל חיינו אנו לומדים צומחים ומשתנים והזוגיות נמצאת במבחן החיים מי שאינו מודע לשינויים ובהתפתחות שלנו נתקל בהרבה מריבות של אי הבנות לכן רצוי לעשות לעיתים קרובות הבהרת ציפיות כדי להתעדכן ולדעת להתמודד עם החידושים והשינויים אז עד כמה וכמה שמגיעים ילדים שלנו וההשתלבות שלו בין ההתפתחות שלנו ויותר קשה ומסובך שדורש הרבה יעוץ והכנה להגדיל משפחה מורכבת ששם יש עוד את העומס של רגשות פגועות ואוירה מתוחה ורגישה ילדים בכל מצב בבית רגיל או במורכב מהווה לחץ וקושי אני אישית נמנעת מלחשוב על הרעיון חוץ מזה מספיק לנו יש לשנינו ילדים מתי נדגיש לעצמנו אם נביא ילדים נוספים ישנם בדרך כלל נשים שחושבות שהולדת ילד תקשר ביניהם והתוכנית המשפחתית בנויה על ידי אחיזה ולא אהבה ושיתוף פעולה לא בבית ספרי אילנה

oehhe

New member
אני מכיר כמה משפחות

שבכל פעם שיש משבר בחיי בזוג, עושים ילד, אולי זה יפתור את המשבר,ואני מתכוון למשפחות רגילות, יענו כאלו שעוד לא היה להם את העונג להתגרש ולהתרכב. כל שכן משפחות מורכבות. אני, לא חושב שילד יכול לחזק קשר, הוא יכול להשכיח את המתחים לחמש דקות 9 חודשים לפני לידתו (אל תכעסו, אני יודע שאצלכם זה עשר דקות, פשוט אני ממהר לישון) ועוד פעם בלידה, ועוד כמה פעמים במהלך גדילתו. דעתי על ילדים היא אפילו קצת יותר קיצונית, לא אחשוף אותה כאן בפומבי פן יעוטו עלי כל מיני מטיפים בשער. מי שרוצה לשמוע את דעתי, שישאל את רולן, או שישאל אותי במסר פרטי. oehhe הדבר היפה בילדים הוא, אופן היצור שלהם

noamic

New member
אני מרגישה שכן

אמנם זה כבר לא רלוונטי אצלנו, אבל אני ממש מרגישה שהייתי רוצה לממש את האהבה הזו עם ילד. ילד היה לי מאד משמעותי לאהבה, ולעומק שלה ולקשר ביננו, לדעתי. מצד שני אין לי כמעט ספק שילד היה מאד מאד פוגם בזוגיות ולא משאיר לה כמעט זמן, גם היום המצב כלכך לחוץ מבחינת לוח זמנים - שילד היה בולע הכל, ואולי אפילו את הזוגיות עצמה. כך שיש משקל כבד לשני הצדדים. איון לי ספק שבלי ילדים - נורא קל לקום ולעזוב בלי לנסות חזק להתגבר על משברים, ומצד שני - נו - כבר אמרתי... מורכב לא ???? יום נעים!

עלמה 3

New member
שאלה מאד מורכבת ותלויה בהרבה

אלמנטים............... כאמור אני הגעתי למערכת היחסים המורכבת - כרווקה ללא ילדים.... וללא ספק ידעתי מראש שבמערכת היחסים ,אני רוצה לממש את האמאות וההורות.. ומורכב גם הוא רצה לממש לעצמו ובחיים תא משפחתי, עם זוגיות , אהבה ומשהו אחר ממה שהיה לו במערכת יחסים הקודמת, משהו שבנוי אחרת, זוגיות עם אמון, בטחון , אהבה וכאמור לצרף ילדים משותפים שהם חלק אינטגרלי במערכת יחסים שבנויה מאהבה , נתינה וקבלה. והתוצר והחיבור , הם ילדנו המשותפים - פרי האהבה. אבל ישנם זוגות שמתחברים ומתרכבים ומראש ידוע כי לא יביאו ילדים משותפים וכי לכל אחד מהם יש את הילדים שלו והם כבר מימשו את תהליך האבאות או האמאות - ומסתפקים בהורות....כל אחד לילדיו. ולא לשכוח שישנם זוגות שגם מפאת הגיל, גם אם רוצים להביא ילדים אינם יכולים........ זה תלוי מאד וזה אינדודואלי , כל אחד במערכת המורכבת שלו........ אצלנו הילדים המשותפים באו באופן טבעי לחלוטין, מתוך רצון ומימוש האהבה. עלמה

אני חושבת שילד המגיע

לזוגיות שסועה ומקולקלת ברוב המקרים ירחיק את בני הזוג. כל בן זוג רואה את טובת הילד בצורה אחרת ובמקום להתאחד הם עלולים להתרחק עוד יותר בריבים על טובתו של ילדם. במקרה שלנו, הזוגיות של אבי ובת זוגתו לא הייתה משהוא עוד מלפני שמיכאלה (אחותי) הגיעה לעולם. אני חושבת שמצד אחד היא גרמה להם להתפלג ומצד שני להתקרב אך לא יותר ממה שהיו כבר קודם. אני רואה עד כמה בת זוגתו חושבת כי רק היא יודעת מה הילדה צריכה ורק היא יודעת כיצד להחזיק אותה או מה לעשות איתה. בזמן האחרון אני דווקא רואה שיפור בין הקירבה של אבי למיכאלה. הוא מצליח להתקרב אליה יותר אך עדיין יש חיכוכים. אם הילדה כבר יושבת בחיכה של אינה (בת הזוג) היא לא תרצה למסור את הילדה. רק אם אבי מתקרב אליה ולוקח ממנה את הילדה היא תתן לו אותה אך גם זה, לא מיד. כשאבי הודיע לי שהיא בהריון זה היה 3 חודשים מלפני הלידה. כבר אז ראיתי שחור. היו לו תקוות שזה יקרב ויאחד את כולנו. שנהפוך לפלוגה אחת ונחיה בהרמוניה אך אני כבר ידעתי זאת הרבה מלפני שהגברת הייתה בהריון כי כאן הרמוניה, לא תתרחש. אינה, ילדה בעצמה שמטפלת בילד זו לא קומבינציה טובה במיוחד. היא לא יודעת לוותר ועקב כך עלולים להתרחש מריבות שטותיות בעתיד על שום דבר עם ביתה. לי רק נותר לרחם ולבכות על אחותי שלעולם לא אכיר כמו שצריך. מצד שני, כשאני מסתכלת על הזוגיות שלי עם בן זוגי ועל מערכת היחסים שלי עם בנו אני רואה כי בעתיד כשנרצה להביא ילדים לעולם המקרה רק יקרב אותנו אם בכלל יהיה מה לקרב בצורה חיובית (כי כבר נהיה מאוחדים כולנו). אין בכוונתי להרחיק את המלאך הקטן מהתינוק החדש שיוולד. תמיד, אני יודעת כי אתייחס אל המלאך ואל הילדים האחרים שיבאו כביכול כולם היו ילדי. לעולם לא אעשה הפרדה. "אתה תשב ליד אבא כי אתה הבן שלו" או "היום אנחנו הולכים לסבא (אבא שלי) ואתה לא בא, כי אתה לא הנכד הביולוגי שלו." אני לא רואה את הדברים האלה מתרחשים מפני שאני לא מתכוונת לתת להם להתרחש. בין ילדי הביולוגיים לילדי הלא ביולוגיים לא יהיה שום הבדל הן בהתנהגותי כלפיהם והן בעשיית דברים כל המשפחה יחד לסיכום, משפחות שהיו מקודם כבר מאוחדות אם היחס לא ישתנה כלפי הילדים שכבר היו קודם הם רק יתאחדו יותר. במשפחות שכבר יש שסע אם דברים לא ישתנו בהם ותחול קירבה בין הקודמים לחדשים השסע רק יתגבר בין הילדים להורים ובין ההורים להורים.

rolan

New member
תודה על ההתייחסות

הבנתי הפנמתי ועכשיו.... אוהי בוא הביתה... הולכים לעשות ילדים

avitalp

New member
אפשר? ....../images/Emo20.gif

כבר הרבה זמן לא כתבתי כאן, אבל אני קוראת אתכם כל הזמן...
כמה פרטים כדי להזכיר - אני אם חד-הורית לשתי בנות (14, 6) ושני בנים (11, 9.5). בנזוגי מזה שנה וחצי אב חד-הורי, לשלושה בנים (12, 9, 7.5), שניים מהם חיים איתו... אנחנו משפחה מורכבת מסוג שונה - חיים יחד אך לא גרים יחד... ולסוגיה שהועלתה כאן - בשלב מוקדם של הקשר שלנו הנושא עלה... כחלק משיחות שהיו לנו על סוג הקשר שאנחנו רוצים לבנות בינינו.... שנינו לא מעוניינים בילדים נוספים... בלי שום קשר לאיכות הזוגיות בינינו... שנינו הורים במשרה מלאה (לו גרושה שחיה בחו"ל ולי גרוש שמסתפק במינימום האולימפי מבחינת הקשר עם הילדים)... שנינו עובדים... שנינו משתדלים לתת את המקסימום לילדים הפרטיים, לילדים של בן/בת הזוג ולזוגיות שלנו.... אנחנו לא מרגישים שהעובדה שאין לנו ילד משותף פוגמת במשהו במערכת היחסים שלנו... או היתה משפרת אותה באופן משמעותי... מה שבעצם חשוב בזוגיות, לפני הכל, זו התקשורת והחברות בין בני הזוג, הכבוד ההדדי, המרחב האישי שכל אחד נותן לאחר, וכמובן האהבה וכל מה שבא איתה... ילד משותף יכול להיות תוספת נהדרת לזוגיות, אך זוגיות (ובמיוחד זוגיות שניה ומורכבת) יכולה להיות נפלאה גם בלעדיו... וכדי שלא תהיינה אי הבנות
- כל מה שכתבתי נכון עבורי ועבור בנזוגי... ואני בהחלט מבינה, מכבדת ומעריכה זוגות שמוצאים את האנרגיות לילד משותף גם בזוגיות המורכבת...

rolan

New member
אפשר ורצוי אביטל

ברוכה את בהיכנסך...
באמת במערכת כמו שלכם קשה מאוד להיכנס לעוד מחוייבויות כך זה פחות או יותר אצלנו אף שאני מאוד הייתי רוצה תוספת קטנטנה וחמדמדת
הישארי איתנו

avitalp

New member
../images/Emo51.gif, רולן ../images/Emo20.gif

האמת, כשאני רואה את הקשר הנפלא שבין בן הזוג שלי לבתי הקטנה... את האהבה שקיימת ביניהם ממבט ראשון... את היחס שלו אליה, כאילו היא הבת שאף פעם לא היתה לו... את ה"פלירטוטים" שלה איתו... את המשחקים וההשתוללויות שלהם... את ההתכרבלות שלה בחיקו... זה כמעט כאילו היא היתה של שנינו... (כשאבא שלה עזב את הבית היא היתה בת חצי שנה... היא לא זוכרת מציאות של אבא כחלק מהחיים בבית... וגם עבורי, העובדה שגידלתי אותה לבד מהתחלה, הופכת אותה באיזשהו מקום ליותר "שלי"...)

rolan

New member
מי זאת גלגלית

?????? בואי הזדהי ספרי לנו את סיפורך

*יערית

New member
../images/Emo13.gif

אוהבת אותך רולן עבור קבלת הפנים שאת עושה בכל פעם
באמת גלגלית מי את?ספרי לנו...אבל על אמת!

מצטרפת ליערית

גם אני אוהבת את רולן שמפזרת כאן חום אהבה ותמיכה,וקבלות הפנים מעידות על היחס והאיכפתיות שלה מכל אחד ואחת. יישר כח רולנית...

oehhe

New member
אני שמח שאתן אוהבות את רולן אבל

אני אוהב אותה יותר oehhe ושמישהו ישכב וישתוק אחרת

rolan

New member
אההה ממממממ פסססססססס

אני כאן אוהבת אתכם מצטערת שלא הייתי מספיק לרשותכם היום היה לי יום אוףףףףףףףףף ותודה באמת אני שמחה על כל מי שנכנס אלינו זה נהדר לא?

galgalit

New member
האמת... המממ...

שאני לא ממש שייכת לפורום הזה מבחינת ההגדרה, סתם מציצה כאן לפעמים. גרושה + ילד בן 4.5 תודה על קבלת הפנים רולן

avitalp

New member
עוד קצת... ../images/Emo20.gif

וגם את תהיי שייכת ממש מבחינת ההגדרה...

למעלה